Chanel Chance eau tendre is mijn nieuwe favoriet voor de lente. Een uitgesproken luxe en tegelijkertijd ingetogen parfum, zoals alleen Chanel dat kan.

Beware

Een nieuw begin

Met bepaalde cosmetica ben ik aardig kieskeurig. Dat is in ieder geval zeker het geval met parfums. Ik koop dus in feite alleen een parfum als ik er echt dól op ben. Online een geur bestellen zal ik dus alleen doen als ik het parfum al ken of uitgebreid geprobeerd heb. Eventjes geleden wilde ik mijzelf een nieuw parfum cadeau doen. Geuren doen echt iets met je, en aan bepaalde geuren heb je natuurlijk ook bepaalde herinneringen. Omdat ik nu een nieuwe fase in mijn leven beland ben, leek het me een mooi moment om ook een nieuw parfum te kiezen en daarmee hopelijk ook mooie nieuwe herinneringen te maken. En wat is nu een mooier cadeau voor jezelf dan een parfum van Chanel?

chanel chance eau tendre edt review

Parfum voor in bed

Vorig jaar schreef ik over mijn all-time favoriete parfum van Chanel, namelijk Coco mademoiselle. Dat is nog steeds een geur die ik ontzettend graag draag. Online ontdekte ik onlangs een variant op die geur, namelijk Coco mademoiselle intense. Ik ging dus naar de parfumerie om die geur te ontdekken. Al snel kwam er een heel vriendelijke dame naar me toe met de vraag of ze mij advies kon geven. Ik vroeg haar dus naar het verschil tussen de klassieke Coco Mademoiselle en deze “intense’ versie. ‘De klassieker’, zei zij toen, ‘is bedoeld voor overdag, maar de Intense is speciaal door Coco ontwikkeld om in bed te dragen’. Daar moest ik stiekem wel om lachen en voor het ik het wist had ik het al gezegd: ‘Maar ja, ik lig de laatste tijd alleen in bed, wel met mijn hond trouwens’. En ik zag direct een vlaag van gene over haar gezicht flitsen, maar ze herstelde zich heel snel, zoals het een vriendelijke en goede adviseuse betaamt. Uiteindelijk moesten we er allebei samen heel hard om lachen. Chanel Coco mademoiselle intense is het dus niet geworden toen. Maar het was wel het moment waarop ik Chanel Chance eau tendre ontdekte, en oh, wat ben ik er dól op.

chanel chance tendre eau de toilette review

Chanel Chance eau tendre EDP

(Verkrijgbaar via Notino | 35 ml. voor € 80,80)

Persoonlijk vind ik Chanel Chance eau tendre echt weer een typische Chanel geur, in die zin dat de geur eigenzinnig en ontzettend vrouwelijk is, maar bovenal geeft de geur weer dat zalige luxe gevoel, zoals in feite alleen Chanel dat kan. Woorden die in me opkomen om de geur te omschrijven zijn zacht, fris, bloemig en vrolijk, maar opnieuw, op een heel luxueuze manier. Chanel Chance eau tendre bevat noten van witte musk, roos, jasmijn, grapefruit en kweepeer. Hij heeft van alles, maar van niets te veel. Het is dus geen uitgesproken frisse geur, de parfum is daarentegen ook niet uitgesproken zoet, maar ook weer niet uitgesproken bloemig. De geur is, zoals ik het al vaker gezegd heb van parfums, perfect in balans. Ik ben bewust gegaan voor de eau de parfum en niet voor de eau de toilette, en de houdbaarheid op mijn huid is extreem goed. Ik denk wel dat ik Coco mademoiselle iets beter blijf ruiken, maar die geur vind ik sowieso ook wat meer uitgesproken en aanwezig. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er echt dol op ben, misschien ook wel omdat de geur voor mij een beetje symbool staat voor een nieuw begin.

BEN JIJ BEKEND MET CHANEL CHANCE EAU TENDRE OF ANDERE PARFUMS VAN CHANEL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Lijkt me een heerlijke geur voor de lente! Ik heb zelf nog geen Chanel geur, maar je hebt me nieuwsgierig genoeg gemaakt om ‘em de volgende keer in de winkel te gaan ruiken.

  2. Je maakt mij ook wel nieuwsgierig! Wat een goed idee om een nieuw parfum aan te schaffen voor het nieuwe begin… Veel vrouwen knippen hun haar kort (en dat zie ik jou niet zo snel doen), een parfum is zeker een meer veilige optie!

    1. Christiana says:

      Haha, oh nee pfoeh Babs, dat zie ik mij zelf inderdaad niet zo gauw doen. Dit is inderdaad een iets veiligere optie;-)

  3. Heerlijke geuren, een van mijn favorieten!

  4. Yes! Ik heb deze ook een tijdje gedragen, heerlijk is ‘ie!

  5. Wat mooi dat je een nieuw parfum aangeschaft hebt voor een nieuw begin. Dan is een geur inderdaad ineens zoveel specialer! Ik heb deze variant ook en ik vind hem heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.