Al tíjden stonden ze op mijn wishlist, deze iconische Wegner Wishbone stoelen, en zó mooi staan ze in mijn huis.

‘Ongoing proces’

Het is bijna niet te geloven, maar deze maand woon ik al weer een jaar in mijn appartement. Ik kreeg de sleutel vorig jaar mei, maar door wat tegenslagen met de verbouwingen verhuisde ik uiteindelijk pas in september. Ik koos hier heel bewust voor. Ik liet het appartement namelijk helemaal verbouwen, en omdat ik het best wel weer een ‘dingetje’ vond om na een relatie van dertien jaar weer alleen te wonen, wilde ik pas verhuizen als die verbouwingen volledig achter de rug waren. Het leek me namelijk heel onprettig, zowel voor mij als voor Sketch, om tussen het stof en de rotzooi te zitten. Veel meubels nam ik mee uit mijn oude huis en ze hebben toendertijd vrijwel allemaal een nieuwe plek gekregen. Ik had enorm veel geld uitgegeven aan de verbouwing en ik vond het wel even goed zo. De laatste tijd begon het echter toch weer een beetje te kriebelen om hier en daar wat om te gooien. Mijn interieur is altijd een ‘ongoing proces’ geweest en zal dat waarschijnlijk altijd blijven. Ten opzichte van mijn oude huis is mijn stijl het afgelopen jaar al meer ingetogen geworden en ik merk dat ik steeds meer neig naar een rustiger kleurenpalet. Zwart blijft wel echt favoriet, en daarnaast kies ik steeds vaker voor beige, crème en wit. De prachtige Wegner Wishbone stoelen stonden al een tijdje op mijn wishlist. Eventjes geleden werd ik op een ochtend wakker en besloot ik ze gewoon te bestellen. En zó mooi staan ze dan in huis.

Wegner Wishbone stoelen review

Wegner Wishbone stoelen

De door Hans J. Wegner geïnspireerde Y-Chair reproduceert prachtig de unieke wishbone-vorm van het origineel. Deze iconische Y-Chair, dus ook wel de Wishbone Chair genoemd, is waarschijnlijk het beroemdste ontwerp van Wegner. Deze stoelen, gemaakt in 1949, zijn licht, elegant en comfortabel, met een unieke Y-vormige rug en authentieke lijnen. De Wegner Wishbone stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, namelijk in walnoot, essen en zwart. Uiteraard hoefde ik niet lang na te denken over welke kleur ik wilde. Ik had de maten van tevoren goed bestudeerd, maar eetkamer stoelen combineren met een tafel blijft natuurlijk toch altijd een beetje spannend. Toen ik ze eenmaal uit de (gigantische!) doos haalde en ze bij de eettafel zette, was ik echter direct enorm enthousiast, want kijk eens even hoe perfect ze staan in combinatie met de doorsnede en vooral ook met de hoogte van mijn zwarte ronde eettafel. Dan is de kleur ook nog eens perfect. Want het was natuurlijk ook nog even afwachten hoe de stoelen zouden staan in combinatie met de vloer. Vaak kun je beter gaan voor kleur nuances die wat verder uit elkaar liggen dan te proberen om kleuren perfect met elkaar te laten matchen. Een kleur matcht namelijk zelden perfect, en wanneer je twee kleuren naast elkaar zet, hangt of legt die een beetje op elkaar lijken, ziet dat totaalplaatje er lang niet altijd goed uit. Ik vind echter de kleur van de Wegner Wishbone stoelen heel mooi in combinatie met mijn laminaatvloer.

Wegner Wishbone stoelen

Gewéldige service van Cavel design

Wanneer je online op zoek gaat naar de Wegner Wishbone stoelen, zul je ontdekken dat ze op heel veel diverse plekken verkrijgbaar zijn. Ze worden dan ook voor verschillende prijzen aangeboden, alhoewel al die verschillende prijzen nu ook weer niet héél ver uiteenlopen. Uiteraard heb ik gezocht naar de meest goedkope optie en ik kwam al gauw uit bij Cavel design. Hier waren de stoelen al iets goedkoper dan bij concurrenten, en bij afname van meerdere stoelen kreeg ik ook nog eens extra korting. Bovendien betaalde ik geen verzendkosten. Ik ben echt enorm tevreden over de service. Sowieso was het fijn dat de stoelen hier direct uit voorraad leverbaar zijn. Als ik eenmaal een beetje aan het schuiven ben in mijn interieur en nieuwe spulletjes bestel, heb ik ze natuurlijk liever vandaag dan morgen in huis. Maar goed, ik denk dat niemand er blij van wordt om om wéken op nieuwe stoelen te moeten wachten. Ik kon zelf de leverdatum kiezen en de vier stoelen kwamen in twee gigantische dozen. In de eerste instantie was ik even flink teleurgesteld dat de postbode met twee dozen kwam, tot ik dus bij het openen ontdekte dat elke doos niet één, maar twee stoelen bevatte! De dag na levering werd ik ook nog eens gebeld door Cavel design of alles naar wens was. Echt een uitstekende service, alleen maar lof dus.

Wegner wishbine chair Y chair

WAT VIND JIJ VAN MIJN NIEUWE WEGNER WISHBONE STOELEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.