Op zoek naar inspiratie tips voor bloggers? Ik geef mijn persoonlijke tips en ik vertel hoe ik na al die jaren nog steeds geïnspireerd blijf!

Inspiratie tips voor bloggers, blog over onderwerpen die je leuk vind

Als blogger is het heel belangrijk om geïnspireerd te zijn, te worden en dat ook vooral te blijven. Je wilt je bezoekers immers consequent van inspirerende content voorzien. Ik geef je mijn persoonlijke inspiratie-tips voor bloggers en ik vertel hoe ik geïnspireerd blijf. De eerste tip is om te bloggen over onderwerpen die je leuk vind en waar je ook wat over weet te vertellen. Ik heb mijn blog, gelukkig, ooit naar mijzelf vernoemd en op die manier heb ik nooit een bepaalde verwachting, qua onderwerpen dus, bij mijn bezoekers gecreëerd. Ik blog over alle onderwerpen die ik leuk vind, en waar ik ‘verstand’ van heb en dus daadwerkelijk wat over weet te vertellen. Ik denk trouwens dat het heel normaal is dat interesses verschuiven en dat je soms wat meer over het ene onderwerp schrijft, of dat je nagenoeg stopt met het schrijven over bepaalde onderwerpen. Je wordt ouder, je verandert en bij dit proces is het dus logisch dat ook je interesses veranderen. Vecht hier niet tegen, want je zult zien dat bloggen over onderwerpen die je niet (langer) meer leuk vind, op geen enkele manier inspirerend voor je werkt.

Verdeel je ideeën over meerdere blogposts

Toen ik nog niet zo lang blogde, schreef ik vréselijk lange artikelen. Gewoon tenenkrommend lang, als ik er nu op terugkijk. Ik kan nog steeds niet helemaal verklaren waarom ik dat deed, iets met perfectionisme denk ik. Zoveel mogelijk willen vertellen in één artikel. Mijn gouden inspiratie tip is dus; verdeel de ideeën die je hebt over meerdere artikelen. Ik ga een voorbeeld geven. Ik schrijf erg veel en vooral ook erg graag over interieur. Ik zou zo een drieduizend woorden tellend artikel kunnen schrijven over hoe je je interieur gezellig(er) maakt. Maar ik doe er veel slimmer aan om al die ideeën juist te verdelen over verschillende artikelen; tips voor meer groen in huis, tips om je huis persoonlijk(er) te maken (dit artikel komt er trouwens nog aan), tips voor het combineren van kleuren en prints in je interieur en specifieke tips voor wanneer je een grote ruimte gezellig wilt maken. Dit soort artikelen zijn trouwens ook nog eens veel interessanter voor Google! Er zijn namelijk al onwijs veel artikelen gepubliceerd over het gezellig maken van je huis, dus Google kan je website al veel makkelijker vinden als je een specifieke(re) titel kiest. Onderstaand onderwerp bijvoorbeeld. Ik ontdekte dat daar nog maar heel weinig over geschreven was en je ziet hoe goed het onderwerp het doet in Google, veel beter dan een algemeen artikel met tips om je interieur gezellig te maken.

Wat houdt je bezig?

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat voor soort blog je hebt, maar vaak kun je al heel veel inspiratie voor je artikelen halen uit de dingen die je op dat moment bezig houden. Veel dingen kun je vertalen naar inspirerende artikelen voor je eigen blog. Dat kan iets groots zijn, wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met het kopen van een huis, een nieuwe baan hebt of gaat trouwen. Maar het kan ook iets klein(er)s zijn, zoals de aanschaf van een nieuwe tas, de ontdekking van een super leuk (beauty of lifestyle) merk of een toffe hotspot, een dagje uit of een serie die je gezien hebt. Onderschat niet hoe leuk en vaak ook inspirerend anderen mensen het vinden om de dingen mee te krijgen die voor jou wellicht alledaags zijn.

Speel in op seizoenen en feestdagen

Verder kun je ook enorm veel inspiratie halen uit (de wisseling van) seizoenen en feestdagen (die er aan komen). Wat voor blog je ook hebt en welke onderwerpen je ook maar leuk vind om over te schrijven, je kan je ideeën altijd vertalen naar content die echt bij jouw blog past. Wederom een voorbeeld: Het is de laatste tijd natuurlijk erg onstuimig weer, met veel wind en regen. We gaan er even van uit dat je een Nederlandstalige blog hebt en dat deze dus vooral bezocht wordt door mensen uit Nederland die óók met die wind te maken hebben. Als beautyblogger schrijf je dan bijvoorbeeld een artikel met kapsels die storm-proof zijn. Als fashionblogger laat je vijf hippe paraplu’s of regenlaarzen zien. Als foodblogger deel je jouw lekkerste taart recepten of leuke ideeën voor een borrelplank als je tijdens zo’n onstuimige zondagmiddag lekker binnen blijft en als interieurblogger deel je tips hoe je het binnen super gezellig maakt, terwijl buiten de regen tegen de ramen tikt. Zo kun je natuurlijk ook schrijven over de wisseling van seizoenen en de feestdagen, steeds met een insteek naar de onderwerpen waar jij graag over schrijft.

HEB JIJ EEN BLOG? BEN JE ALTIJD HEEL GEÏNSPIREERD OF HEB JE WEL EENS GEBREK AAN INSPIRATIE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

14 Comments

 1. Hele goede ideeen! Soms heb ik even geen inspiratie, maar ik weet uit ervaring, dat deze vanzelf wel weer komt. Soms scroll ik door mijn gepubliceerde artikelen of Pinterest en dan kom ik weer op een idee.

