Opnieuw een voorbeeld van creatief stylen met een woonaccessoire dat je waarschijnlijk al in huis hebt. Ik deel een leuke tip voor het opbergen van zonnebrillen.  

opbergen van zonnebrillen

Ikea Antonius lade inzet

Deze Undredal ladekast van Ikea heb ik inmiddels al weer een hele tijd op de slaapkamer staan. Ik zal er maar direct even bij zeggen dat hij helaas niet meer verkrijgbaar is bij Ikea, maar er zijn natuurlijk genoeg soortgelijke kasten te vinden. Ik ben een echte organiseer-freak en ik ben dan ook altijd op zoek naar bakjes o.i.d. die precies in een la passen, zodat je niet aan alle kanten loze ruimtes over houdt. Ook alweer een tijd geleden vond ik deze Antonius lade-inzet bij Ikea, en deze is gelukkig nog wel gewoon te koop. Het is een kunststof bak van 37 cm. lang, 24 cm. breed en 7 cm. hoog. De Ikea Antonius lade-inzet heeft vier vakken en er passen er in deze la drie naast elkaar. Deze is dus alleen niet zo ideaal voor het opbergen van zonnebrillen.

opbergen van zonnebrillen

Tip voor het opbergen van zonnebrillen

De Ikea Antonius lade inzet is super praktisch voor sieraden, maar niet voor zonnebrillen, en dan vooral niet voor zonnebrillen die je graag in de koker bewaart, wat ik dus doe, want die passen er niet in. De zonnebrillen los in de la leggen vond ik geen optie, want dan schuiven ze de hele tijd heen en weer. Mijn tip voor het opbergen van je zonnebrillen is dus om ze op een dienblad te leggen, en dat kan kan gewoon in een la van een ladekast, maar natuurlijk ook in je kledingkast. Een dienblad met daarop zonnebrillen staat ook tof op een dressoir. In mijn kast heb ik een wit dienblad met een gouden polkadot print van Kate Spade gebruikt, maar je kunt natuurlijk altijd wel een passend dienblad vinden die in jouw la past. En afhankelijk van hoeveel zonnebrillen je hebt, kun je ze dan neerleggen, maar je kunt ze ook op de zijkant zetten en dan kun je er meer kwijt. Naast het dienblad had ik nog ruimte voor één Ikea Antonius lade-inzet. Daar bewaar ik mijn sieraden in. Sieraden die ik dagelijks draag, wil ik graag kwijt kunnen op de kast. Hiervoor gebruik ik dan een glazen doosje of een dienblaadje. Leuk om te combineren met je parfums.

WAAR BEWAAR JIJ JE ZONNEBRILLEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

8 Comments

 1. Wauw, wat heb je dit ook weer mooi en goed opgelost. Ik heb helemaal geen dure zonnebrillen en eerlijk gezegd zwerven ze overal en nergens rond: in mijn auto, slaapkamer, gang, koffer.. oeps!

  1. Christiana says:

   Lief, dankjewel! Ik heb inderdaad ook altijd een zonnebril in de auto liggen. Je weet nooit wanneer je hem nodig hebt;-)

 2. Leuk gedaan! Ik bewaar ze in het hoesje in mijn kast.

 3. Handig en mooi opgeruimd! Ik heb geen dure zonnebrillen, dus die zwerven eigenlijk altijd los in een la rond…

 4. Ik heb er maar 2 en eentje zit meestal standaard in mijn tas, de andere ligt in de auto. Mits ik die niet weer naar binnen meeneem. Maar deze zomer moet ik op zoek gaan naar een goede zonnebril, de pootjes zijn helemaal slap geworden en hij zakt steeds van mijn neus… Het kan ook zijn dat mijn hoofd gekrompen is, haha!

  1. Christiana says:

   Haha, vast niet Babs! Soms wordt een pootje van een zonnebril gewoon ‘lam’. Ik heb dat zelf ook wel eens gehad;-) Heel irritant inderdaad dat hij dan steeds van je neus afzakt.

 5. Ontzettend handig die Antonius lade-inzet! Krijg gelijk zin om weer eens naar de Ikea te gaan. Mijn zonnebrillen liggen her en der verspreid (in de kast, mijn tas, auto 😂).

 6. Oh wat heb je dat weer mooi opgeborgen! Ik heb zulke goedkope zonnebrillen dat ze zulke mooie plekjes niet echt verdienen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.