Zit je met een lege muur in huis en heb je geen idee wat je daarmee moet doen? Ik geef je leuke inspiratie die je in elke interieurstijl kunt toepassen!

Een lege muur in huis stylen

Is je huis grotendeels af, maar zit je ergens of zelfs op meerdere plekken met een lege muur in huis? Hier zijn genoeg leuke ideeen voor te vinden, die echt impact maken! Ik zette een aantal inspirerende ideeën voor je op een rijtje, die allemaal toe te passen zijn in je eigen woonstijl.

Een lege muur in huis stylen met een wandkleed

De wand achter de bank is heel erg lang kaal geweest, ontzettend saai. Tot ik dit wandkleed van HK living tegenkwam. Een wandkleed heeft vaak best wat oppervlakte en daarmee is het echt een ideale manier om een lege muur in huis te vullen. Dit wandkleed hangt aan een touw en het enige wat ik dus hoefde te doen om het wandkleed op te hangen, was een spijker in de muur slaan. Er zijn verschillende formaten wandkleden, maar als je een wandkleed wat te groot vind, kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een wandhanger. Wat je nu veel ziet zijn macramé hangers.

Een behangpaneel

Een andere leuke manier om een lege muur in huis te stylen is met een behangpaneel. Ik heb zelf twee behangpanelen van KEK Amsterdam. Dit is eigenlijk gewoon behang, maar in dit geval gaat het om slechts drie banen die samen een afbeelding vormen. Zo hoef je niet een hele muur te behangen, maar heb je wel echt direct een statement. KEK Amsterdam heeft ook behangpanelen op hout. Deze zijn bevestigd aan een aluminium ophangpaneel.

Een lege muur in huis vullen met een foto op textielposter

Een ander leuk idee om een lege muur te vullen is met een foto op een textielposter. In dit geval wordt je foto letterlijk op textiel gedrukt. Aan de bovenkant zit een ophangsysteem, dus bij binnenkomst kun je hem meteen ophangen. Het fijne hiervan is dat je het doek zo groot kunt laten maken als je wilt. Veel webshops leveren textielposters tot 90 cm. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je een foto in hoge resolutie nodig hebt, anders wordt de foto onscherp en dat is natuurlijk erg jammer.

Foto op canvas

Net zoals het geval is met een foto op een textielposter, kun je een foto op canvas ook op een groot formaat af laten drukken. Ik denk ook dat een foto op canvas in heel veel verschillende interieurstijlen past. Houdt je nu niet zo van foto’s van jezelf aan de muur? Je kan natuurlijk ook kiezen voor een foto die je zelf gemaakt hebt, of een foto van een vakantiebestemming bijvoorbeeld.

Een ander leuk idee om een lege muur in huis te stylen is met een gallerywall. Ik heb er zelf meerdere in huis en het leuke is; er zijn geen regels wat betreft het maken van zo’n gallerywall. Wil je er graag eentje creëren, maar weet je niet goed waar of hoe je moet beginnen? Bedenk bijvoorbeeld een thema voor je gallerywall, zoals een botanisch thema, of een gallery wall met foto’s van je familie, of maak een gallery wall op kleur. Bedenk hiervoor een kleurenpallet en zorg ervoor dat die kleuren steeds terugkomen in de prints, foto’s en afbeeldingen, maar ook in de lijsten. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met groottes van de prints, de nuances van kleuren en het materiaal van de lijsten.

HEB JIJ NOG EEN LEGE MUUR IN HUIS WAAR JE GRAAG IETS MEE ZOU WILLEN DOEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding fotografie. All rights reserved.

14 Comments

 1. Wat een super leuke ideeën, vooral de eerste en de laatste zijn echt mijn stijl ♥

 2. Zo’n gallery wall vind ik echt super leuk! Maar zelf ben ik vaak te lui om dit te organiseren haha, of ik vergeet het! In mijn toekomstige huisje ga ik het zeker doen!

  1. Christiana says:

   Het leuke van zo’n gallerywall is juist dat je helemaal niet direct groot hoeft te beginnen. Onze gallery wall in de woonkamer is ook ooit begonnen met 4 lijstjes en inmiddels hangen er natuurlijk veel meer. Je kunt hem steeds verder uitbreiden;-)

 3. Leuk! Ik vind gallery walls altijd supertof. Aan een wandkleed of behangpaneel zou ik niet zo snel hebben gedacht.

 4. Prachtige hoe jij je muren hebt “bekleed!” Onze muren zitten al vol, alleen bij de trap is er nog plek. Was er maar iets stevigs om schilderijen op te hangen dat je niet hoeft te boren! Dat zou zoveel gedoe schelen hier!

  1. Christiana says:

   Er bestaan van die ophangsystemen die je aan de wand kunt bevestigen, waar dan een soort koord in zit waar je meerdere schilderijen aan kunt hangen. Dan moet je dus op zich nog steeds boren, maar dus maar 1 keer. Ikea verkoop ook zo’n systeem (HAGHED), misschien heb je daar iets aan?

 5. Jullie hebben hele mooie dingen aan de muur hangen. Ik wil nog graag een Gallery Wall in de hal, maar daarvoor moet ik eerst lijstjes verzamelen. Leuk projectje 😀

  1. Christiana says:

   Het is echt super leuk om mee bezig te zijn, en zo’n gallery wall hoeft natuurlijk ook zeker niet in 1 keer af te zijn. Het is juist leuk als de wall door de jaren heen steeds groter wordt;-)

 6. Wat een leuke ideetjes allemaal! Ik vind dat behangpaneel van KEK Amsterdam echt heel erg mooi. Die vogel staat prachtig achter jullie televisie. Ik heb zelf niet superveel aan de muren hangen, omdat ik altijd wat huiverig ben met gaatjes boren. Mijn beste oplossing is om op een paar plekken een wandplankje op te hangen. Daar kun je steeds weer verschillende posters of schilderijen op neerzetten. Ideaal als je, zoals ik, nogal eens wilt afwisselen 😉

  1. Christiana says:

   Ik snap helemaal wat je bedoelt hoor, zeker omdat ik zo veranderlijk ben ik huis durf ik het ook niet altijd goed aan haha. Maar ik probeer ons huis maar te zien als een ongoing project, het is nooit af en ik verzin gewoon steeds wat nieuws;-) De manier waarop jij het doet is inderdaad wel heel slim.

 7. Goede ideeën👌🏻. Ik heb zat lege wanden in huis, maar blijf het lastig vinden. Ik zou wel een leuk wandmeubel willen kopen voor een bepaalde wand, maar eens echt op zoek voor gaan wanneer je weer wat normaler naar de IKEA of Loods5 kunt gaan zonder dat je in lange rijen komt te staan.

 8. Het ziet er zo mooi uit allemaal, echt prachtig!

 9. Mijn vriend en ik hebben een onwijs leuke gallery wall bedacht, maar kunnen maar geen leuke dunne (en zwarte) fotolijstjes vinden…

 10. Wij hebben ook een tussenwand geplaatst in onze woonkamer en we willen deze leuk aankleden. Een fotomuur maken is een goed idee. Ook zijn we van plan om extra verlichting te plaatsen nu de ruimte is opgedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.