Een goedkope bos bloemen samenstellen, dat kan dus écht al voor een paar euro. Ontdek hier hoe ik dat doe en daarna kun je direct zelf aan de slag.

Waar zijn bloemen het goedkoopst?

Bloemen kun je tegenwoordig overal vinden. In mijn omgeving kan ik terecht in de supermarkt, een bloemenwinkel in het winkelcentrum vlak bij ons huis, een bloemenstalletje dat er in het weekend staat en in het tuincentrum. Ook bij jou in de buurt zullen er ongetwijfeld diverse plekken zijn waar je bloemen kunt kopen. Ik heb zelf ervaren dat de bloemen over het algemeen overal wel van een goede kwaliteit zijn, alleen de prijzen verschillen echt énorm. Voor een samengesteld boeket ben ik bij de bloemenwinkel zo twintig of dertig euro kwijt. Bij het tuincentrum heb ik dezelfde kwaliteit maar ben ik iets minder kwijt voor een samengesteld boeket. Een samengesteld boeket uit de supermarkt vind ik persoonlijk erg saai, dus zoiets zou ik nooit kopen, ook niet als cadeau. Voor bloemen ga ik zelf altijd het liefst naar het tuincentrum, daar vind ik de bloemen altijd het goedkoopst en daar is ook de meeste keus.

Een goedkope bos bloemen samenstellen

Het leuke van een eigen boeket samenstellen in plaats van kiezen voor een samengesteld boeket of een bos van een bepaalde bloem, is dus dat je het helemaal zelf kunt doen. Je zoekt bloemen uit die je mooi vind, die qua stijl goed in je huis passen en je kunt natuurlijk ook zelf de kleuren bepalen. Een ander voordeel van zelf een boeket samenstellen is dat je het boeket zo duur of zo goedkoop kunt maken als je zelf wilt. En ik heb de gouden tip om een boeket samen te stellen voor slechts een paar euro, zo één zoals ik je hierboven laat zien. Kies als basis groene takken, liefst iets met veel blad. Voor mijn boeket heb ik eucalyptus gebruikt, dat ziet er mooi uit en is ook echt goed ‘vullend’. Vervolgens kies je slechts enkele losse bloemetjes, liefst in oneven aantallen. Ik heb gekozen voor Delphinium, Craspedia en wat oranje rozen omdat ik deze kleuren (blauw, geel en oranje) heel erg leuk in ons interieur vind passen. Vervolgens heb ik de bloemetjes op verschillende hoogtes afgesneden. Hierdoor krijg je een beetje een ‘wild’ veldboeket-idee. Ik hou nooit zo van de strakke, ‘brave’ boeketten. Al met al heeft dit boeket me dus slechts een paar euro gekost en het staat, wat mij betreft althans, een stuk specialer dan ‘gewoon’ een bos rozen, alhoewel dat natuurlijk ook prachtig kan zijn.

een goedkope bos bloemen

Bloemen drogen

Anno nu zijn droogbloemen een ware trend. Veel tuincentra en bloemisten spelen hier natuurlijk op in en verkopen kant en klare boeketten droogbloemen. Echter kun je veel bloemen ook heel makkelijk zelf drogen. Ik deed dat laatst al met enkele hortensia’s. Van dit boeket heb ik de eucalyptus en de Craspedia (dat zijn die gele ronde bloemetjes dus!) ook laten drogen. Op die manier heb je dus nog langer plezier van je boeket van een paar euro.

ZELF EEN GOEDKOPE BOS BLOEMEN SAMENSTELLEN, DOE JIJ DAT OOK WEL EENS? OF KOOP JE LIEVER EEN KANT EN KLAAR BOEKET?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

18 Comments

 1. Ik hou enorm van bloemen maar koop eigenlijk nooit een kant en klaar boeket. Het is leuker om er zelf iets van te maken. Ik heb wel een bos rozen gedroogd en dat is goed gelukt.

  1. Christiana says:

   Wat leuk! Ik wil ook graag nog eens roosjes drogen. Ik had ten tijde van deze shoot gele roosjes in huis staan, maar ik was te laat met drogen, want ze begonnen al bruin te worden. Ik ga binnenkort nog eens een poging wagen.

