Hoe moet je eigenlijk je tanden poetsen? En iets over haarlak op je wenkbrauwen. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fall out of een vlekje?

Wat ik leerde van Mari van de Ven tijdens een persevent: Als je nu tijdens het aanbrengen van oogmake-up wat fall out hebt van je oogschaduw, gebruik dan een wattenstaafje met wat gezichtscrème om het weg te halen. Dit gaat sowieso makkelijker dan met een droog wattenstaafje, maar je verzorgt je huid er tegelijkertijd ook mee. Karim Sattar, de make-up artist van Dr. Hauschka had ook nog een goede tip. Mocht je een vlekje met bijvoorbeeld je glossje of potloodje gemaakt hebben terwijl je hele gezicht al in de make-up zit, probeer dit dan niet gewoon weg te vegen met bijvoorbeeld je vinger, maar rol er met een wattenstaafje met wat foundation overheen. Zo verdoezel je het foutje, maar creëer je geen veeg, of erger nog, een ‘gat’ in je foundation. Een andere tip is om je wenkbrauwen in te sprayen met een klein beetje haarlak. Op deze manier blijven ze perfect in model zitten.

Make-up op een extreem droge huid?

Toen ik bezig was met mijn Roaccutane kuur tegen acne, was mijn huid zo droog dat foundation er letterlijk van af rulde. Een visagist bij de parfumerie gaf me toen de tip om de foundation lekker te laten voor wat ‘ie was, maar alleen wat concealer aan te brengen om bijvoorbeeld roodheid of plekjes te camoufleren. En dat werkte dus écht. Sowieso is het met een zeer droge huid oppassen geblazen met het aanbrengen van foundation of poeder, want als het er niet helemaal mooi opzit, kun je die droogte juist accentueren met je make-up en dat wil je natuurlijk niet. Maar er zijn meer make-up tips. Een lippotlood kun je niet alleen gebruiken om de vorm van je lippen te accentueren, je creëert er ook een perfecte basis voor de rest van je lip make-up mee. Je zult zien dat wanneer je je lippen volledig inkleurt met een potlood en daarna je lipstick en gloss aanbrengt, het allemaal veel langer blijft zitten.

Tips van de kapper en de tandarts

Een kapper kwam ooit met het advies om nooit tegen de haarrichting in te föhnen, hierdoor wordt je haar juist pluizig en fluffy. En wil je een heel strakke zijscheiding creëren? Kam dan een deel van je haar naar voren zodat je er even helemaal als een Beatle uitziet, föhn dit glad met een ronde borstel en trek dan al dit haar in één keer naar de zijkant. En ik heb er nog één wat het kleuren van je lokken betreft. Nee. Twéé zelfs; ben je jong en heb je nog geen grijze haren, dan kun je veel beter een kleurspoeling gebruiken voor je haar dan echt vérf. Sowieso gaat je haar natuurlijk niet echt lekker op al die verfjes, maar als je het echt persé wilt kleuren, neem dan dus een spoeling. Droog haar? Sla je highlights een tijdje over. Het bleken van je haar is niet echt goed voor de conditie van je lokken en bovendien valt de droogte van je haar nog meer op als je kleur lichter is. Tot slot zijn je tanden ook niet geheel onbelangrijk als het om je looks gaat. De mondhygiëniste leerde mij te poetsen met minder grote slagen. Je blijft dus wat langer met je tandenborstel op één plek en verschuift dan langzaam steeds een beetje, net zolang tot al je tandjes blinkend schoon zijn. Kun je straks zó in een tandpasta-reclame. Je weet wel. Als je zou willen.

WAT IS DE BESTE BEAUTY-TIP DIE JIJ OOIT GEHAD HEBT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Goeie tips! Mari is zo’n charmante man vind ik, toen ik 15 was heeft hij mij ook eens een make-over gegeven. Ik was zo zenuwachtig en hij gaf me toen allemaal hele lieve complimentjes om me op mijn gemak te stellen.

    1. Christiana says:

      Wat leuk! Hij is inderdaad heel aardig, maar ook écht zo verschrikkelijk goed in wat hij doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.