De Zuiver Flos bijzettafel is mooi in al zijn eenvoud. Het klassieke design is multi-inzetbaar en zó leuk staat hij bij mij in de woonkamer.

Dit moet het zijn, niet twijfelen, gewoon doen

Inmiddels woon ik al weer twee weken in mijn nieuwe huis. Ik kan me de dag dat ik hier voor het eerst binnenliep nog herinneren alsof het gisteren was. Hoewel het appartement in de basis vrij simpel is, wíst ik gewoon dat ik er wat moois van kon gaan maken. Ik bruíste echt van de ideeën en toen de hypotheek eenmaal rond was, kon ik al mijn plannen ook daadwerkelijk concreet gaat maken. Over álles heb ik van tevoren nagedacht, maar twijfelen heb ik nauwelijks gedaan. Ik wist precies wat ik wilde. Zó moest het zijn, niet twijfelen, gewoon doen! Ik heb een groot deel van de meubels uit mijn oude huis meegenomen en gelukkig kon ik die ook eigenlijk allemaal kwijt in mijn nieuwe huis. Ik vind het enorm leuk om te zien hoe meubels inmiddels allemaal een andere plek gekregen hebben. Als er iets is wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren wanneer het gaat om het inrichten van een huis, is het dat dat tijd nodig heeft. Ik weet nog dat ik jaren geleden toch wel een soort ‘struggles’ had. Ik vond alles mooi en stuiterde wat het interieur betreft dan ook alle kanten op. Door de jaren heen heb ik eindelijk echt mijn eigen smaak ontwikkeld en één van de wensen die ik voor mijn nieuwe huis had, was dat er een soort rode draad door het interieur moest lopen. Of eigenlijk kan ik in mijn geval natuurlijk beter zeggen, een ‘blauwe draad’. Zo heb ik in alle ruimtes in huis gewerkt met hetzelfde kleurenpalet en hierdoor is het dus goed mogelijk om zowel meubels en accessoires door het huis heen te verplaatsen. Alles komt namelijk overal goed tot zijn recht. Maar enfin, die tijd dus, die het inrichten van een huis nodig heeft. Ik wilde alle grote verbouwingen en klusprojecten van tevoren aanpakken, zodat ik niet letterlijk midden in de verbouwing zou zitten als ik al in mijn nieuwe huis zou wonen. Dat is grotendeels gelukt. Hoewel de keuken nog steeds niet helemaal af is, heb ik inmiddels het ergste toch wel achter de rug.

Zuiver Flos bijzettafel van Maison en Vogue

Je kunt van tevoren dus een heleboel dingen bedenken, plannen maken en voorbereiden. Maar voor heel veel dingen geldt ook dat je moet ‘voelen’ wat je nieuwe huis nodig heeft. En in feite weet je dat pas wanneer je er daadwerkelijk woont. Dan weet je namelijk waar je de meeste tijd doorbrengt, wat je favoriete plekjes zijn, hoe het licht valt, wat perfect is en wat er ontbreekt. Mijn wolkenbank (zoals ik hem noem) was een meer dan fantastische aankoop en al gauw ontdekte ik dat dat toch wel de plek is waar ik veel tijd doorbreng als ik thuis ben. Maar dáár ontbrak dus inderdaad iets. Ik ben een echte huismus en ik vind het heerlijk om lekker de kaarsjes aan te steken en met een boek en een kop thee of warme chocolademelk op de bank te kruipen. Maar ik kon die thee dus nergens kwijt. Nu werd ik onlangs benaderd door Maison en Vogue of ik iets moois uit wilde zoeken voor mijn nieuwe huis. Mijn oog viel toen direct op deze Zuiver Flos bijzettafel. Dit was precies wat ik zocht!

Mooi door eenvoud

Hoewel mijn woonkamer niet persé klein is, wilde ik de ruimte toch zeker niet te vol zetten. Ik koos voor een drietal opvallende items, namelijk de bank, het cheetahprint vloerkleed en het wandkleed. Daarmee heb ik de basis vrij rustig gehouden, zonder dat het geheel in mijn optiek saai of gewoontjes is. De Zuiver Flos bijzettafel vind ik nu echt meer dan perfect in het geheel passen. Het is echt een object dat heel mooi is door al zijn eenvoud. Hij is gemaakt van aluminium en daardoor toch wel tamelijk zwaar. Hierdoor heeft het tafeltje een mooie uitstraling. Hij mag er dan eenvoudig uitzien, maar de bijzettafel ziet er zeker niet goedkoop uit. Het opstaande randje vind ik zelf ook een leuk detail. Leuk is het hoe Zuiver hun tafel zelf omschrijft; ‘Voor de guilty pleasures van het leven, deze kleine versie van de Zuiver Flos bijzettafel is precies goed voor de kleine geneugten van het leven, zoals je favoriete drankje en een goed boek’. Ik heb de Zuiver Flos bijzettafel momenteel dus in gebruik als bijzettafeltje in de woonkamer naast de bank. In feite is het design ontzettend multi-inzetbaar en dus overal toe te passen en neer te zetten. Het tafeltje is 56 centimeter hoog en 28 centimeter breed en dit bescheiden formaat zorgt ervoor dat hij vrijwel overal past. Hij zou mij bijvoorbeeld erg leuk lijken als plantentafel, maar hij is ook mooi voor een lamp, een vaas met bloemen of als nachtkastje.

ZOU DEZE ZUIVER FLOS BIJZETTAFEL OOK MOOI IN JOUW HUIS PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Zeker wel, maar heb er geen plek voor momenteel, maar qua stijl zou het tafeltje zeker passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.