Je oude tijdschriften opruimen kan je veel ruimte opleveren. Soms is het echter lastig om ze los te laten en weggooien is eigenlijk ook een beetje zonde. Zó pak je het aan.

Oude tijdschriften opruimen

Oude tijdschriften opruimen kan soms best lastig zijn. Want voor een gemiddeld tijdschrift leg je toch al gauw vijf euro neer. Zonde om zomaar weg te gooien, toch? En bovendien wil je ze ooit nog eens lezen, of gebruiken voor een moodboard. De realiteit is wel dat je inmiddels een jaar verder bent en nog steeds tegen stapels of zelfs dozen vol oude tijdschriften zit aan te kijken. Echt vrolijk word je er niet van, hoe kun je nu die oude tijdschriften opruimen? Begin met je oude tijdschriften uit te zoeken. Je weet pas wat je hebt als je je spullen uitzoekt. Oude tijdschriften uitzoeken kan best een klusje zijn. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je hebt en hoe je eraan komt, maar wellicht heb je tijdschriften in huis die je sowieso al nooit leest. Die kunnen dus al weg. Weggooien hoeft niet, hier kom ik later op terug. Maar stel je voor dat je graag Glossy’s of interieurtijdschriften leest. Je hebt inmiddels al een hele stapel en je weet niet welke je wilt houden. Neem jezelf eens voor om vanaf vandaag elke dag een relax halfuurtje te nemen. Tijdens dit halfuurtje neem je een paar van die magazines op schoot en blader je die door. Ik ervaar zelf altijd dat er uit zo’n stapel altijd nummers zijn die je niet leuk of inspirerend vind, waar je niet nog een keer doorheen hoeft te bladeren. Die nummers kun je al aan de kant leggen. Ga net zo lang door tot je alle nummers gehad hebt. Let erop dat je zoiets liever niet doet tijdens het opruimen. De kans is dan namelijk groot dat je uiteindelijk een hele middag zit te bladeren en uiteindelijk nog niets hebt opgeruimd.

Knip de leukste artikelen uit en archiveer ze

Zijn er in bepaalde nummers artikelen die je erg leuk vindt? Zoals recepten, toffe outfits, make-up looks, ideetjes voor een dagje uit, hotspots in bepaalde steden of mooie interieurs? Je kan er dan voor kiezen om jouw favoriete artikelen uit te scheuren en die te archiveren in een map. Zo heb je straks één map met artikelen die jou écht inspireren, in plaats van gigantische stapels waar je elke keer door heen ‘moet’ wanneer je op zoek bent naar een bepaald artikel.

Leuke dingen om te doen met oude tijdschriften

Een paar oude tijdschriften zijn altijd leuk om in huis te hebben. De pagina’s kun je bijvoorbeeld gebruiken om een cadeautje in te pakken. Je kunt ze ook gebruiken om zelf opbergdozen mee te beplakken. Mooie plaatjes kun je ook gebruiken om zelf kaarten te maken of je doet ze in een fotolijstje.

Oude tijdschriften opruimen door ze te doneren of te verkopen

Je oude tijdschriften opruimen gaat in feite het makkelijkst door ze in de papierbak te gooien. Dat is een mogelijkheid. Vind je dat zonde? Dan kun je je oude tijdschriften natuurlijk ook doneren! Aan een vriendin of de buurvrouw bijvoorbeeld, maar vaak zijn zorginstellingen er ook blij mee. Net zoals scholen, omdat kinderen de tijdschriften kunnen gebruiken bij het knutselen. Je tijdschriften verkopen kan ook. Niet al te oude losse nummers doen het prima op de rommelmarkt. Heb je een hele jaargang of een grote partij, dan kun je altijd proberen om deze op Marktplaats te verkopen. Dit werkt vooral goed bij de wat luxere tijdschriften. Heel oude jaargangen zijn vaak niet interessant en daar is weinig tot geen interesse meer in.

BEWAAR JIJ VEEL TIJDSCHRIFTEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Vroeger bewaarde ik ze allemaal, tot mijn kast het niet meer aankon. Ik ben ze stuk voor stuk (ben ik een half jaar mee bezig geweest) weer doorgelopen en heb eruit gescheurd wat ik wilde bewaren. Nu lees ik heel veel tijdschriften digitaal, behalve VT Wonen en Ariadne at Home. Die bewaar ik of ik gebruik ze voor het maken van moodboards.

  2. Nee. Eruit scheuren wat ik leuk vind en de rest lekker weg. Lekker opgeruimd! 😊

  3. Goede tip! Ik bewaar redelijk wat tijdschriften. Vaak gebruik ik ze voor flatlays en lees ik ze niet eens 🤣. Wanneer ik tijdschriften weg doe, gaan ze of in de oud papier bak of ik geef ze familie/vrienden.

  4. ps. ik bedoel uiteraard goede tipS, de s was weggevallen 🤭.

  5. Vroeger bewaarde ik wel alles, tot het te veel werd en ik nooit meer wist in welke nou ook weer dat ene goede artikel stond. Nu bewaar ik een tijdschrift alleen nog als er meerdere interessante artikelen in staan. Anders scheur ik het artikel of recept eruit, of ik scan het (met een app op mijn telefoon) en bewaar het op de computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.