Sporten in de ochtend. Dat zal niet voor iedereen even aantrekkelijk klinken, maar er zijn dus echt een aantal goede redenen voor.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een ochtendroutine vol endorfine en inspiratie

Met sporten in de ochtend creëer je een fijne vaste routine. Je hoeft niet eerst je make-up eraf te halen. Want dat heb je die avond daarvoor tenslotte al gedaan. Verder moét je voor het sporten wel eerst ontbijten. Geloof me, sporten op een lege maag, dat is iets wat je niet wilt. Je zou van pure uitputting zó van je apparaat af vallen. En dagelijks ontbijten is ook weer echt heel goed voor je. In de ochtend sporten betekent ook dat je de ergste beproeving voor die dag dan al gehad hebt. Je kunt het maar achter de rug hebben, toch? Bovendien kun je de hele dag dan ontzettend trots op jezelf zijn. En er is nog méér. Tijdens het sporten komt er endorfine vrij waardoor je gewoon veel lekkerder in je vel gaat zitten. Ik ben er nog niet; niet alleen helpt sporten je met het leegmaken van je hoofd en het elimineren van allerlei negatieve (gedachten). Het geeft je ook inspirátie. Ja écht. Mij tenminste wel. Je wilt niet wéten wat voor briljante openbaringen en ideeën er allemaal in mijn bezwete hoofd zijn opgekomen tijdens een workout.

Je hebt het niet meer koud

Met die temperaturen van tegenwoordig is het een behoorlijke kwelling om je pyjama om te switchen voor je sportpakje. (Lees; voor enkele seconden bijna helemaal bloot op je onderbroekje na, in de óchtend, en dát is koud jongens), of überhaupt om naar de sportschool te gaan als je niet het geluk hebt van een fitness apparaat in huis te hebben, zoals ik zelf dus. Maar áls je er dan eenmaal op staat, dan heb je het na twee minuten al niet meer koud. Als je een beetje je best doet ben je binnen de minuut al opgewarmd. Gegarandeerd. En oh ja, je hebt het de rest van de dag ook veel minder koud. En het allerleukst aan sporten in de ochtend?Je hoeft je na een slópende dag op werk niet óók nog eens ’s avonds in je sportbehaatje te wurmen, maar je hebt na je werk gewoon tijd te óver voor écht léuke dingen, zoals dit artikel lezen.

SPORTEN IN DE OCHTEND, DOE JIJ DAT WEL EENS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Ik sport ook altijd ’s morgens, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.