Je dressoir stylen begint vaak met een ‘statement piece’. Ik geef je 5 tips die je kunt toepassen voor elke woonstijl.

Een dressoir stylen begin met een statement piece

Wanneer je een dressoir of een schouw wilt stylen, maar eigenlijk niet zo goed weet waar je moet beginnen of überhaupt wat je er op wilt zetten, kan het een idee zijn om met een ‘statement piece’ te beginnen. Afhankelijk van de maat van het dressoir kan dat bijvoorbeeld een groot object zijn, zoals een groot beeld, een plant, een lamp, een mand of een stolp. Zelf heb ik voor het dressoir op de slaapkamer gekozen voor een mooie zwarte vaas. Het kan ook een schilderij of een spiegel zijn. Zoiets hoef je zeker niet perse op te hangen, maar kun je ook op het dressoir plaatsen, zodat het tegen de muur leunt. Heb je een écht grote spiegel, dan kan het ook tof zijn om hem op de grond achter het dressoir te plaatsen zodat hij er deels bovenuit steekt. Je statement piece kan ook iets zijn wat opvalt door zijn opvallende kleur. Die kleur(en) kun je dan gebruiken voor de rest van je styling.

Je dressoir zélf als een statement piece zien

Niet elk dressoir wat je gaat stylen, hoeft helemaal vol te staan. Zeker als je een echt tof dressoir hebt, kan het dressoir zélf een statement piece in je interieur zijn. Ben je niet helemaal tevreden met je dressoir, dan kun je hem bijvoorbeeld upgraden met leuke deurknoppen of deurgrepen. Ook door je dressoir te verven kun je hem een totaal andere look geven. Je kunt er bijvoorbeeld ook andere pootjes onder zetten of het dressoir een nieuw blad geven. Zo liet ik ooit voor bovenop mijn eenvoudige nachtkastjes van Ikea een marmer plaat op maat maken. Hierdoor kregen die simpele kastjes opeens een heel luxe uitstraling. Vergeet verder de ruimte om het dressoir heen niet. Staat je dressoir op een plek waar je nog ruimte over hebt, benut die dan als je dat leuk vind. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een grote staande plant. Heb je een mooie plant in gedachten, maar is die eigenlijk een beetje te klein? Zet je plant dan bijvoorbeeld in een plantenbak met pootjes. Ook kun je het plafond benutten door er bijvoorbeeld een hangplant naast te hangen. Probeer te werken met hoogte verschillen. Het staat vaak niet zo mooi als je een bijzettafel naast een dressoir zet die precies dezelfde hoogte heeft. Een vloerkleed of een loper voor je dressoir is ook een leuk idee.

Een dressoir stylen met hoogteverschillen en oneven aantallen

Hoogteverschillen en oneven aantallen werken verder altijd. Ga je een dressoir stylen, houdt die stylingtip dan zeker in gedachten. Hierdoor creëer je namelijk een interessant(er) geheel, iets wat leuk is om naar te kijken. Het is nu eenmaal zo dat niet alle objecten die je graag op je dressoir wilt zetten, van verschillende hoogte zijn. Je kunt bepaalde objecten dan ook ergens opzetten; op een stapel boeken of tijdschriften bijvoorbeeld, of op een kistje of doosje. Een plant kun je ook op je dressoir makkelijk de hoogte in brengen met een plantenstandaard. Verder werken oneven aantallen vaak beter dan even aantallen. Kies dus liever voor drie of vijf objecten dan voor twee of vier. Heb je veel kleine spulletjes die je graag op je dressoir wilt zetten, dan kan het leuk zijn om die te groeperen op een dienblad in plaats van ze allemaal los neer te zetten. Een leuk alternatief voor een dienblad is een mooi interieurboek, zeker als deze van een groot formaat is, of een spiegel die je plat neerlegt. Hier kun je ook uitstekend mooie decoratieve accessoires opzetten. Maak je dressoir verder persoonlijk. Je hebt vast en zeker wel eens een gestyled dressoir in een woonwinkel gezien. Vaak zien die er mooi uit, maar toch heb je vaak wel het gevoel dat er iets ‘ontbreekt’. Dat ‘iets’ is toch vaak de persoonlijke touch. Style je dressoir dus bijvoorbeeld met foto’s, mooie souvenirs, erfstukken of unieke vondsten van de kringloopwinkel of rommelmarkt. Dat kan óók als je een heel modern dressoir hebt. Het combineren van stijlen maakt het geheel juist extra bijzonder.

HEB JIJ EEN DRESSOIR IN HUIS? HOE STYLE JIJ DIE GRAAG?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.