De keuken kreeg een kleine upgrade met Farrow & Ball Hague blue verf. Ontdek hoe mooi de kleur in combinatie met een zwarte keuken is.

Een blauwe keuken

Geloof het of niet, maar ik kom soms wel eens op een idee voor ons interieur door het schrijven van een artikel! Zo schreef ik een tijdje geleden een artikel over het geven van kleur aan je keuken, als je geen gekleurde keuken hebt. Ik schreef toen dat het verven van je keuken een heel leuk idee is. Natuurlijk kun je je keukenkastjes (laten) verven, maar ik bedoelde dus specifiek de muren in je keuken. Sindsdien was het aan aan het kriebelen. Ik was natuurlijk al enorm blij met de zwarte keuken en door de toevoeging van een groen vouwgordijn, mooi servies en keukentextiel was de keuken ook eigenlijk al behoorlijk kleurrijk, maar wat extra kleur is natuurlijk altijd leuk. Over welke kleur het moest worden, hoefde ik niet eens na te denken. Ik zou de keuken laten verven in Farrow & Ball Hague blue.

Farrow & ball hague blue in de keuken

Farrow & Ball Hague blue

Farrow & Ball Hague blue is een zeer donkerblauwe kleur die, als het licht er op een bepaalde manier op valt, een heel klein beetje neigt naar petrolblauw. Ik liet de kleur vorig jaar al aanbrengen op mijn werkplek, en in combinatie met de sierlijsten op de muur ziet die ruimte er nu heel chique uit. Dát gevoel wilde ik ook in de keuken. Voorheen waren alle muren in de keuken gewoon wit en die witte muren vormden een aardig groot contrast met de compleet zwarte keuken. De schilder was nog even bang dat het geheel wat (te) donker zou worden, maar ik wist van tevoren bijna zeker dat het geheel juist geborgenheid uit zou gaan stralen, en bovenal iets chiques. Met bepaalde kleuren in je huis kan je namelijk echt een luxe-gevoel creëren, alhoewel het natuurlijk wel afhankelijk is welke kleur je kiest, voor welke nuance van die kleur je gaat en vooral ook waarmee je de kleur combineert. Ik heb door het hele huis veel blauw en blauw is wat mij betreft een ontzettend tijdloze kleur. Ik gebruik het al jaren en ik krijg er maar geen genoeg van. Op de foto’s zie je slechts één kant van de keuken. Uiteraard is de andere kant van de keuken ook geverfd in Farrow & Ball Hague blue, maar de styling van die kant is nog niet helemaal naar mijn zin. Het is hier altijd een ongoing-proces. Je zult de andere kant van de keuken vast en zeker in een later artikel nog eens voorbij zien komen.

Farrow & Ball hague blue in de keuken

WAT VIND JIJ VAN DE KLEUR FARROW & BALL HAGUE BLUE? ZOU JIJ JE KEUKEN EEN DONKERE KLEUR GEVEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Prachtige kleur maar Farrow & Ball hebben toch van die prachtige kleuren. Wij wilden in eerste instantie een F&B kleur voor 2 muren in woonkamer/keuken maar schrokken van de prijs per M2. Hebben toen besloten tot Beemster Grijs. Doen jullie dat schilderen zelf?

  1. Christiana says:

   Wij hebben het schilderen laten doen door onze klusjesman die ook de rest van het huis verbouwd heeft. Hij kan letterlijk alles;-)

 2. Mooie kleur! Ja, donkere kleuren kunnen heel mooi staan. En dat laat je zeker zien in jouw blog dat er zoveel meer mogelijkheden zijn dan wit. Jeetje, ik krijg gewoon zin om onze keuken een andere kleur te geven!

  1. Heel mooi is het geworden. Omdat onze keuken niet heel veel licht inval heeft, hebben we voor een lichte kleur gekozen voor op de muur.

  2. Christiana says:

   Ah Babs, ik vind het echt leuk om te lezen dat ik je inspiratie heb kunnen geven. Ik kwam dus ook op het idee om de keuken te verven toen ik bezig was met een artikel voor de blog, kun je nagaan;-)

 3. Ik vind het prachtig en inderdaad ook heel chique staan. Je moet er maar op komen om deze kleur te gebruiken in combinatie met zwart. Ik denk dat ik er zelf nooit op was gekomen, in dit geval moet je er echt oog voor hebben en heel zeker zijn van je zaak 😊. Jij hebt hier echt gevoel voor. Knap gedaan weer!

  1. Christiana says:

   Zowel André en de klusjesman die voor ons geverfd heeft, twijfelden in de eerste instantie aan de kleur; Zou het niet te donker worden? Maar ik wist gewoon dat de combinatie blauw en zwart heel mooi zou zijn, heel chique;-) Ik ben er echt heel blij mee.

 4. Wat ziet het er mooi en chic uit, deze donkerblauwe tint! Prachtig is jullie keuken! Ik ben nu al heel benieuwd naar het andere hoekje 🙂

  1. Christiana says:

   Ik zelf ook;-) Ik blijf het maar veranderen haha;-)

 5. Wat heb je er toch weer een pareltje van een keuken van gemaakt! Wij zijn meer van de lichte tinten, dus bij ons huis zou het niet passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.