Een vloerkleed onder de eettafel geeft direct veel sfeer en gezelligheid. Niet elk vloerkleed is er echter geschikt voor, ik geef je een paar handige tips.

Een vloerkleed onder de eettafel, waarom niet?

Met een vloerkleed geef je direct heel veel kleur en sfeer aan je interieur. Een wat minder voor de hand liggende plek voor een vloerkleed is onder je eettafel. Toch is dat een heel leuk idee! Voorheen hadden wij dus ook geen vloerkleed onder de eettafel en ik heb ook nooit bewust een vloerkleed voor op deze plek gekocht. Het kwam min of meer vanzelf. Alweer een hele tijd geleden kocht ik een vloerkleed voor een andere plek in huis, maar toen die daar eenmaal lag, vond ik hem daar eigenlijk niet zo goed passen. Omdat ik het vloerkleed zelf wel heel erg leuk vond, probeerden we het vloerkleed dus gewoon eens onder de eettafel uit, en ik was direct enthousiast. Het leuke van vloerkleden is dus dat je er heel goed mee kunt variëren. Vind je hem ergens toch niet (meer) zo leuk, geef hem dan gewoon een andere plek. Tussendoor ben ik trouwens ook nog een keer gewisseld van vloerkleed. Het vloerkleed dat er voorheen lag, ligt nu weer in onze woonkamer. Een vloerkleed onder de eettafel staat echt super gezellig. Wij hebben zelf niet een heel grote eettafel, dus ik zet deze eigenlijk nooit vol met accessoires, omdat ik die er dan voor het eten steeds af moet halen. Met een vloerkleed ziet je eetkamer er toch al direct gezelliger uit, ook al hou je de styling van de tafel zelf rustig. Ik gaf eerder al tips voor het combineren van kleur en het combineren van verschillende prints. Verder voelt het lekker zacht en warm aan onder je voeten tijdens het eten, maar ik vind het bovendien ook wel echt een luxe gevoel geven. Een ander fijn voordeel van een vloerkleed, in welke ruimte van je huis dan ook? Je ‘bakent’ er heel makkelijk een zone mee af. Dat is fijn, vooral als je een grote ruimte hebt om in te delen.

Hier moet je op letten

Er is eindeloos veel keus in vloerkleden. Ga je online op zoek naar een vloerkleed, dan kun je vaak filteren op prijs, afmetingen, vorm, kleur en zelfs op woonstijl. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed voor onder de eettafel. Kies liever voor een laagpolig vloerkleed dan voor een hoogpolig vloerkleed. De eettafel is een plek in huis waar (vaker)geknoeid word. Je zult dus wat vaker je stofzuiger er bij moeten pakken. Let verder goed op de afmetingen. Een te klein vloerkleed kan echt helemaal wegvallen onder de eettafel en daardoor kan het geheel er niet mooi uitzien. Verder wil je natuurlijk niet struikelen over de rand bij het aan tafel gaan. In feite mag je dus best voor een flink formaat vloerkleed gaan. Houdt tot slot rekening met je eetkamerstoelen. Wij hebben ’tilbare’ stoelen, maar als je zware stoelen hebt die echt van tafel geschoven moeten worden, dan kan dat in combinatie met een vloerkleed ook niet zo goed ‘werken.

HEB JIJ EEN VLOERKLEED ONDER DE EETTAFEL? ZO NIET, LIJKT HET JE LEUK?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

18 Comments

 1. Het vloerkleed staat hartstikke leuk onder je eettafel! Een mooi sfeertje zo. Wij hebben alleen een vloerkleed onder de salontafel.

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Wij hebben ook een vloerkleed onder de salontafel, ik weet nog dat ik daar voor het eerst een kleed neerlegde, dat was direct zo’n groot verschil;-)

 2. Ja, ik heb ook een karpet onder de eethoek liggen, ik vind het zo gezellig en sfeervol staan!

 3. Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht, in verband met knoeien inderdaad 😉 Maar het ziet er wel heel tof uit!

