Creatief stylen met woonaccessoires. Begin bijvoorbeeld eens met het zoeken van een andere locatie of functie voor bijvoorbeeld je voorraadpotten en dienbladen.

Creatief met lege verpakkingen en voorraadpotten

Gooi de lege verpakkingen van je (luxe) geurkaarsen zeker niet weg, maar gebruik ze om mee te stylen. Op de salontafel zijn lege kaarsenhouders bijvoorbeeld weer leuk om waxinelichtjes of lucifers in te doen. Op je bureau zijn ze leuk voor pennen, in je badkamer voor wattenschijfjes en wattenstaafjes en op je make-up tafel voor lipsticks, kwasten of oog- en lipppotloden. Je kunt ook creatief stylen met voorraad- en dekselpotten. Hoewel voorraadpotten meestal ‘bedoeld’ zijn voor in de keuken, kun je ze natuurlijk ook op elke andere plek in huis neerzetten en leuk stylen. Een voorraadpot is niet alleen leuk voor rijst en pasta, maar ook voor snoepjes en koekjes, hobbyspullen en make-up. Vaak zijn dit ook leuke dingen om te laten zien, kies dan voor glazen voorraadpotten. Ook kun je voorraadpotten gebruiken op wat minder voor de hand liggende plekken en / of voor dingen die je wellicht liever niet laat zien, zoals maandverband of tampons op je toilet. Soms zijn voorraadpotten zo mooi dat je ze ook als vaas kan gebruiken. Laat dan de deksel er gewoon af. Zelf doe ik dit vaak met dekselpotten, zoals ik in dit artikel bijvoorbeeld laat zien.

Creatief stylen met servies

Van een mooi bord kun je niet eten? Jazeker wel. En je kunt er nog veel meer mee! Creatief stylen met woonaccessoires zoals borden is hartstikke tof! Sommige bordjes zijn zo leuk dat ze gezien mogen worden; zet ze in het zicht in een bordenrek of op een stapel op je aanrechtblad, eventueel op een dienblad. Bordjes, en dan vooral de kleine(re) varianten zoals bijvoorbeeld gebaksbordjes, kun je ook gebruiken op je make-up tafeltje of nachtkastje voor sieraden. Vaak staat een klein bordje met daarop wat sieraadjes ook erg mooi op een dienblad met parfums. Op je salontafel kan een leuk bordje (zelfs leeg!) als decoratief object dienen, bijvoorbeeld op een stapel koffietafelboeken en dan gecombineerd met wat bloemetjes en een kaarsje zoals ik hieronder laat zien. Bordjes kun je tot slot ook aan de wand hangen. Maak er bijvoorbeeld een ‘collage’ mee. Glazen zijn er om uit te drinken, maar je kan er ook creatief mee stylen. Sommige glazen zijn namelijk ook heel erg leuk om waxinelichtjes in te doen. Let er dan wel even op dat je een hittebestendig glas gebruikt zoals bijvoorbeeld een theeglas. Heb je een bos bloemen in huis die er niet meer zo mooi uitziet? Kijk voordat je hem weggooit even goed of er niet nog wat bloemetjes tussen zitten die eigenlijk nog wel even mee kunnen. Een enkel bloemetje in een glas ziet er vaak erg leuk uit, en als je er meerdere hebt, is het effect vaak helemaal tof. Combineer vooral glaasjes van verschillende hoogte en in verschillende kleuren met elkaar. In korte glaasjes kun je de steel gewoon voor een groot deel afknippen. Schaaltjes of bakjes kunnen dienst doen als kleine plantenpotjes. Dat staat heel leuk. Schaaltjes staan, net als bordjes, ook erg leuk op een dienblad waar je bijvoorbeeld parfums op bewaart. Zo’n schaaltje is dan handig voor accessoires en make-up spulletjes.

Creatief stylen met een kruk

Hoewel een kruk in veel gevallen gebruikt wordt als opstapje of om op te zitten, kun je er ook mee stylen. Een kruk is leuk met een mooie plant erop en vergeet dan vooral de vaak vergeten plekjes in je huis niet, zoals de badkamer of de gang. Een toffe kruk (of stoel!) kan ook leuk dienst doen naast je bed in plaats van een nachtkastje. Verder is een kruk ook leuk met een stapel boeken of tijdschriften erop, of gebruik hem als bijzetter naast een fauteuil. In de badkamer is een kruk ook leuk met een stapeltje (opgerolde) handdoeken erop.

