Inmiddels is ook mijn hal bijna af. Ik plaatse hier wat meubels en accessoires uit mijn oude huis, maar voegde ook wat nieuws toe.

De grote hal make-over

Sinds een kleine twee weken woon ik dan eindelijk officieel in mijn nieuwe huis. Op de keuken na, is mijn huis gelukkig ook grotendeels af. Eén van de leuke dingen aan mijn huis, vind ik de vrij grote hal. Hoewel je normaal gesproken natuurlijk niet heel veel tijd in je hal doorbrengt, loop je er wel vaak doorheen en bovendien is het de eerste ruimte die je ziet wanneer je thuis komt. In mijn oude huis had ik een behoorlijk kleine hal, waar ik niet al te veel in kwijt kon. De hal in mijn nieuwe huis echter, daar kan ik echt wat mee.

hal inspiratie blauw behang

Het vogeltjes behang

Het blauwe vogeltjes behang was echt een ‘ding’. In mijn oude huis zat het al zo’n zes jaar op de muur van de eetkamer en ik vond het prachtig. Zodra ik wist dat ik moest gaan verhuizen, wist ik ook dat ik dat behang het meest zou missen. Het werd echter niet meer gemaakt door de fabrikant. Ik was al eerder online aan het zoeken geweest of ik het elders kon vinden, en ik kwam hier en daar wel een webshop tegen die nog één rol had liggen. Normaal gesproken haal je bij een standaard plafondhoogte zo’n drie banen uit een rol met patroonbehang, dus met één enkele rol kun je niet vrij veel behangen. Ruim voordat ik de sleutel van mijn nieuwe huis kreeg, kreeg ik opeens de ingeving om ervoor op Marktplaats te kijken en daar kwam ik iemand tegen die nog heel veel rollen beschikbaar had. Ik was echt door het dolle en bestelde direct vijf rollen. Uiteindelijk heb ik hiermee dus allebei de hallen en zelfs het toilet gedaan. Blauw is echt mijn favoriete kleur om in huis te gebruiken. Ik vind het heel tijdloos en het gaat me ook gewoon niet vervelen. Ik ben zo enorm blij dat ik mijn vogeltjes weer terug heb!

PIB Wag kom marmer

Karwei sidetable

Vanuit mijn oude huis heb ik een groot deel van de meubels en vrijwel alle accessoires meegenomen. Wat de meubels betreft was ik er al gauw over uit waar ik alles in mijn nieuwe huis wilde plaatsen. Deze sidetable van Karwei stond oorspronkelijk op de slaapkamer en hier vind ik hem meer dan perfect in de hal passen, sowieso qua maat, maar ook qua stijl. Toen ik de sidetable kocht, was hij trouwens goud. Ik heb hem zo’n twee jaar geleden zelf zwart geverfd. Ik ben nog steeds blij met de keus om dat toendertijd te doen. Ook de hocker die ik in mijn oude huis bij deze sidetable had staan, heb ik er nu opnieuw bijgezet. Hij is ideaal om op te gaan zitten wanneer ik mijn schoenen aantrek om de deur uit te gaan en ik gebruik hem bovendien altijd wanneer ik Sketch haar instapharnasje aantrek. Ik vind het echt heel leuk om te zien hoe meubels zo toch weer een andere plek en functie krijgen.

PIb Wag kom marmer

PIB Wag kom marmer

Eventjes geleden werd ik door PIB benaderd of ik wat leuks wilde uitzoeken voor in mijn nieuwe huis. Deze webshop heeft momenteel een collectie van zo’n zeshonderd items voor je interieur, variërend van accessoires zoals spiegels en manden tot vintage meubels zoals kasten en tafels. Het assortiment is dus niet heel groot, maar wél heel uniek, wat het online shoppen bij PIB dus vooral zo leuk en verrassend maakt. De collectie is niet in één stijl te omschrijven. Items passen zowel in landelijke, industriële, klassieke als eclectische interieurs. Ik zocht in ieder geval deze Wäg kom van wit marmer uit, samen met een voorraadpot die ik je een ander artikel nog ga laten zien. Mijn idee was om de set in de keuken te plaatsen, maar die is dus (nog steeds!) niet af. Verder zocht ik toch nog echt iets om mijn sleutels in kwijt te kunnen in de hal, dus de keus om de kom uiteindelijk toch hier te gebruiken, was al gauw gemaakt. Eén van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je niet steeds je spullen kwijt bent, is je spullen een vaste plek geven. En die heb ik ze nu dus gegeven. De PIB Wäg kom van wit marmer is 13 bij 13 bij 5 centimeter hoog en verder tamelijk zwaar, omdat hij uit marmer vervaardigd is. Marmer is en blijft natuurlijk enorm tijdloos en klassiek en past in vrijwel elk interieur. Binnenkort laat ik je ook de andere items zien die ik heb uitgezocht. Na het maken van deze foto’s hebben we trouwens ook de kapstok en de spiegel hier opgehangen, dus inmiddels is de hal ook echt ‘af’, voor zover een huis natuurlijk echt ‘af’ kan zijn.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Ook al zo mooi geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.