Wil jij áltijd een fris ruikend toilet? Vergeet die chemische toiletverfrissers, ik heb een super leuke tip voor je, en het staat ook nog eens gezellig.

Altijd een fris ruikend toilet met eucalyptus

Sinds we een hangend toilet hebben, vind ik het heel leuk om te variëren met accessoires die ik op de ombouw plaats. Ik had er bijvoorbeeld eerst plantjes staan en alhoewel ze niet dood gingen, merkte ik toch dat ze niet heel erg goed groeiden, zo zonder daglicht. Ik heb de plantjes toen ergens anders in huis neergezet en omgeruild voor droogbloemen. Laatst wilde ik weer eens wat anders proberen en nam ik een bosje eucalyptus takken mee van het tuincentrum. En dit staat dus niet alleen leuk, maar eucalyptus takken op je toilet laten de ruimte dus ook continue lekker fris ruiken. Ik had hier van tevoren helemaal niet bij stil gestaan, maar je merkt echt het verschil zodra je de ruimte binnenkomt. Eucalyptus kun je trouwens ook heel makkelijk zelf drogen, zodat je nog langer plezier hebt van de takken. Heb je geen plek om de takken in een vaas neer te zetten, dan kun je de eucalyptus ook mooi aan een lint in een hoek van de ruimte hangen. Dit kun je bijvoorbeeld ook in de badkamer doen.

Andere manieren om je toilet lekker fris te laten ruiken

Naast eucalyptus zijn er meer eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je toilet altijd lekker fris ruikt. Als je een hangend toilet hebt, kun je in de ombouw een inworpschacht laten plaatsen waar je toiletblokjes in kunt werpen. Houdt er rekening mee dat dit niet dezelfde blokjes zijn als die je normaal in zo’n houder in de toiletpot plaatst. Maar ook deze kun je gewoon in de supermarkt kopen en zelf eenvoudig vervangen door de drukplaat naar voren te trekken en het blokje er dan in te gooien. Bij sommige varianten kleur het water in je toilet blauw, en het ruikt dus altijd lekker fris. Ik vind het zelf een stuk hygiënischer die van die hangende blokjes in de toiletpot zelf. Verder heb ik altijd geurstokjes op het toilet staan. Deze hoef je alleen maar af en toe om te draaien en je hebt er continue plezier van. Een geurkaars kan natuurlijk ook, maar dat vind ik persoonlijk vooral leuk als je bijvoorbeeld een dag of een avondje (veel) gasten hebt. Het geeft een soort van uitnodigend gevoel, maar op een normale dag vind ik het niet veilig om kaarsen te branden in ruimtes waar ik zelf niet bij ben.

OP WELKE MANIEREN ZORG JIJ VOOR EEN FRIS RUIKEND TOILET?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Een heel leuk en fris idee. En het behang vind ik trouwens ook erg mooi.

  1. Christiana says:

   En ik had de eucalyptus eigenlijk niet eens in de eerste plaats gekocht vanwege de frisse geur, maar meer omdat ik het er zo leuk uit vond zien. Dit was dus een fijne bijkomstigheid;-)

 2. Wat een goed idee! En eucalyptus is natuurlijk nog stijlvol ook 🙂 Geurstokjes op het toilet zijn een slim idee! Ik ga beide ideeën zeker onthouden om vieze luchtjes te voorkomen.

  1. Christiana says:

   Ja, het fijne van geurstokjes is dat je er continue plezier van hebt, je hoeft alleen maar de stokjes zo nu en dan even om te draaien.

 3. Ik heb Marc Jacobs in mijn toilet staan. Vertel het maar niet tegen hem, want hij is eigenlijk een beetje te duur als toiletverfrisser. Maar ik droeg hem nooit, dus ja, dan maar op deze manier gebruiken. Haha

  1. Christiana says:

   Haha Iris, my lips are sealed;-) Ik denk trouwens dat heel veel mensen dat doen hoor, parfums die ze niet zo lekker vinden om te dragen, gebruiken als toiletverfrisser, dan heb je er toch plezier van en zeker die flesjes van Marc Jacobs zien er ook nog eens super leuk uit.

 4. Ik heb altijd geurstokjes in het toilet staan. Wat ook goed helpt tegen de vieze luchtjes is om even een lucifer aan te steken als je net naar het toilet geweest bent. Niet het meest voor de hand liggende, maar wel effectief!

  1. Christiana says:

   Wat een goede tip Daphne, die kende ik nog niet, bedankt voor het delen!

 5. Eucalyptus heb ik ook een tijdje gehad alleen ging de geur wel vrij snel weg wat wel jammer was. Momenteel staan er geurstokjes, die ruiken ook heel lekker!

  1. Christiana says:

   Ja, volgens mij had jij het op de badkamer gebruikt, toch? Ik vind wel dat er verschillen zijn tussen eucalyptus. Ik heb ook wel eens eens een paar takken gehad die je nauwelijks rook, maar dan ziet het er in ieder geval leuk uit;-)

 6. Meestal gebruik ik geurstokjes. Ik kocht ze afgelopen zaterdag nog bij Action. In het potje rook het vrij sterk, maar nu ruik je er gewoon he-le-maal niks van! Ik heb de stokjes al een keer omgedraaid (zijn net nieuw dus), maar helaas wordt de geur nog steeds niet verspreid. Wat een miskoop, maar ach, voor 1 euro mag je niet echt klagen natuurlijk… al is het wel jammer.

 7. Heidi De Winter says:

  De tip met eucalyptus kende ik nog niet. Geurstokjes gebruik ik ook. Meestal de kleine flesjes van Ritual. Leuk blogpost en wat een prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.