Deze Sklum Bedum acaciahouten salontafel moest helemaal uit Spanje komen. Was de tafel de zoektocht en het wachten waard?

Beware

Een nieuwe salontafel

Toen ik naar mijn nieuwe appartement verhuisde, nam ik heel veel meubels uit mijn oude huis mee. Op dat moment was dat prima. Vorig jaar echter merkte ik dat ik toe was aan wat nieuws. Veel meubels had ik al jaren en het begon echt weer te kriebelen om het één en ander te vervangen. Zo kocht ik nieuwe eetkamerstoelen en zocht ik een prachtige schouw uit om de ontzettend saaie muur achter de eettafel te vullen. Al tijdens de verbouwing wist ik dat ik een rustiger kleurpalet wilde dan in mijn oude huis en ook vorig jaar hield ik met de aanschaf van nieuwe meubels en accessoires rekening met dat kleurenpalet. Hoewel ik mijn oude marmer salontafel nog steeds heel mooi vond, begon het goud me een beetje tegen te staan. Ik nam dus afscheid van een aantal messing accessoires en dus ook van die salontafel. Ik had al vrij snel in mijn hoofd dat ik een zwarte houten salontafel wilde en ik verkeerde in de veronderstelling dat ik die zó gevonden zou hebben, maar niets bleek minder waar. Ik had eerst een zwarte houten salontafel van H&M HOME op het oog. Na het bekijken van de afmetingen kwam ik tot de conclusie dat deze een behoorlijk stuk lager zou zijn dan de marmer salontafel, maar ik dacht dat het wel zou kunnen. Gelukkig voor mij bracht ik in die periode een bezoek aan een H&M HOME store, waar ik de tafel zag staan. Wat bleek? De tafel was echt ontzettend klein, en vooral ook heel erg laag. Op zich kan een wat lagere salontafel heel erg stijlvol staan, maar dan moet de tafel wel een beetje lengte hebben. Dit was in feite meer een bijzettafel dan een salontafel. Ik was erg blij dat ik die tafel dus niet al besteld had. Online zoeken naar een zwarte houten salontafel levert heel veel resultaten op, maar het was het allemaal gewoon niet. Of de tafels waren enorm duur, of ze waren te klein of veel te groot, of ze hadden een levertijd van maanden of ze waren helemaal niet meer beschikbaar in de collectie. Uiteindelijk kwam ik bij de webshop Sklum terecht.

sklum bedum acaciahouten salontafel

Sklum Bedum acaciahouten salontafel

Ik had nog nooit van Sklum gehoord, maar ze hebben dus ontzettend veel mooie meubels, waaronder deze Sklum Bedum acaciahouten salontafel. Sklum is een Spaans bedrijf en ik vond het best een beetje spannend om zoiets groots als een salontafel bij een buitenlandse webshop te bestellen die ik niet kende. De tafel had niet een heel lange levertijd, maar omdat hij uit Spanje moest komen, heb ik er al met al toch ruim drie weken op moeten wachten. Uiteindelijk was het de zoektocht en het wachten waard, want ik ben enorm blij met de Sklum Bedum acaciahouten salontafel. Hij heeft een hoogte van 39.5 cm., een breedte van 135 cm. en een diepte van 77 cm. De tafel is daarmee wat langer dan mijn oude salontafel, maar omdat zowel mijn bank als mijn vloerkleed ook vrij groot zijn, is dit formaat wat mij betreft echt perfect. Een heel kleine salontafel zou echt wegvallen op dat grote kleed en voor mijn bank. Ik schreef laatst een artikel over hoe je met veel zwart in je huis je interieur toch gezellig kan maken. De tafel is gemaakt van acaciahout. Hout geeft natuurlijk al een stuk meer warmte in huis dan marmer. Bovendien geven de ronde vormen ook gezelligheid aan het geheel, dit oogt natuurlijk heel anders dan een strakke zwarte houten salontafel. Wanneer de salontafel wordt geleverd, moet je de poten er nog wel zelf onder zetten, maar dat was een vrij kleine moeite. Waar je wel echt rekening mee moet houden wanneer je kiest voor een zwarte houten tafel, is dat zo’n tafel heel gevoelig is voor stof. Wanneer de zon door mijn zwarte houten jaloezieën schijnt, zie je er eigenlijk steeds een laagje stof op liggen, ook al stof ik hem zeer regelmatig af. Al met al ben ik ontzettend blij met deze Sklum Bedum acaciahouten salontafel en ik vind hem perfect in de sfeer van mijn woonkamer passen.

WAT VIND JIJ VAN MIJN NIEUWE SALONTAFEL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.