  1. Christiana says:

   Snap ik wel, je ziet het ook veel minder vaak onder de eettafel. Bij ons kwam het dus ook min of meer vanzelf, omdat ik het kleed eigenlijk voor een andere plek in huis gekocht had, maar daar vond ik hem niet zo leuk staan.

 4. Het ziet er onwijs leuk uit, zeg! Staat heel sfeervol! Ik heb er zelf ook nooit aan gedacht om een vloerkleed onder de eettafel te leggen, inderdaad vooral vanwege het knoeien en kruimelen.

  1. Christiana says:

   Ach ja, ik moet de stofzuiger er inderdaad wat vaker bij pakken;-)

 5. Wij twijfelen nog heb nu 2 Oosterse/Perzische tapijten in de woonkamer maar de eettafel is redelijk modern en wij hebben nu vlinderstoeltjes van Fritz Hansen. Hebben de huidige kleden geprobeerd maar stond niet mooi. En 1 van mijn huisgenoten 😉 knoeit nog wel eens met eten….

  1. Christiana says:

   Ja, wij hebben hier ook zo’n huisgenoot;-)

 6. Wat een gezellige hoek is jullie eethoek geworden. Mooie combinatie tussen het tapijt en het behang!

  Wij hebben ook een tapijt liggen onder onze eettafel. Vooral ook om geen krassen te krijgen op de parket wanneer de stoelen schuiven. Maar het geeft ook wel iets extra’s aan de ruimte.
  Voor knoeien en kruimelen valt het mee bij ons want voor ‘gewoon’ eten we altijd aan het eiland in de keuken. Enkel bij visite gebruiken we de grote eettafel.

  1. Christiana says:

   Dat is inderdaad ook een heel fijne bijkomstigheid, dat had ik er zelf eigenlijk ook nog wel bij kunnen schrijven;-)

 7. Zo gaaf een vloerkleed onder je eettafel. Met een kind in huis vind ik het alleen niet zo handig. Als ik zie wat hier af en toe op de grond valt vind ik het dan zonde om er eentje onder de eettafel neer te leggen. Wel een goed idee om voor een laagpolig kleed te kijken, maar dan zou ik hem eerder bij de zithoek neerleggen.

  1. Christiana says:

   Snap ik helemaal hoor, sowieso geef ik altijd de voorkeur aan laagpolige tapijten, waar dan ook in huis, en zeker nu Sketch hier rondloopt en nogal graag op de kleden ligt!

 8. Nee, ik heb alleen een vloerkleed bij de bank en dat vind ik wel altijd gezellig en knus ogen. Het breekt de ruimte wat.

 9. Ik vind het echt heel sfeervol staan, maar vind het zelf lastig om te bedenken wat mooi staat en niet clasht met het vloerkleed in de woonkamer, omdat deze vrij dicht naast elkaar liggen. Geen idee of ik het dus ga doen, maar ik vind het bij jullie in huis wel echt een plaatje.

  1. Christiana says:

   Ja, ik snap wat je bedoelt! Ik zat daar eerst ook een beetje mee. Nu liggen deze kleden niet zozeer naast elkaar, maar in feite zie je ze wel allebei liggen (ik bedoel dus deze onder de eettafel en die onder de salontafel), vanaf welke kant in huis je ook kijkt. Toch kan het prima. Het is altijd fijn als je een vloerkleed even ‘proef kunt leggen’. Ik kijk altijd goed of ik een kleed makkelijk kan retouren als ik hem aanschaf, want zoiets moet je gewoon echt even zien liggen in je huis.

 10. Staat heel leuk en sfeervol!

 11. Wij hebben momenteel geen vloerkleden liggen in de hoop dat alles ruimtelijker lijkt, onze woonkamer is niet zo groot. Als ik een vloerkleed neer zou leggen zou het eerder onder de salontafel zijn, en dan een die niet zo dik is. Eentje die je makkelijk kan stofzuigen, vroeger hadden wij zo een hoogpolig kleed en die vond ik zo onhandig om schoon te maken. .Ik denk dat dat best mooi zal staan. Bij jullie vind ik het helemaal geweldig staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.