Onlangs hing ik dit prachtige wandkleed op de slaapkamer. Het ophangen van zo’n wandkleed is ook hartstikke makkelijk!

De slaapkamer

Ik vertelde een tijdje geleden in mijn blog over de slaapkamer al dat ik nog een beetje zoekende was naar wat meer gezelligheid in deze ruimte. De basis, daar ben ik erg blij mee. Voor de muren koos ik Hague blue van Farrow & Ball. Ik verfde de deur en alle kozijnen zwart. Op de vloer ligt een cheetahprint vloerkleed die in mijn oude huis onder de keukentafel lag. Heel toevallig kwam ik tijdens de verbouwing exact hetzelfde vloerkleed tegen, en ik hoefde geen seconde na te denken om er een tweede bij te kopen voor aan de andere kant van het bed. Het dressoir kocht ik jaren geleden via Westwing. Deze was oorspronkelijk goud, maar op een dag werd ik wakker en bedacht ik me dat ik hem toch leuker zou vinden in het zwart. Ik verfde hem dus zwart met spraypaint en ik ben nog steeds blij dat ik dat toendertijd gedaan heb. In mijn oude huis stond dit dressoir op de badkamer, die een stukje groter was dan de badkamer in mijn nieuwe huis. Hier vind ik hem helemaal geweldig op de slaapkamer.

Wandkleed op de slaapkamer

Hoewel ik dus enorm blij ben met hoe de slaapkamer er nu uit ziet, wilde ik de slaapkamer nog wat verder afstylen. Zo ben ik aan beetje aan het kijken naar gordijnen. Ik heb al prachtige zwarte jaloezieën en die gordijnen zouden echt puur voor extra sfeer zijn, en niet zozeer om het licht buiten te houden. Onlangs werd ik wakker en je zult het wellicht zelf ook wel herkennen, maar soms heb je in de ochtend gewoon opeens een leuk idee! Zo bestelde ik tijdens de verbouwing een prachtig wandkleed voor in de woonkamer, die ik echt al tijden hoog op mijn wishlist had staan. Die is er dan dus ook gekomen, en geloof het of niet; door een fout kreeg ik er niet één, maar twee. Ik heb dat tweede wandkleed eerst een aantal weken in de verpakking laten zitten, voor het geval ik een bericht van de webshop zou krijgen dat ik hem moest retourneren, maar dat gebeurde niet. Ik heb hem toendertijd als plaid gebruikt, want dat is het leuke van een wandkleed; afhankelijk van de maten en het materiaal zijn die multi-functioneel. Maar opeens dacht ik: ik ga dit wandkleed gewoon op de slaapkamer ophangen. Wat maakt het uit dat hij ook in de woonkamer hangt! En ik vind hem dus ook in de slaapkamer bijzonder mooi staan. Een grote wens van mij tijdens de verbouwing en tijdens het inrichten van mijn nieuwe huis was dat ik overal gebruik zou maken van hetzelfde kleurenpalet. Op deze manier creëer je rust in huis en, nog leuker, je kunt heel makkelijk accessoires en meubels door je huis verplaatsen, omdat ze dus in elke ruimte passen.

wandkleed op de slaapkamer ophangen

Hoe hang je een wandkleed op de slaapkamer op?

Bij sommige wandkleden krijg je er een roede bij, maar dit wandkleed komt zonder accessoires. Ik heb het wandkleed gewoon met twee spijkertjes opgehangen. Ik vind het leuk dat het wandkleed op de slaapkamer in het midden bovenaan wat naar voren valt. Dat ziet er speels uit, en ik vind het contrast met de abstracte, strakke print erg leuk. Wil je zelf ook graag een wandkleed op de slaapkamer, maar vind je het lastig om een keus te maken? In de meeste gevallen is het in ieder geval goed om voor een zo groot mogelijk wandkleed te gaan. Een klein wandkleed kan een beetje wegvallen in de ruimte, en met een wandkleed wil je natuurlijk eigenlijk juist een statement maken! Wat de kleuren betreft: is je wandkleed één van de eerste accessoires die je voor je slaapkamer koopt, dan kun je de kleuren uit je wandkleed wellicht als kleurenpalet gebruiken voor de rest van de styling van je slaapkamer. Andersom kun je kijken of je een wandkleed kunt vinden met kleuren die je al hebt gebruikt. Verschillende patronen combineren kan ook heel makkelijk. In de meeste gevallen werkt het goed om kleine en grote patronen met elkaar te combineren. Zelf merk ik dat mijn stijl iets meer ingetogen is geworden sinds ik in mijn nieuwe appartement woon, maar bij dit wandkleed zouden prima accessoires passen met een kleine, drukke print, zeker wanneer je voor accessoires in hetzelfde kleurenpalet gaat.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Darina says:

    Een heel leuk idee en prachtig wandkleed! Past perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.