  1. Christiana says:

   Ik heb dat precies zo! Veel van mijn inspiratie haal ik uit mijn eigen, vaak oude(re) artikelen! Dan denk ik; hier kan ik nog veel meer over vertellen, of ik schrijf bijvoorbeeld een wat meer geüpdate versie ervan!

 2. Leuke tips! Ik vind jouw artikelen altikd heel interessant en inspirerend. Oh, en eigenlijk ook heel vernieuwend! Er komt altijd wel weer een nieuw onderwerp aanbod. Heel knap! Ik merk aan mijzelf dat wanneer ik moe ben, dat er vaak minder uit mijn vingers komt. Vooral in januari was dit het geval. Maar ook februari was voor mij niet helemaal top. Gelukkig gaan we het mooie weer tegemoet en krijg ik vast mij volle energie weer terug! 😀

  1. Christiana says:

   Wat ontzettend lief Iris, dankjewel. Ik vind dat echt fijn om te horen. Ik hoop altijd maar dat mijn content inspirerend en vernieuwend is natuurlijk;-) Ik word ook altijd zo blij van jouw leuke blogposts, neem maar lekker de tijd. Soms heb je gewoon eventjes wat minder inspiratie en dan moet je vooral niets forceren. Dat werkt meestal toch niet voor ons creatievelingen;-)

 3. Die eerste tip is echt een goede (de rest ook overigens!). In het begin schreef ik weleens artikelen waarin ik van alles aan bod liet komen, terwijl ik er net zo goed drie aparte teksten van had kunnen maken. De laatste tijd probeer ik dat wat handiger aan te pakken. Verder ben ik net als jij van mening dat je vaak prima inspiratie uit je dagelijks leven kunt halen. Zelfs dingen waarvan je je misschien afvraagt of anderen het wel interessant zullen vinden, zijn vaak nog hartstikke leuk om een artikel aan te wijden.

  1. Christiana says:

   Leuk en fijn om te lezen dat jij dat dus ook deed, van die eindeloos lange artikelen schrijven. Wellicht is het een veel voorkomende beginnersfout van bloggers? Ook grappig inderdaad, dat ik soms ‘bang’ ben dat mensen iets niet interessant vinden om te lezen of om te zien. Ik vind het soms dan ook moeilijk om Instastories van alledaagse dingen te maken. Ik denk dan: ‘Wie zit hier op te wachten?’, terwijl ik die alledaagse dingen bij mensen die ik zelf volg dus heel leuk vind om te zien;-)

 4. Wat een ontzettend leuk artikel en wat ontzettend veel inspiratie heb je toch! Inderdaad ook slim om van een groot algemeen artikel met heel veel tekst (waar mensen misschien qua hoeveelheid tekst al ophaken), meerdere specifieke te maken. Handig om te weten hoe Google daarmee omgaat 😊.

 5. Zelf hou ik altijd een lijstje bij met ideeën. Op de dagen dat ik geen inspiratie heb kijk ik even op dat lijstje en heb ik toch nog genoeg om over te schrijven. Verder inderdaad een goede tip om de onderwerpen wat specifieker te maken en niet 5 A4tjes vol te schrijven.

 6. Ik schrijf (nog steeds) veel te lange artikelen, al probeer ik vaak nu wel alles in delen op te splitsen. Soms krijg ik een doos vol producten en dan moet ik het wel opsplitsen. (Vaak kom ik niet eens aan deel 2 of 3 omdat er dan weer een nieuwe doos spullen binnen is gekomen). Ik schrijf soms veel te uitgebreid over dingen en ik weet dat mensen een artikel meer scannen dan echt lezen. Een paar uitzonderingen zijn er altijd, ik merk het vaak goed als mensen alles hebben gelezen. Wat ik natuurlijk heel leuk vind!
  Bij andere bloggers lees ik soms alleen het persbericht met foto’s van de gekregen spullen maar niet echt een mening. Ik vind dat altijd wel vreemd. Zeker als ze heel veel spullen krijgen… Zou het voor de merken niets meer uitmaken wat iemand ervan vindt? Ik probeer mijn review/mening tegenwoordig wat in te korten, soms is het gewoon lastig om wat zinnigs te zeggen over bv. een lippenbalsem of een crème. Inspiratie heb ik genoeg en ik moet ook nog een post maken over mijn figuraties, wat ik een heel leuk idee van je vond!
  Nu nog tijd zien te vinden, ik heb ook veel inspiratie voor mijn schilderijen en ik kom er maar niet aan toe.
  Goed dat je hier over schrijft, ik ben momenteel bezig met een veel te lang artikel. Ik ga het opdelen, wie wat bewaart heeft wat!

  1. Christiana says:

   Ja, jammer is dat altijd, een ‘review’ zonder echt een mening erbij. Want die persberichten krijg ik zelf ook;-) Ik ben dan juist nieuwsgierig naar wat mensen van de producten vinden. Ah, wat leuk om te lezen dat je een post gaat maken over je figuraties (ik wist trouwens niet dat dat zo heette, weer iets geleerd!). Maar goed, beter te veel inspiratie en wat minder tijd, dan andersom, moet je maar denken;-)

 7. Goeie tips! Vooral de tip over niet te veel in één blog willen stoppen. Dan worden je blogs niet te lang en hoe je schrijfstof over voor een andere blog.

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Ja, dit is denk ik echt de ‘gouden tip’ in het rijtje;-)

 8. Wat een goeie tips! Vooral om de onderwerpen uit te splitsen in meerdere artikelen. Dan is het voor de lezer ook veel leuker om te lezen denk ik. Ik heb gelukkig zelf eigenlijk nog nooit zonder inspiratie gezeten voor mijn blog.

 9. Handige tips, ga ik zeker gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.