Creatief stylen met een fotolijst

Hoewel we vaak spreken van een ‘fotolijst’, kan je natuurlijk veel meer dan alleen foto’s in een fotolijst doen. Creatief stylen met woonaccessoires zoals een fotolijst kun je bijvoorbeeld doen door niet altijd alleen maar foto’s in een lijst te doen. Posters, een pagina of een plaatje uit een mooi (oud) boek (kijk hiervoor bijvoorbeeld op de rommelmarkt of in een kringloopwinkel), ansichtkaarten (gekregen of gekocht tijdens je vakantie), de uitnodiging of het menukaartje van je bruiloft, een stukje van een kledingstuk, zoals een doopjurk van je kindje of een stukje van je eigen trouwjurk (bij het vermaken van een jurk zijn er vaak restanten stof over die je hier goed voor kunt gebruiken), toegangskaartjes voor een evenement of concert van je favoriete band, metrokaartjes van een stedentrip of een gedroogde bloem. Ook leuk is het om een gallery wall te maken met allemaal verschillende lijstjes zoals ik hierboven laat zien.

WELKE VAN DEZE IDEEËN VIND JIJ LEUK?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

17 Comments

 1. Hele leuke ideeen. Momenteel wordt de woonkamer gestuukt en als alle meubeltjes er weer staan, ga ik me weer uitleven op de styling en kan ik deze tips en ideeen goed gebruiken.

  1. Christiana says:

   Ah fijn, gestuukte muren zien er altijd zo mooi en strak uit!

 2. Oh wat een leuke ideeën allemaal! Ik krijg er ook weer wat nieuwe interieurideetjes van. Ik heb nog wel wat leuke voorraadpotten, die het inderdaad misschien best leuk zouden doen in de badkamer. En een gallery wall zou ik ook echt nog eens willen maken. Misschien een leuk idee voor mijn slaapkamermuur!

  1. Christiana says:

   Ja, met voorraadpotten kun je vaak alle kanten op, sowieso kun je er veel meer in bewaren dan de voor de hand liggende dingen zoals pasta, maar je kunt ze dus ook overal in huis neerzetten!

 3. Wat een leuke ideeën allemaal! Gaaf om zo dingen die je al in huis hebt te hergebruiken als stylingsobject.

 4. Leuk! Boven de piano op een schilderijenlijstje van Ikea een paar lijstjes gezet met delen van bladzijden uit oude muziekboeken. Verder zag ik laatst in een interieurwinkel lijsten van verschillende formaten met behang en verfstaaltjes vooral met dat laatste wil ik zelf ook iets gaan doen. Iets met Chinese kalligrafie in een lijst lijkt mij ook wel leuk.

  1. Christiana says:

   Oh, dat is inderdaad ook een gaaf idee zeg, bladzijden uit oude muziekboeken! Ik doe ook regelmatig een restant behang in een fotolijst.

 5. Leuke ideetjes weer! Ik vind het leuk om schaaltjes en schoteltjes op tafel te hebben. En dan het liefst mooie items die bijvoorbeeld bij een speciaal winkeltje gekocht zijn of uit een kringloop komen.

  1. Christiana says:

   Ja, dat is zeker leuk! Zulke items zijn vaak net even wat specialer dan dingen die ‘gewoon’ uit de standaards (woon)winkels komen. Ik hou ook altijd van die bijzondere mix van oud en nieuw.

 6. Hele leuke ideeën ! Was ik maar half zo creatief als jij 😂. Het enige probleem hier is dat ik niet veel plek heb om leuke dingetjes op neer te zetten. Een gallery wall lijkt me ook erg leuk. Misschien moet ik daar eens werk van maken. Ben zo bang dat ik het eindresultaat niet leuk vind en dan zit je met al die gaten in je muur 😢.

  1. Christiana says:

   Lief, dankjewel! Het is sowieso altijd een goed idee om eerst van alles bij elkaar te zoeken, foto’s en prints dus. Daar mag je best even de tijd voor nemen, dat je echt dingen zoekt en vind die een mooi geheel vormen. Vervolgens kun je de gallery wall helemaal uit leggen op de vloer. Dan kun je eindeloos schuiven. En het volgende wat je dan kunt doen is vlakken met afplaktape op de muur maken voordat je gaat boren. Dan ben je al een heel eind. Wellicht kun je hier iets mee;-)

 7. Je bent écht een queen op het gebied van maken van mooie foto’s, en het stylen van een huis. Liefde voor jouw mooie kiekjes!

  1. Christiana says:

   Nou, wat een super lief compliment, Linda! Dankjewel;-) Mijn dag is weer gemaakt!

 8. Ik ben echt jaloers als ik naar jouw creatieve ideeën kijk. Daar kom ik dus zelf echt niet op en als ik hetzelfde toe zal passen, zal het er waarschijnlijk niet uit zien haha. Echt prachtig gedaan!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Daphne, dat heb ik nu altijd met jouw prachtige make-up looks. Die doe ik je ook niet na. Zo zijn we allemaal ergens goed in en inspireren we elkaar;-)

 9. Wat een leuke stylingtips! Vooral die met het gebruik van bordjes vind ik heel leuk. Eens kijken of ik dat hier kan toepassen!

  1. Christiana says:

   Ja, die is leuk! Ik wil ook nog graag ergens een bordje aan de wand, iets met een vlinder of zo lijkt me tof;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.