Mijn werkplek kreeg een make-over met de Farrow & ball Hague blue verf. En dat niet alleen, er werd namelijk ook lambrisering geplaatst.

Een make-over van mijn werkplek

Halverwege vorig jaar had ik eigenlijk al plannen voor een make-over van mijn werkplek. Uiteindelijk is die make-over er eind vorig jaar dan ook gekomen, tegelijkertijd met een heel grote transformatie van onze slaapkamer. Dat ik het hier anders wilde had twee redenen. Of eigenlijk drie, als je de reden dat ik sowieso eens in de zoveel tijd gewoon weer zin heb in iets nieuws, ook meetelt. De andere reden is dat er in deze kamer een soort opening zit naar een vliering. Onder mijn werkplek zit de keuken, die heel lang geleden een garage was, nog voordat wij in dit huis kwamen wonen. De vorige eigenaar had toen dus een vliering gemaakt als opslagruimte. Enorm handig, omdat wij geen schuur hebben. De schuur is namelijk toen weer omgebouwd tot bijkeuken. Om de opening naar de vliering af te sluiten is er toenderijd een soort luik voor gemaakt, wat er niét uit zag, zoals je op de foto hieronder kunt zien. In de vorige indeling had ik daar twee grote kasten voor staan. Die kasten bedekten dat luik, maar waren natuurlijk super onpraktisch. Op die vliering liggen namelijk allerlei spullen die we toch regelmatig gebruiken, en elke keer moest ik dus schuiven met die kasten. Bovendien was er in mijn vorige indeling geen ruimte voor een fauteuil, wat dus ook weer te maken had met die twee grote kasten. Vroeger had ik die wel hier staan, en ik merkte dat ik die enorm miste.

Lambrisering

Ik wilde dus sowieso van die twee enorme kasten af. Onze klusjesman kwam op het idee om door de hele ruimte een lambrisering te gaan maken die dat luik dan als het ware ook zouden camoufleren. Ik moet zeggen dat ik het van tevoren erg lastig vond om me hier een voorstelling van te maken. Maar aangezien hij inmiddels praktisch ons hele huis verbouwd had, had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.

Farrow & ball Hague blue verf

Al voordat de grote verbouwing van start ging, wist ik al wat ik met de muren wilde doen. Dit keer zou ik niet voor behang gaan, maar voor verf. En om precies te zien voor de Farrow & ball Hague blue verf. Ik had die al jaren geleden voor het eerst ergens gezien en toen was ik er direct weg van. Ik bleef hem zowel online als in tijdschriften maar tegenkomen, en ik wist dat ik die ooit een keer zelf op de muur wilde. En zo geschiedde. Ik hou enorm van de kleur blauw in huis. Farrow & ball Hague blue is een ongelofelijk chique kleur blauw en in combinatie met de lambrisering vind ik het geheel enorm gaaf geworden.

farrow & ball hague blue werkplek

De indeling

Over de indeling had ik al gauw geen twijfels meer. Vorig jaar stond mijn glazen bureau midden in de ruimte, en daar heb ik altijd met veel plezier gewerkt. Het enige nadeel was natuurlijk dat er altijd een stekkerdoos door de kamer heen lig, en dat vond ik toch wel een dingetje. Het bureau staat dus inmiddels weer tegen de muur aan. Qua meubels heb ik eigenlijk nog steeds alles hetzelfde. En dat vind ik dus heel leuk! Voor onze slaapkamer had ik vorig jaar in november al een tof dressoir besteld, maar die zou pas februari (deze maand dus) geleverd gaan worden. Omdat ik in de slaapkamer niet al die tijd tegen een lege wand aan wilde kijken, had ik daar iets geïmproviseerd met een sidetable. Uiteindelijk vond ik dat daar zo leuk staan, dat ik op een bepaald moment besloot om die daar gewoon te laten staan. Het dressoir zou namelijk ook perfect staan op mijn werkplek. Inmiddels is de verwachte verzenddatum al weer vooruitgeschoven naar maart en ik zit er echt met smart op te wachten. Op een bepaald moment heb ik op het punt gestaan om de bestelling te annuleren, maar aangezien ik geen alternatief heb wat ik net zo mooi vind, moet ik dus maar gewoon wachten. De kamer is dus zeker niet af. Zodra het weer kan wil ik sowieso naar het tuincentrum voor een aantal planten. Ook wil ik twee tafellampen, één voor op het dressoir en één voor op mijn bureau. Verder wil ik de basic fotolijsten van Ikea vervangen voor mooiere en ik wil de kamer gewoon in het algemeen nog wat verder gezellig maken. Zodra de kamer wat meer ‘af’ is zal ik een completer artikel publiceren.

HEB JIJ EEN EIGEN WERKPLEK IN HUIS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. 

11 Comments

 1. Een prachtige make over. Jouw werkplek is heel stijlvol! Een prachtige en inspirerende plek.

  1. Christiana says:

   Dat moest het ook zeker zijn, inspirerend! Ik kan ook niet wachten tot dat dressoir er is, dan is de muur achter me niet meer zo leeg!

 2. Wat een slimme oplossing, die lambrisering! Ik vind het resultaat echt heel erg mooi.

  1. Christiana says:

   Het is inderdaad heel gaaf geworden. Ik moet zeggen dat ik me er heel moeilijk een voorstelling van kon maken, maar ik ben heel blij met het resultaat.

 3. Wauw wat mooi zeg! Heel stijlvol!

 4. Wow wat een verschil! De make-over is echt prachtig geworden! Ja één grote slaapkamer is omgetoverd tot beautykamer, waar ik alles kan vinden waar ik heel gelukkig van word. 🥰

  1. Christiana says:

   Bizar hè! Ik ben ook bezig met een artikel met daarin een heleboel voor en na foto’s van het huis. Je herkent het bijna niet meer terug;-)

 5. Ik vond jouw bureau zo los staan ook heel leuk eigenlijk maar ik snap wat je bedoeld. Ik word soms ook gek van al die draden en stopcontacten. Dat is een mooi dressoir, ik snap dat je er toch nog op wacht. Alles duurt lang nu, mijn cadeau (schildersspullen) zijn nog steeds niet binnen.
  Mijn bureau staat in de slaapkamer, best jammer dat wij niet een extra kamer hebben, maar het voldoet ook weer prima. En mijn bed lekker in de buurt!

  1. Christiana says:

   Ja, ik wacht er echt met smart op! Hij staat nu nog steeds gepland voor verzending op 3 maart…Ik wacht met spanning af;-)

 6. Ik vind het prachtig geworden. Ook de kleur die jullie hebben uitgekozen vind ik super mooi. Zo fijn ook dat jullie een handige klusjesman hebben die met jullie meedenkt. Die vind je niet overal.

 7. Zo’n mooie blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.