 2. Eigenlijk koop ik nooit bloemen, omdat je zo €15 of meer kwijt ben en ik binnen een paar dagen al een prachtig boeket bloemen dood heb 🙂

  1. Christiana says:

   Snap ik! Daarom doe ik het dus vaak op deze manier. Wanneer je je vaas grotendeels opvult met een hoop groen en dan vervolgens enkele losse bloemetjes toevoegt, heb je toch een mooi boeket, maar dan voor maar een paar euro;-)

 3. Ideaal die gedroogde bloemen, daar kan je veel langer mee doen!

 4. Ik vind het altijd zo leuk staan bloemen in huis! Toch koop ik het nooit zo snel voor mezelf omdat ze nooit zo lang staan. Die droogbloemen moet ik nog echt een keer gaan proberen

  1. Christiana says:

   Het is inderdaad zo gezellig! Echt eens proberen hoor, droogbloemen! Ik ben ook fan. Ik wil ze ook eens in een boek gaan drogen zodat ze echt ‘plat’ worden en dan die gedroogde bloemetjes in een lijstje doen. Als het lukt, zal ik er eens wat over schrijven.

   1. Leuk idee!! ik ben erg benieuwd naar het resultaat

 5. Ik vind het leuk om het te vullen met groene bladeren. Die blijven ook nog eens veel langer staan dan gewone bloemen, waardoor die ‘herbruikbaar’ zijn in een volgend boeket. Ze staan trouwens ook leuk als achtergrond bij productfoto’s, dus stiekem is dat de reden dat ik ze koop haha.

  1. Christiana says:

   Bloemen en takken zijn altijd leuk op productfoto’s! Toen ik nog veel beautyreviews schreef, gebruikte ik ook bijna altijd bloemen voor op de foto en alles wat ik dan over had, ging daarna gewoon weer terug in vaasjes;-)

 6. Leuke tips! Ik vind eucalyptus ook heel mooi. Ik heb vorig jaar een plantje bij de tuinwinkel gekocht en het is nu een boom van 2 meter. Niet normaal! Maar zo heb je altijd wel iets om op tafel te zetten 😀 Gedroogde bloemen vind ik ook heel mooi!

  1. Christiana says:

   Oh wat ontzettend leuk, helemaal als het uit je eigen tuin komt! Ik vind het altijd zo tof als mensen bloemen uit hun eigen tuin kunnen plukken, zeker hortensia’s vind ik altijd zo mooi, maar helaas hebben al onze buitenhortensia’s het steeds niet gered;-)

 7. Ik vind het super gezellig en vrolijk staan, maar ik koop eigenlijk nooit bloemen voor mezelf. Ik ben vijf dagen per week van huis overdag, dus ik vind dat ik er dan maar zo weinig plezier van heb. De eucalyptus takken vind ik prachtig!

  1. Christiana says:

   Dat snap ik! Het is natuurlijk jammer om steeds geld aan bloemen uit te geven als je ze nauwelijks ziet.

 8. Ik heb toevallig vandaag 2 bossen tulpen gekocht bij de bloemisterij hier. (paarse). Weet jij of je tulpen kan drogen? Volgens mij lukt dat niet met tulpen, die blaadjes vallen er altijd vanaf.
  Gek eigenlijk, er zit hier ook vlakbij een tuincentrum, goed idee om eens daar zelf een boeket samen te gaan stellen!

  1. Christiana says:

   Oh, paarse tulpen zijn altijd mooi! Volgens mij moet je tulpen wel kunnen drogen, het is alleen wat lastiger omdat tulpen sneller gaan rotten.

 9. Meestal koop ik ‘gewoon’ een bosje rozen of tulpen en heel soms stel ik iets samen in de bloemenzaak in het dorp. Dat doe ik meestal wanneer ik bepaalde bloemen wil gebruiken voor foto’s. Eucalyptus kocht ik laatst ook, komt toch ook omdat ik het bij jou heb gezien anders was ik er denk ik niet 1,2,3 opgekomen 😊.

 10. Christiana says:

  Ah Deb, dat vind ik nou echt een heel lief compliment;-) Dankjewel daarvoor. Ik word zelf ook altijd heel erg geïnspireerd door dingen die ik om me heen zien, online natuurlijk ook, en dan is het zo leuk om te horen dat ik mensen met mijn ideeën ook weer inspiratie geef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.