Het ontwerp voor mijn nieuwe blauwe Ikea AXSTAD keuken is af. Je leest het goed, ik ga in mijn nieuwe huis voor een blauwe keuken.

Beware

Een nieuwe blauwe Ikea keuken

Eigenlijk had ik een blauwe keuken niet echt gepland, omdat ik helemaal niet wist dat Ikea überhaupt een blauwe keuken had. In mijn oude huis had ik een zwarte keuken waar ik echt dolblij mee was. Mijn (eigenlijk ietwat saaie) plan was om in mijn nieuwe appartement min of meer voor dezelfde look te gaan. Nog voordat het huis helemaal rond was, was ik al een keer bij Ikea om inspiratie op te doen, en toen zag ik dus dat de blauwe fronten nieuw bij Ikea in het assortiment waren. Ik hoefde er geen seconde over na te denken! Ik zou gaan voor een nieuwe blauwe Ikea keuken.

Plannen maken voor het nieuwe huis

Ik zal natuurlijk boordevol plannen voor het nieuwe huis, maar in het begin waren het vooral ‘wilde plannen’. In die zin ‘wild’ dat ik in de periode na de scheiding natuurlijk nog helemaal geen concreet zich had op een huis. Ik was dus al wel bezig met kleuren bijvoorbeeld, maar in feite was er niets nog zeker. Toen dit appartement op mijn pad kwam, viel als één van de eerste dingen de echt grote keuken me op. Ik dacht nog dat de fotograaf van de makelaar de foto’s gewoon heel strategisch genomen had, maar toen ik het appartement eenmaal ging bezichtigen, bleek dat de keuken gewoon écht heel groot was. Eigenlijk is het heel ironisch, want ik ben totaal geen keukenprinses. Wel houd ik enorm van tutten in de badkamer. Nu heb ik dus een appartement met een heel grote keuken en een poppenbadkamertje. Maar het geeft niets, ik ga er evengoed wat moois van maken.

De indeling van mijn nieuwe blauwe Ikea keuken

Keuzes maken wat betreft van mijn huis gaan me eigenlijk meestal vrij makkelijk en goed af. Ik heb in de afgelopen jaren echt een eigen stijl ontwikkeld en weet inmiddels ook goed waar ik blij van word. Ook de keuzes voor de keuken had ik allemaal snel gemaakt. Op dit moment heeft de keuken in mijn nieuwe appartement bovenkasten. Omdat ik voor een vrij donkere combinatie gegaan ben, wilde ik persé geen bovenkasten. Sowieso ben ik bang dat het geheel dan te donker wordt en bovendien heb ik eigenlijk helemaal niet zo gek veel keukenspullen. Ik heb bovendien nog een wand aan de andere kant van de keuken waar ik een open kast neer wil gaan zetten voor al mijn mooie servies. Je ziet dat de wanden nu nog helemaal leeg zijn. Ik heb daar natuurlijk wel wat ideeën voor. Zo heb ik nog de marmer wandplanken uit mijn oude keuken die ik wellicht weer terug laat hangen. Ook is een HULTARP stang een grote kanshebber voor in mijn nieuwe blauwe Ikea keuken. Qua indeling heb ik de oude indeling precies aangehouden. De huidige keuken heeft een inbouw koelkast, inbouwvaatwasser en een inbouw was / droog combinatie, en al die apparaten laat ik op precies dezelfde plek staan. Ik vind het gewoon makkelijk en het scheelt natuurlijk in de kosten. Verder ben ik zoals je ziet grotendeels voor lades gegaan. Ik vind lades altijd veel praktischer dan kasten.

Mijn nieuwe blauwe Ikea keuken, de specificaties

Ik heb dus gekozen voor de AXSTAD keukenfronten. De kleur blauw is echt waanzinnig mooi, heel chique! Voor het aanrechtblad koos ik het SALJAN maatwerkblad en voor de achterwand koos ik de SIBBARP panelen. Deze worden allemaal met de hand op maat gemaakt. De kraan wordt natuurlijk messing, het is de DELSJON. De grepen zijn BAGANNAS.

WAT VIND JIJ VAN HET ONTWERP VOOR MIJN NIEUWE BLAUWE IKEA KEUKEN?

© ByChristiana, tekst. Beeld Ikea. All rights reserved.

4 Comments

  1. Prachtig! Een hele mooie kleur. Lades zijn zo fijn! Ik heb daar ook bewust voor gekozen toen we een nieuwe keuken gingen kopen.

  2. Wat een mooi ontwerp! Prachtig die blauwe kleur! Gelijk heb je dat je voor dezelfde indeling gaat, die ziet er praktisch uit en dan hoef je geen leidingen te laten verleggen. Heel handig ook ja, lades!

  3. Ik zag al wat sneak peeks op je Insta voorbij komen en wat heb je alles weer prachtig op elkaar af weten te stemmen! Super!

  4. Ziet er prachtig uit, geen blauwe bank, maar nu een blauwe keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.