Op zoek naar schoenen voor moeilijke voeten? Dít zijn mijn favoriete paren en hiér kun je allemaal op letten bij het kopen van nieuwe schoenen.

Ballerina’s zijn fijne schoenen voor moeilijke voeten

Hoewel ik in winkels altijd echt wel blij kan worden van mooie schoenen, koop ik eigenlijk helemaal niet zo gek vaak nieuwe schoenen. Ik heb namelijk ontzettend vaak miskopen gedaan met schoenen. Eenmaal thuisbezorgd en gepast leken ze dan heel lekker te zitten, maar zodra ik er dan daadwerkelijk op naar buiten ging, had ik na een uur al zere voeten of zelfs een blaar. En schoenen die eenmaal gedragen zijn, kun je natuurlijk ook niet meer retourneren. Om die reden koop ik schoenen online dus heel bewust, en ga ik altijd voor bepaalde paren. Dít zijn mijn favoriete schoenen voor moeilijke voeten. Ik draag altijd graag ballerina’s. In de zomer heerlijk met blote benen en in de winter kunnen ze ook prima met een panty. Wat ik zo fijn vind aan ballerina’s is dat ze plat zijn en dus comfortabel lopen, maar wel heel elegant zijn. Hoewel ik meestal comfort boven de looks kies wanneer het om schoenen gaat, wil ik er natuurlijk ook wel gewoon een beetje leuk bij lopen. Belangrijk tijdens het passen van je ballerina’s is altijd dat je echt beide schoenen past (dus niet alleen het linker- of rechtermodel) en nooit klakkeloos uitgaan van een bepaalde maat. Het komt bij mij niet zelden voor dat ik ballerina’s in een maatje kleiner nodig heb dan de maat die ik daadwerkelijk draag. Dat je even gaat zitten tijdens het aantrekken van je nieuwe schoenen is natuurlijk logisch, maar ga ook vooral even rondlopen, in de winkel of thuis wanneer je schoenen online gekocht hebt.

Espadrilles, sneakers en slippers zijn ook fijne schoenen voor moeilijke voeten

Ook espadrilles vind ik zelf heel fijne schoenen voor moeilijke voeten. Het zijn lichte, comfortabele schoenen die ik net zoals ballerina’s heel elegant vind. Je kunt gaan voor een lage espadrille, maar ook voor een model met een sleehak en eventueel veters die je om je kuiten wikkelt. Vaak zijn de modellen met veters ook weer comfortabeler dan die met een bandje. Verder zijn sneakers natuurlijk ideale schoenen voor moeilijke voeten. Kies sneakers van bijvoorbeeld leer die jouw voeten laten ademen om zo de vorming van blaren te voorkomen. Sneakers met een verdikte hiel en stevige profielen zorgen bovendien voor extra comfort tijdens het lopen. Ga je nieuwe sneakers passen, zorg dan natuurlijk altijd dat je op dat moment sokken draagt (of gebruikt) die je later ook daadwerkelijk in die sneakers gaat dragen. Sokken kunnen namelijk veel doen voor de pasvorm. Slippers zijn super veelzijdig. Een elegant slippertje is ontzettend leuk onder een sexy jurkje, maar een slipper kan net zo goed casual gedragen worden onder een mooie skinny jeans. Eén van de grote voordelen van slippers vind ik ook altijd dat je ze zo ontzettend makkelijk en snel aan (en weer uit) kunt trekken. Vooral slippers met een platte zool zijn ideale schoenen voor moeilijke voeten. De reden hiervoor is dat je voeten met een platte zool in hun natuurlijke stand staan. Ga met moeilijke voeten ook vooral voor slippers met een wat bredere neus. Hierdoor raken je tenen niet bekneld en kunnen ze vrij bewegen. Bovendien zorgen slippers met bandjes over de wreef van de voet ook voor meer comfort, omdat ze meer steun en dus comfort geven. Over het algemeen geldt ook dat des te breder die banden zijn, des te meer comfort de slippers geven.

Wat zijn fijne hakken voor moeilijke voeten?

Schoenen met hakken zijn natuurlijk niet persé de eerste schoenen waar je aan denkt wanneer je moeilijke voeten hebt. Toch is het altijd wel erg leuk om een paar mooie hakken in de kast te hebben staan. Er zijn een paar dingen waar je sowieso op kunt letten wanneer je graag een mooi paar hakken wilt kopen. Naaldhakken of stiletto’s vragen niet alleen veel van je evenwicht, maar ook van je voeten. Brede hakken lopen eigenlijk vrijwel altijd fijner en comfortabeler dan smalle of naaldhakken. Ze bieden namelijk meer steun aan je voeten en je staat er wat comfortabeler op. Verder vind ik slingback pumps zelf altijd comfortabeler dan ‘gewone’ pumps. Slingback pumps geven namelijk ook wat extra ondersteuning. Het punt met hakken vind ik vaak dat het me met veel modellen niet lukt om de juiste maat te vinden. Met kleding is het niet altijd heel erg als een kledingstuk net wat strakker of juist wijder valt, maar pumps moeten gewoon perfect zitten. Van te strakke pumps krijg je gegarandeerd zere voeten, en wanneer je pumps te groot zijn, ‘floepen’ je voeten er gewoon uit. Een peeptoe is vaak erg mooi, maar kan behoorlijk knellen en is vaak niet de juiste keus wanneer je wat bredere voeten hebt. Verder zitten pumps met een wat meer ronde neus ook weer comfortabeler dan pumps met een spitse neus. Een leren of een suede pump zal zich beter naar je voeten vormen dan een plastic pump, en bovendien je voeten beter laten ademen. Dat laatste is vooral erg belangrijk om blaren te voorkomen.

WELKE SCHOENEN DRAAG JIJ HET LIEFST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.