Speciaal voor de herfst introduceert het Franse merk deze L’Occitane Néroli & orchidée Eau intense EDT. Wat maakt hem anders dan de klassieker?

Néroli & orchidée, de klassieker

Hoewel veel mensen L’Occitane vooral kennen van de handcrèmes, heeft het Franse merk ook heel veel heerlijke parfums in de collectie. Elk jaar komen er ook weer diverse nieuwe geuren bij. Dit voorjaar bijvoorbeeld was dat Osmanthus, wat ik nog steeds één van de fijnste parfum ontdekkingen van dit jaar vind. Wat L’Occitane regelmatig doet, is een variatie op een bestaand parfum uitbrengen. Ze komt er ieder jaar in de zomer een variatie op de klassieke Verbena EDT en bracht L’Occitane vorig jaar bijvoorbeeld een variatie op de Herbae EDP uit, namelijk Herbae l’eau. Speciaal voor de herfst komt L’Occitane nu met een variatie op Néroli & orchidée, namelijk L’Occitane Néroli & orchidée Eau intense. De oorspronkelijke Néroli & orchidée werd jaren geleden voor moederdag geïntroduceerd en zit nog steeds in de collectie, als enige overbliijfsel van de mooie Collection de Grasse collectie. Niet verwonderlijk dat L’Occitane juist deze geur gehouden heeft. Néroli & orchidée is enorm populair, wat mij betreft omdat de geur van alles wat heeft. De oranjebloesem maakt de geur vrolijk, terwijl orchidee het geheel bloemig, ietwat poederig en bovenal heel vrouwelijk maakt. De geur spreekt veel vrouwen aan. Maar nu is er dan de Eau intense variant. Maakt deze EDT me net zo blij?

L'Occitane Néroli & orchidée Eau intense EDT REVIEW

L’Occitane Néroli & orchidée Eau intense EDT

(Verkrijgbaar bij L’Occitane | 75 ml. voor € 59)

Waar de verpakking van de originele Néroli & orchidée poederroze is, heeft L’Occitane voor de verpakking van de L’Occitane Néroli & orchidée Eau intense gekozen voor een bruine verpakking. De flacon is transparant, maar de parfum zelf is ook bruin van kleur. De bruine kleur doet al vermoeden dat het een wat ‘zwaardere’ geur is, en dat klopt! L’Occitane zelf omschrijft de geur als een blend van citrusachtige frisheid, zachte bloemige noten en de verslavende en mysterieuze noten van vanille. L’Occitane Néroli & orchidée Eau intense opent vrij fruitig met noten van mandarijn, extracten van sinaasappelbloesem en limoen. Het leuke is dat je hier inderdaad de klassieke Néroli & orchidée in herkent. Maar dan wordt de geur anders. Het hart wordt gevormd door vijgenmelk, essentiële olie van neroli en vanille. De basis tot slot bestaat uit infusion van vanille. En het is inderdaad de vanille die deze geur toch heel anders maakt. In ieder geval warmer en voller, maar zonder dat het geheel te ‘overwhelming’ is. Vanille is normaal gesproken niet een geurnoot die ik graag terugzie in parfums, juist omdat het ingrediënt de geur overweldigend kan maken, maar de combinatie met neroli blijft de L’Occitane Néroli & orchidée Eau intense EDT toch fruitig. Het is wel fruitig op een herfstige manier, en daarom is het ook zo leuk dat L’Occitane juist nu met deze limited edition komt.

L'Occitane Néroli & orchidée Eau intense

SPREEKT DEZE NIEUWE GEUR VAN L’OCCITANE JOU AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Mooi flesje en klinkt als een fijne geur. Jammer dat je dat niet over kan brengen via een blog 😉

  2. Lijkt me een heerlijke geur voor de herfst, de originele Néroli & Orchidée lijkt me ook wel wat voor mij. Je hebt me erg benieuwd gemaakt. De volgende keer dat ik bij L’Occitane ben, ga ik deze geuren zeker ruiken!

  3. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de geur. Is de adventskalender van dit merk ook een aanrader? Ik heb nog nooit iets van L’Occitane gebruikt namelijk en ben best nieuwsgierig. 😉

  4. Ja dit spreekt mij zeker aan, gaat ook direct op mijn shopping/wishlist 🙂

  5. Lijkt mij een heerlijke geur, en een mooi flesje ook.

  6. Dit lijkt me een heerlijke geur voor de koudere maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.