Haal het meeste uit je producten met deze vier simpele lichaamsverzorging tips. Welk product past nu eigenlijk het best bij jou en je huid?

Beware

Simpele lichaamsverzorging tips voor je handen

Ik start mijn lijstje met vier simpele lichaamsverzorging tips met een tip voor je handen. Veel mensen die handcrème aanbrengen, starten met het aanbrengen van de crème op de palm van hun hand. Eigenlijk is dit helemaal niet slim, want handpalmen zijn over het algemeen juist helemaal niet droog. Breng de crème juist aan op de rug van je hand en vergeet ook vooral niet om de crème goed te verdelen tussen de vingers. Wat dan eventueel nog over is, kun je aanbrengen op de handpalmen. Een andere simpele tip voor droge handen; kijk eens kritisch naar de handzeep die je gebruikt. Je kunt nog zo vaak smeren met een vette crème, als je een zeer uitdrogende handzeep blijft gebruiken, dan kún je daar eigenlijk bijna niet tegen op smeren. Let bijvoorbeeld op de aanwezigheid van SLS, harde alcohol zoals alcohol denat en hoge concentraties parfum. Hoe weet je nu of jouw handzeep veel parfum bevat? Des te hoger parfum op de ingrediëntenlijst staat, des te hoger de concentratie ervan. Deze toevoegingen kunnen je droge handen onnodig verder uitdrogen.

Probeer parfum altijd op je huid uit

Misschien smokkel ik een beetje omdat parfum niet helemaal onder lichaamsverzorging valt en dus eigenlijk niet helemaal thuis hoort in het lijstje met simpele lichaamsverzorging tips, maar ik heb toch nog wel enkele handige tips die ik graag deel. Het zijn er drie! Breng parfum áltijd aan op je huid. Parfumkaartjes zijn handig om een eerste indruk te krijgen, maar parfum kan heel anders (gaan) ruiken op je huid. Het is verder ook niet onverstandig om na het sprayen van de parfum even de winkel uit te gaan om te zien hoe de geur zich ontwikkelt op jouw huid. Zo kun je echt een parfum miskoop voorkomen. De tweede tip is om wanneer je gebruik maakt van de parfumkaartjes, elke keer het parfumkaartje dat je ingesprayd hebt naast de betreffende parfum te leggen. Ik zie namelijk heel vaak mensen met een enorme waaier aan kaartjes in hun handen staan die vervolgens niet meer weten wat ze nu op welk kaartje opgesprayd hebben. De laatste simpele tip; ruiken aan de flacon heeft geen zin. Een parfum is opgebouwd uit lagen en door slechts aan de flacon te ruiken, heb je eigenlijk nog geen idee hoe een parfum daadwerkelijk ruikt.

Simpele lichaamsverzorging tips voor het kiezen van het product dat echt bij je past

Lichaamsverzorging heb je in enorm veel verschillende texturen. Het is soms dus best lastig om te bepalen welk product nu ook daadwerkelijk bij jouw huid past. Simpel gezegd heeft een droge huid baat bij meer voedende (vettige) texturen dan een ‘normale’ huid. Een bodylotion is waarschijnlijk het meest ‘bekende’ lichaamsverzorgingsproduct. Een bodylotion bevat vaak een hoge concentratie water en is dus vrij dun of luchtig. Dit is prima om een ‘normale’ huid mee te verzorgen. Een crème is vaak al iets dikker en voedender. Nog vettiger en voedender zijn butters, balms en oliën. Dit zijn echt producten die heel geschikt zijn om een (zeer) droge huid te verzorgen. Met deze producten moet je dan wel weer rekening houden met het feit dat ze minder snel intrekken en vaak een laagje op de huid vormen. Ik krijg wel eens de vraag waarom boters niet in verpakkingen met een pompje zitten, omdat mensen dat vaak praktischer vinden. De reden hiervoor is heel simpel; een boter is heel vettig en dik qua textuur en wanneer zo’n textuur verpakt zou worden in een pomp, zou het pompje direct verstopt raken.

Simpele lichaamsverzorging tips voor een droge huid

Waarschijnlijk is een ‘droge huid’ voor veel mensen het grootste huidprobleem. Gelukkig is daar in de meeste gevallen echt wel wat aan te doen. Twee simpele lichaamsverzorging tips voor de droge huid zijn scrubben en smeren. Met scrubben verwijder je dode huidcelletjes. Deze kunnen de huid er dof laten uitzien, maar ook erg droog laten aanvoelen. Scrubben kan een tot twee keer per week. Scrubs heb je bijvoorbeeld op basis van zout of suiker. Zoutscrubs zijn vaak wat grover, met een gevoelige of erg droge huid raad ik altijd aan om hier voorzichtig mee te zijn. Verder is het gebruik van een bodycrème echt een must wanneer je huid zeer droog is. Niet wekelijks, maar elke dag, indien nodig zelfs twee keer per dag. In de meeste gevallen zul je na het scrubben en smeren al echt een verschil gaan ervaren. Een andere tip wanneer je last hebt van een droge huid is om producten met hoge concentraties parfum te vermijden, zeker daar waar de huid erg droog is. Neem je benen bijvoorbeeld. Wanneer mensen last hebben van een droge huid, gaat dat in veel gevallen om de benen. Aan veel doucheproducten is parfum toegevoegd, maar vraag jezelf eens af of je je benen wel dagelijks met douchegel moet wassen? Want hoe ‘vies’ worden je benen nu eigenlijk echt? Wanneer je last hebt van droge benen, kan het dus zeker helpen om ze niet dagelijks in te zepen met geparfumeerde doucheproducten.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Natascha - Beautyopinie says:

    Mooie punten die je hier aanhaalt. Ik denk voor heel veel mensen nog erg leerzaam!

  2. Wat je zegt, je benen worden eigenlijk niet vies of vuil, ik gebruik het water met doucheproduct wat naar beneden stroomt, en smeer sommige delen van mijn lichaam niet extra in met douchegel.
    Je moet inderdaad een parfum op je huid spuiten, sommige geuren ruiken eerst heel lekker en daarna… dan ben ik blij dat ik het niet gekocht heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.