Heb jij ze ook al in huis maar vallen je pampaspluimen uit? Je kunt er gelukkig heel makkelijk iets aan doen om dat te voorkomen.

Vallen je pampaspluimen uit?

Vorig jaar was de droogbloemen trend opeens daar! In het begin zag je ze alleen online en op bepaald momenten zag je ze (gelukkig) ook steeds vaker in winkels. Dit jaar kunnen droogbloemen natuurlijk ook nog steeds, maar is er een nieuwe trend bijgekomen, namelijk de pampaspluimen! Mij vielen ze eigenlijk nooit zo op, maar nu je ze dus overal ziet, kom je ze ook opeens overal buiten tegen tijdens je wandelingen. Hoewel het wellicht verleidelijk is om ze onderweg te plukken, is dat een beetje not done. Gelukkig kun je ze nu overal kopen, ook gewoon in tuincentrums. Ik dacht eerst dat pampaspluimen niet heel erg in ons interieur pasten, omdat ik ze online vooral zag in vrij strakke en Scandinavische interieurs, en ons interieur is natuurlijk vooral heel kleurrijk en allesbehalve strak. Nu ik ze zelf dan heb staan, vind ik ze ook echt enorm leuk. Heb jij ze ook in huis, maar vallen je pampaspluimen uit waardoor je steeds moet stofzuigen en zijn ze hierdoor bovendien minder mooi? Ik heb een handige tips voor je. Vallen je pampaspluimen uit? Spray ze dan eens in met haarlak. Het maakt hiervoor niet uit welke haarlak je gebruikt. Je zult zien dat je pampaspluimen hierdoor minder uitvallen en langer mooi blijven. Waarschijnlijk is het overbodig om te zeggen, maar gedroogde pampaspluimen hoeven niet in het water te staan, net zoals andere droogbloemen dat ook niet hoeven. Hierdoor kan namelijk de steel gaan schimmelen en dat kan best een beetje onprettig gaan ruiken. Daarom kun je gedroogde pampaspluimen ook beter binnenshuis neerzetten, en niet in de tuin.

HEB JIJ PAMPUSPLUIMEN IN HUIS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Ilona says:

  Ja en ze vielen ook erg uit ook nadat ik ze had ingesprayed met haarlak. Heb daarna nog wat andere pluimen gekocht en ze weer ingesprayed maar Amy vond ze te leuk om mee te spelen. Hoog wegzetten was ook geen optie want het bleek dat ze veel hoger kon springen dan wij dachten met als resultaat een kapotte vaas en pluimen “all over the place”. Heb ze dus maar weggegooid…Hier in het park aan het water staan ze ook en helaas worden die massaal geplukt.

  1. Christiana says:

   Haha, ik kan me voorstellen dat als Amy er graag mee speelt, daar geen haarlak tegenop kan. Jammer inderdaad dat er zoveel van die pluimen gewoon op straat geplukt worden, ik vind dat ook not done. Ik zag laatst zelfs een hometour waarin iemand van die pluimen had staan en die raadde de kijkers aan om ‘ook maar ’s avonds laat als het donker was de pluimen te plukken, want dan kon toch niemand je zien’. Nou ja;-)

 2. Wat een slimme tip! Ik zag ze ook al in de winkels maar weet dat ze vaak uitvallen, nu even inspuiten met lak dus! Misschien dat ik ze nu ook een keer ga halen.

 3. Ja en ik heb ze ook allemaal ingesprayd met haarlak! Echt ideaal! Ik let wel op dat ik niet te stevige haarlak pak, omdat het er dan snel onnatuurlijk uitziet.

 4. Ik heb er toevallig ook twee in huis, ik had geen idee dat ze zo heten. Ze zaten in een bos bloemen die ik vorig jaar kreeg. Nadat de bloemen uitgebloeid waren heb ik de pluimen bewaard. Gelukkig vallen ze niet uit, maar goed om te weten dat ik ze met haarlak in kan spuiten als dat wel zou gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.