Wil je een glazen tafel combineren maar ben je bang dat het geheel wat ‘kil’ of saai gaat ogen? Met deze tips voorkom je dat.

Beware

Een glazen tafel combineren met een vloerkleed

Glazen meubels zoals een glazen tafel, dressoir of bureau zijn heel stijlvol en tijdloos. Als je van een heel strakke look houdt, kun je zelfs ook prima voor meerdere glazen items in je interieur gaan. (Veel) glas in huis kan echter ook wat (te) strak, saai of zelfs steriel ogen. Gelukkig kun je daar prima voor waken met de juiste stylingtips. Ik heb meerdere glazen meubels in huis, zoals een eettafel, bureau en dressoir op de badkamer en ik laat je zien hoe ik deze gestyled heb. Wil je een glazen tafel combineren in je interieur, maar wil je wel een enigszins ‘warme’ look, voeg dan een vloerkleed toe! In negen van de tien gevallen is een vloerkleed dé oplossing om meer sfeer, kleur, warmte en gezelligheid in een ruimte te krijgen. Ik heb al vaker tips gedeeld voor het kiezen van het juiste vloerkleed en ik zal hier nog even de twee gouden tips delen. Ga liever voor een wat groter kleed dan een (te) klein kleed. Een wat groter vloerkleed is vaak een wat grotere investering, maar een te klein vloerkleed kan echt wegvallen in een ruimte, waardoor het geheel er niet sfeervol maar juist een beetje ‘zielig’ uitziet. Zeker onder een glazen tafel mag het kleed er echt wel aan alle kanten onderuit steken. Verder is het slim om te werken met een kleurenpalet, zeker als je twijfels hebt over de kleur van je vloerkleed. Kies een palet van bijvoorbeeld drie of vier kleuren waarmee je gaat werken in de ruimte waar je het vloerkleed en in dit geval de glazen tafel wilt plaatsen. Ik heb zelf een eettafel van rookglas maar veel tafels zijn natuurlijk gewoon transparant en dat is helemaal makkelijk combineren, want in feite passen alle kleuren daar natuurlijk makkelijk bij. Zorg dus voor kleur in bijvoorbeeld je gordijnen, accessoires of andere meubels in de ruimte en laat de kleur van het kleed hier bij aansluiten.

een inspirerende thuiswerkplek

Voeg stoffen toe

Een glazen tafel combineren kan ook heel goed met stoffen. Zo heb ik bij de eettafel niet alleen gekozen voor een vloerkleed, maar ook voor kussentjes op de stoelen. Bij mijn bureau heb ik gekozen voor een velvet stoel. Wil je een glazen eettafel combineren in je woonkamer? Voor meer gezelligheid voeg je dan een aantal fijne kussens op je bank toe, je zult zien dat het geheel hierdoor direct gezellig(er) gaat ogen.

je badkamer opruimen

Combineer een glazen tafel met ‘groen’

Ook in de badkamer heb ik een glazen tafel staan. Op handdoeken en eventueel een leuke badmat na kun je verder in de badkamer natuurlijk niet al te veel kanten op met stoffen. Daarom voeg ik voor de gezelligheid graag iets ‘groens’ toe aan die glazen tafel. Nu staan hier toevallig ook twee groene dienbladen, maar in dit geval bedoel ik dus iets groens in de vorm van planten of bloemen. Met iets groens haal je letterlijk leven in je huis, en het creëert direct sfeer en gezelligheid. Onderschat ook niet de toegevoegde waarde van mooie bloempotten en vazen, want ook hiermee kun je een bepaalde look creëren. Hou je niet van opsmuk en wil je je interieur graag zo strak mogelijk hebben? Bedenk dan dat de ene glazen tafel de andere niet is! Je hebt ze namelijk in alle soorten en maten. Je kunt gaan voor een tafel (of ander meubelstuk) dat vrijwel volledig van glas is, maar door te kiezen voor een tafel of meubel met bijvoorbeeld een marmer, rotan, messing of houten onderstel heb je wel direct een heel andere look dan met een tafel die volledig van glas is. Kijk ook zeker eens op marktplaats of in kringloop winkels en focus je bijvoorbeeld eens op de zogenaamde Hollywood regency look. In die look wordt óók veel gebruik gemaakt van glas, maar dan gecombineerd met messing en dat ziet er ook direct al weer heel anders uit dan een tafel van alleen maar glas.

HEB JIJ GLAZEN MEUBELS IN HUIS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Wij hebben een glazen salontafel met daaronder een houten blad, nog van mijn schoonouders geweest. op dat blad liggen wat magazines maar ook wat rommelige dingen. Nadeel is dat je het altijd ziet door het glas heen.
    Wat dat betreft zou ik liever een ondoorzichtige tafel willen hebben.
    Zoals jij alles styled is natuurlijk perfect, ziet er allemaal zo mooi uit!

  2. Wij hebben een glazen tafeltje van Gispen (bijzet), Ed heeft een (melkglas) glazen bureau, op een Besta van Ikea heb ik een (melkglas) bijpassen glazen afdekplaat van Ikea en op ons tv-wandmeubel hebben we een glazen plaatje met uitsparing voor kabels laten maken in exact dezelfde kleur als het kastje en extra dun zodat je het niet ziet en een extra bescherming geeft aan de kwetsbare lak en er ook een vaas op kan staan. Ik vind glas heel praktisch én mooi als je er zorgvuldig mee omgaat blijft het jaren mooi en het is (zeker prettig bij een eettafel) gemakkelijk schoon te maken. Ik twijfel nu nog over een glazen plaatje op mijn bureautje zodat ik er een collage onder kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.