Ben je een beetje uitgekeken op je saaie badkamer en wil je graag meer kleur in je badkamer? Ik geef je tips voor elk budget, ook zonder complete verbouwing.

Meer kleur in je badkamer met verf

Veel mensen die aan de slag gang met het verbouwen of veranderen van een badkamer, gaan voor ‘veilige’ kleuren zoals wit, crème, beige of zwart. Echter, er zijn zo ontzettend veel leuke mogelijkheden om meer kleur in je badkamer te brengen. Toen ik zelf startte met de voorbereidingen voor de verbouwingen van mijn nieuwe appartement, wist ik goed wat ik wel en niet wilde. Ik had namelijk in de afgelopen jaren mijn oude huis totaal verbouwd, en dat was ook de reden dat ik precies wist wat wel en niet werkte. Met een aantal van die keuzes die ik voor mijn oude huis maakte was ik heel blij en sommige van die keuzes heb ik zelfs opnieuw gemaakt voor mijn nieuwe huis. Er waren echter ook dingen waar ik minder blij mee was. Zo vond ik mijn oude zwarte badkamer echt prachtig, maar ik had toen al besloten om nooit meer opnieuw voor zwarte tegels en kranen in de badkamer te gaan. Dat had alles te maken met de kalkaanslag die lelijke vlekken veroorzaakte, zowel op de tegels als de kranen. Ik wist dus al direct dat ik niet opnieuw voor een zwart marmer look wilde gaan, maar voor wit. Alleen wit echter, dát leek me nogal saai. Omdat blauw echt mijn favoriete kleur in huis is, hoefde ik niet lang na te denken over de kleur die ik dan in de badkamer wilde gaan gebruiken. Je kunt dus heel eenvoudig meer kleur in je badkamer brengen met verf. Omdat een badkamer een vochtige ruimte is, moet je hiermee wel rekening houden met de verf die je voor je badkamer kiest. Kies dus vooral een speciale badkamerverf die vochtbestendig is. Deze verf neemt weinig vocht op is beter bestand tegen schimmelontwikkeling. Het blijft sowieso belangrijk om zowel tijdens als na het douchen goed te ventileren. Zelf heb ik gekozen om een deel van de badkamer te verven en een ander deel te tegelen, maar je kunt natuurlijk ook de hele badkamer verven. Durf je dit toch niet aan, maar wil je wel graag meer kleur in je badkamer? Overweeg dan eens om bijvoorbeeld je deur en / of je kozijnen in de badkamer te verven. Deuren en kozijnen worden nogal eens vergeten, terwijl wanneer je deze in een sprekende kleur verft, ze échte eyecatchers worden. Verder kun je natuurlijk niet alleen je muren verven. Vaak komen badkamermeubels in standaard kleuren, maar je kunt natuurlijk zelf ook een (badkamer) kast verven. Onderschat ook de impact van deurgreepjes niet. Met mooie deurgrepen kun je een saai badkamermeubel ook al opleuken.

Vergeet je raambekleding niet

Zelf heb ik geen raam in de badkamer, maar heb jij dat nu wel, dan kun je met raambekleding ook echt voor meer kleur in je badkamer zorgen. Ook met raambekleding in de badkamer moet je weer rekening houden met het feit dat deze ruimte vochtig is. Kies dus bijvoorbeeld voor kunststof jaloezieën, deze kunnen niet gaan roesten. Ook plisségordijnen en vouwgordijnen kunnen in een badkamer, mits deze wel zeer regelmatig geventileerd wordt. Vooral in stoffen voor plisségordijnen en vouwgordijnen heb je echt veel keus in verschillende kleuren.

Meer kleur in je badkamer met behang

Het ligt wellicht wat minder voor de hand, maar je kunt ook behangen in je badkamer. Ook voor behang geldt weer dat je behang moet kiezen dat goed bestand is tegen vocht. Vooral vliesbehang is geschikt voor in een badkamer. Ook vinylbehang kan goed in een badkamer. Wanneer dit behang in contact komt met water, zal dit netjes opdrogen zonder vlekken op je behang achter te laten. Condens kan verder ook niet doordringen tot de lijm, waardoor je behang nooit zal loskomen. Voorwaarde is wel dat je muur voor het behangen helemaal glad is en vochtvrij. Vinyl behang is wat zwaarder dan bijvoorbeeld papieren behang, waardoor je ook een speciale lijm nodig hebt. Net zoals het geval is met verf, kun je behang ook plaatselijk aanbrengen, dus bijvoorbeeld niet in de douche, maar achter je wastafel of juist op de muur tegenover je wastafel. Het leuke is dan dat je het ook ziet zodra je in de spiegel kijkt.

Afwerking en kranen

Je kunt ook meer kleur in je badkamer brengen door te kiezen voor ‘gekleurde’ kranen. Er is namelijk meer te vinden voor je badkamer dan de oh zo bekende RVS kranen. Zo heb ik zelf gekozen voor gouden kranen, die een heel mooi contrast vormen met de witte marmer look tegels. Naast gouden kranen, heb je bijvoorbeeld ook kranen in zwart, geborsteld messing en brons. Vaak kun je ook nog kiezen tussen glanzende en matte varianten, en ook die verschillen onderling weer echt behoorlijk veel van elkaar. Het is maar net welke sfeer je graag in je badkamer wilt creëren. Verder kun je ook in de afwerking kiezen voor meer kleur in je badkamer. Je kunt natuurlijk voor een volledig glazen douchewand gaan, maar ook douchewanden heb je weer met bijvoorbeeld messing of zwarte accenten. Het zijn dan wellicht accenten, maar juist in een badkamer die verder weinig kleur heeft, vallen dit soort kleuraccenten dan echt extra op. Ook leuk; zelf heb ik een ‘muurtje’ in mijn badkamer laten maken om mijn doucheproducten op te zetten, en dit muurtje is afgewerkt met een gouden randje.

meer kleur in je badkamer tips

Gekleurde accessoires in je badkamer

Woon je in een huurhuis en / of heb je geen budget om echt grote aanpassingen of een complete verbouwing te doen, maar wil je wel meer kleur in je badkamer? Dan ga je natuurlijk werken met gekleurde accessoires. Ga bijvoorbeeld voor gekleurde handdoeken. Handdoeken zullen sowieso uithangen in de badkamer als ze gebruikt zijn, maar heb je ruimte in de badkamer, dan kun je hier natuurlijk ook je schone handdoeken in het zicht bewaren. Ook kun je kiezen voor een gekleurde badmat of een douchegordijn, wanneer je geen douchewand hebt. Badkamer accessoires zoals zeeppompjes, tandenborstelbekers en tissuehouders heb je ook in alle kleuren. Denk echter vooral ook wat verder dan de standaard badkamer accessoires. Ook in de badkamer kun je namelijk prima planten zetten in mooie (gekleurde) bloempotten. In mijn oude huis had ik eucalyptus in de tuin en daarvan knipte ik wekelijks verse takjes die ik dan in vaasjes zette. Wat verder leuk is, zijn schilderijtjes in de badkamer. Deze posters of prints kun je ook makkelijk vervangen en hiermee breng je ook sfeer en kleur in je badkamer.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Wat grappig, ik zie de Caudalie producten staan, daar had je het net over! Ik zou iets meer kleur willen maar dan heel minimaal. Ik ben al blij met het zwart-wit in de badkamer. Wel wil ik t.z.t een ander planchet, wij hebben zo een standaard plastic geval. Die jij hebt is heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.