Last van droogte, jeuk of zelfs schilfertjes en op zoek naar lichaamsverzorging voor droge huid? Er zijn genoeg producten om uit te kiezen!

Beware

Lichaamsverzorging voor droge huid, wat is het verschil tussen al die producten?

Cosmetica merken hebben vaak verschillende lichaamsproducten in het assortiment. Het gaat dan niet alleen om verschillende geuren, maar vooral ook om verschillende producten. Crèmes, butters, olie, sorbets en lotions bijvoorbeeld. Maar welk product moet je nu kiezen? Welke lichaamsverzorging voor droge huid past het best bij jou? Al die verschillende producten voeden je huid op een andere manier. Een lotion bijvoorbeeld bevat vaak meer water en is dus luchtiger dan een boter. Een lotion trekt daarnaast vaak sneller in de huid zonder een (vettig) laagje achter te laten, maar is wel minder voedend. Dat is ook de reden dat een bodylotion vaak in een pomp of in een tube zit en een butter in een pot. In principe is dit de volgorde qua dikte van texturen; een lotion is het luchtigst, daarna een sorbet en daarna een crème. Boters en olieachtige texturen zijn vaak het meest voedend. Dan zijn er ook nog zalven, alhoewel het vooral apothekersmerken zijn die die verkopen. Zalven bevatten weinig of zelfs geen water en zijn vooral heel vettig. Ze kunnen erg heilzaam zijn voor een zeer droge en / of beschadigde huid, zoals een huid met eczeem.

Bodycrème

Als je op zoek bent naar lichaamsverzorging voor droge huid, zou ik een bodylotion niet snel aanbevelen. Een lotion bevat vaak veel water en is niet heel voedend. Bodycrèmes zijn vaak al vettiger en voedender. Eén van mijn favorieten is en blijft de Collistar Sublime melting cream. Deze bodycrème is heel voedend, maar niet zo vettig als een bodybutter.

Bodybutter

Een bodybutter is samen met een bodylotion waarschijnlijk de meest bekende vorm van lichaamsverzorging voor droge huid. Vaak bevatten bodybutters sheaboter of cacaoboter. Een bodybutter kan ook olie zoals arganolie, amandelolie of avocado olie bevatten. Dit zijn stuk voor stuk ingredienten die super voedend zijn voor een droge huid. Een butter is in de meeste gevallen in een pot verpakt. Deze is qua textuur namelijk vaak te dik om verpakt te worden in een pompje. De butter zou niet door het pompje passen of het pompje zou door de stevige textuur steeds verstopt raken. Vaak is het fijn om butters te laten smelten tussen je vingers. Zeker sheaboter is van nature vrij hard. Door de warmte van je huid echter, smelt de boter, waardoor je deze makkelijker kunt aanbrengen en over je huid kunt verdelen.

Lichaamsverzorging voor droge huid: body olie

Olie is verder ook fantastische lichaamsverzorging voor droge huid. Body olie blijft vaak echter wat langer vettig op de huid, en dat is de reden dat niet iedereen de voorkeur geeft aan olie. Is je huid echter zeer droog of zelfs schilferig, dan zul je met olie zien dat schilfertjes vaak al na één keer gebruik minder worden, omdat olie intensief voedend is. Je kunt een gewone lotion of crème ook wat voedender maken door wat druppeltjes olie toe te voegen. Op deze manier zul je ook minder last hebben van een vettig laagje na gebruik.

Zalf

Hoewel de meeste drogisterij- en parfumerie merken geen zalf verkopen, kan zalf heel heilzaam zijn voor een zeer droge huid. Zalf zul je dan ook in de meeste gevallen vinden bij de apotheek. Zalf is een product op basis van vet en bevat weinig of zelfs helemaal geen water, terwijl lotions en crèmes producten zijn op basis van water.

Lichaamsverzorging voor droge huid; vergeet niet te scrubben

Als je last hebt van een erg droge huid, kun je die ook wekelijks scrubben. De meeste bodyscrubs zijn gemaakt op basis van zout of suiker, of het gaat om een combinatie van beiden, zoals het geval is bij deze Clarins toning body polisher. Zoutscrubs zijn vaak wat grover dan suikerscrubs. Ga je scrubben, dan is het belangrijk dat je je huid eerst vochtig maakt onder de douche. Scrubben doe je eens per week. Een beschadigde huid (zoals een verbrande huid, huid met eczeem of een acne-huid) kun je beter niet (te vaak) scrubben.

AAN WELKE LICHAAMSVERZORGING VOOR DROGE HUID GEEF JIJ DE VOORKEUR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Ik wissel heel vaak en het ligt eraan op welk moment van de dag ik mijn huid insmeer. ’s Avonds mag het wat voller zijn bijvoorbeeld.

  2. Ik vind de crème de corps van Kiehl’s, die ik laatst heb ontdekt, een aanrader voor de droge huid omdat ie net wat voller is dan een lotion, maar minder rijk dan een body butter waardoor ie sneller wordt opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.