Dit word het kleurenpalet voor mijn nieuwe huis, en ik denk dat je het best verrassend vindt.

Beware

Het kleurenpalet voor mijn nieuwe huis

Ik kan soms gewoon nog steeds niet geloven dat ik al over drie weken de sleutel van mijn nieuwe huis krijg. Soms lijkt het alsof er aan het eindeloze wachten geen eind komt, en op andere momenten lijkt het alsof de tijd voorbij is gevolgen. Ik kan me dat verlammende, verstikkende moment dat ik voelde toen ik hoorde dat mijn huwelijk voorbij was, nog herinneren als de dag van gisteren en ik denk ook dat dat gevoel me voorlopig nog wel zal blijven achtervolgen, al is het dan op de achtergrond. Maar over naar leukere dingen, mijn nieuwe huis dus! Ik bruis van de ideeën, haal overal inspiratie vandaan en ik heb inmiddels het kleurenpalet uitgekozen. En het is best verrassend.

Ik ga opnieuw voor veel zwart en ik krijg zwarte houten jaloezieën!

Verrassend zal dít waarschijnlijk niet zijn, maar in het kleurenpalet voor mijn nieuwe huis zit opnieuw veel zwart. In mijn oude huis had ik zwarte deuren en kozijnen en daar kies ik opnieuw voor. Ik blijf dat gewoon heel gaaf vinden. De verf voor het houtwerk heb ik al in huis, het wordt de Flexa strak in de lak in de kleur ‘zwart’. Op de deuren komen deurklinken in het brons. Verder krijg ik zwarte houten jaloezieën van 123jaloezie voor alle ramen in huis. Ze komen in beide slaapkamers, de woonkamer en in de keuken. Dat is wel echt iets waar ik enorm naar uitkijk. Ze stonden eigenlijk in mijn vorige huis al heel hoog op het verlanglijstje, maar daar is het er uiteindelijk nooit van gekomen. Of ik daarbij ook nog gordijnen kies, weet ik nog niet. Sowieso wacht ik eerst even tot de zwarte houten jaloezieën hangen en dan kijk ik of ik het geheel sfeervol genoeg vind. Bovendien wil ik eerst de meubels er hebben staan, als ik eventueel gordijnen ga kiezen.

In het kleurenpalet voor mijn nieuwe huis zit opnieuw veel blauw

In mijn appartement heb ik twee slaapkamers. Het is erg fijn dat deze slaapkamers allebei vrij ruim zijn. Ze zijn niet gigantisch, maar ook absoluut niet klein. Ik heb in ieder geval ruimte genoeg voor alle meubels die ik vanuit mijn oude huis meegenomen heb. Beide slaapkamers worden blauw, en om precies te zien worden ze geschilderd in de kleur Hague blue van Farrow & Ball, en dat is precies dezelfde kleur als die ik in mijn oude huis in de keuken had. Ik vind het een prachtige kleur en ik weet zeker dat de kleur in combinatie met de zwarte deuren, kozijnen en houten jaloezieën van 123jaloezie heel chique zal ogen.

En ook de keuken wordt blauw!

Ik was eigenlijk van plan om voor een zwarte keuken te gaan, maar dat was voordat ik ontdekte dat Ikea nu ook een blauwe keuken in de collectie heeft. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. In heb gekozen voor de blauwe AXSTAD keukenfronten. Voor het aanrechtblad koos ik het zwarte SALJAN maatwerkblad en voor de achterwand koos ik de zwarte SIBBARP panelen. De ruimte boven de keuken is nu natuurlijk nog helemaal leeg. Wellicht komt hier nog een kleur, en die kleur wil ik dan enigszins in dezelfde tint als die in de woonkamer, waar ik je straks meer over ga vertellen. Ik heb nog een wand in de keuken die je hier niet op de tekening ziet. Daar wil ik waarschijnlijk een open kast neerzetten voor servies, en ik denk erover om die wand te behangen, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.

De woonkamer

Voor de woonkamer heb ik ook ideeën genoeg, maar ik wil beginnen met een rustige basis. Niet alleen vanwege mijn budget, maar ook omdat ik gewoon eerst de ruimte wil ‘voelen’. Oorspronkelijk was het mijn idee om voor een heel lichte tint te gaan, een beetje crème of heel licht beige, in ieder geval niet wit. Ik had de kleur ‘zeezout’ van Flexa heel lang op het oog, maar vorige week ontdekte ik de kleur ‘Brocolli brown’ van Farrow & Ball en inmiddels heb ik die keus ook definitief gemaakt. Farrow & ball noemt het zelf een ‘stille donkere steenkleur’. Ik weet zeker dat de kleur meer dan geweldig gaat staan bij mijn nieuwe crème-kleurige bank, die ik ook afgelopen week bestelde.

De hal

Ik vond het in het begin erg moeilijk om mijn oude huis los te laten. Toen de makelaar het huis kwam taxeren, werd hij in elke ruimte enthousiaster en eenmaal boven op zolder heb ik me op een bepaald moment gewoon echt moeten omdraaien om mijn tranen terug te dringen. Ik had zóveel tijd en zóveel liefde in dat huis gestopt en alleen al de gedáchte dat ik er afscheid van moest nemen vond ik op dat moment bijna ondraaglijk. Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe, maar uiteindelijk heb ik het huis los gelaten. In feite moest ik wel. Ik moest het létterlijk loslaten en die sleutel aan iemand anders geven, maar ook emotioneel gezien wist ik dat ik niet kon blijven hangen, maar alles op alles moest zetten om voor mijzelf en Sketch een nieuw leven op te bouwen. Ik bedacht me dat ik van élk huis een mooi huis, ons thuis, kon maken. Maar één van de dingen waarvan ik bij voorbaat al wist dat ik het heel erg zou gaan missen was het vogeltjes behang in de eetkamer. Het was niet eens heel duur behang, maar het probleem was dat het al jaren uit de collectie was. Het was echt nergens meer te krijgen. Enkele weken geleden stuitte ik op een Poolse website die het nog had, maar dat durfde ik niet aan, omdat ik geen woord begreep van wat er op de website stond. Via Amazon vond ik een verkoper die één rol aanbod, maar dat was niet eens genoeg voor het toilet. Ik keek als laatste op marktplaats en daar vond ik een verkoper die maar liefst vijftien rollen had liggen. Ik bestelde er meteen vier en ze gaan in de hal komen. Ik ben er onwijs blij mee dat ik het behang toch nog gevonden heb.

kleurenpalet nieuw huis

Het toilet

Het toilet zal net als in mijn oude huis deels worden betegeld met zwarte marmerlook tegels. Alleen tegels vind ik natuurlijk een beetje saai, dus er zal ook in mijn nieuwe toilet weer behang komen. Om precies te zien het Michelle behang van Palais wat je op de eerste foto ziet. Mocht je het net als ik prachtig vinden, dan moet ik je helaas wel direct teleurstellen, want ik bestelde namelijk onlangs de laatste twee rollen van dit behang.

WAT VIND JIJ VAN HET KLEURENPALET VOOR MIJN NIEUWE HUIS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. Beelden Farrow & Ball eigendom van Farrow & Ball. All rights reserved.

2 Comments

  1. Ik ben zo onwijs benieuwd naar het resultaat! Dat kan niet anders dan weer een prachtig paleis worden!

  2. Heel mooi! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.