Mooi wonen hoeft niet altijd duur te zijn. Ik deel 5 budgetproof stylingtips waarmee je een mooi interieur met weinig geld creëert.

Ga voor een neutrale basis en investeer in de juiste dingen

Wil of kun je weinig geld aan je interieur uitgeven, maar vind je het wel erg leuk om regelmatig met je interieur bezig te zijn? Ga dan voor een rustige, danwel een neutrale basis. Dat hoeft zeker niet altijd te betekenen dat je een spierwit huis hebt. Het gaat erom dat je rekening houdt met het feit dat als je een grote investering voor je huis doet, je zeker weet dat je hier ook jaren lang mee vooruit kunt. Omdat meubels, maar ook gordijnen bijvoorbeeld, vaak best een grote kostenpost kunnen zijn, doe je er goed aan om tijdloze, klassieke dingen uit te zoeken. Wat mij betreft de belangrijkste uit het rijtje met budgetproof stylingtips is investeren in de juiste dingen. Dit is iets wat ik echt heel erg geleerd heb tijdens het inrichten en verbouwen van onze woning. Je kunt beter wat langer wachten en uiteindelijk iets kopen wat je echt mooi vind, dan overhaast een keus maken of genoegen nemen met iets minders. Een mooie afwerking in huis vind ik zelf één van die ‘juiste dingen’. Stel dat je een schitterende designbank koopt en die voor een lelijk afgewerkte muur zet. Op die manier zal zo’n bank natuurlijk niet tot zijn recht komen. Denk dus goed na over waar je je geld (als eerste) aan uitgeeft.

Combineren

Er zijn natuurlijk tal van budgetwinkels te vinden waar je voor een habbekrats meubels en accessoires kunt scoren. Wees hier echter toch een beetje voorzichtig mee. In de eerste plaats gaat het vaak om trendgevoelige items die je misschien na een maand al niet meer leuk vind. Verder ogen goedkope accessoires vaak ook echt goedkoop, zowel qua materiaal als qua afwerking. Wat vaak veel interessanter is, is om bijvoorbeeld eens te speuren op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Hier vind je vaak voor enkele euro’s gewéldige vintage of antieke spullen. Die zien er niet alleen hartstikke mooi uit, vaak zijn ze ook super tijdloos. Je kunt ook zoeken op Marktplaats. Wist je dat je zoekopdrachten kunt ingeven? Als iemand een advertentie plaatst met daarin een item die aan jouw zoekopdracht voldoet, krijg jij hier vanzelf een melding van.

Online shoppen met korting

En over online shoppen gesproken. Het leuke van online shoppen is dat je heel gericht op zoekt kunt gaan! Aangezien ik meestal écht op zoek ben naar iets specifieks wat ik in mijn hoofd heb, kom je op internet gewoon vaak (snel) een stuk verder dan wanneer je allerlei winkels in en uit gaat. Verder kun je, met een beetje geluk, altijd wel ergens een kortingscode vinden zodat je kunt profiteren van korting op je aankopen. Ook het zo nu en dan verplaatsen van je meubels of accessoires werkt altijd geweldig. Een tafeltje of een stoel die al tijden op een bepaalde plek staat, ‘zie’ je op een gegeven moment niet meer en dat is jammer. Zet dus gerust die ene stoel die al tijden op de slaapkamer staat, eens in je woonkamer, of haal een bijzettafeltje uit je woonkamer en verplaats hem naar je badkamer.

Mijn laatste tip in het rijtje met budgetproof stylingtips. Overweeg eens een gallerywall in huis. Dit is een geweldige manier om sfeer in je interieur te brengen en om continue te kunnen veranderen van stijl of sfeer. Je kunt zo’n gallerywall zo duur of goedkoop maken als je wilt. De foto’s of afbeeldingen in de lijstjes wissel je immers makkelijk af en op die manier creëer je steeds een ander geheel. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar foto’s in de lijstjes te doen. Je kan ook plaatjes uit magazines, leuke kaarten of restanten behang gebruiken. Zeker wanneer je dit soort dingen combineert met foto’s, wordt het een leuk en heel persoonlijk geheel.

WELKE VAN DEZE BUDGETPROOF STYLINGTIPS PAS JIJ AL TOE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

9 Comments

 1. Wat een slimme tip op een zoekopdracht in Marktplaats te blijven volgen! Ik zoek meestal ook heel specifieke dingen, dus het is best een goed idee om het eens op die manier aan te pakken. Verder houd ik ook altijd de kortingsacties in de gaten. Laatst nog zat ik precies om 18.00 uur klaar voor de start van de online Intratuin-kortingsavond. Toch weer 5 euro bespaard! 🙂

  1. Christiana says:

   Klopt! Dan hoef je niet iedere dag zelf te kijken, maar krijg je vanzelf een melding. Haha, ik hou ook zo van kortingsacties. Ik bewaar ook altijd die bonnetjes uit de folders van de bouwmarkt, omdat ik altijd wel ergens met een projectje bezig ben;-)

 2. Goeie tips! Online shoppen met korting pas ik in ieder geval regelmatig toe 😊 en kocht ik laatst met een kortingscode een Desenio poster. Die korting trok me over de drempel om het te doen.

  1. Christiana says:

   Ik ook hoor! Ik speur altijd naar kortingcodes. Vaak als je je inschrijft op een nieuwsbrief kun je ook eenmalig van een kortingscode profiteren, altijd fijn.

 3. Ik shop ook altijd graag met korting natuurlijk! En af en toe dingen verplaatsen, dan ziet het er weer als nieuw uit!

  1. Christiana says:

   Dat vind ik ook zo leuk en er wordt hier dan ook regelmatig wat verschoven;-)

 4. Fijne tips. Ik vind het zo leuk om op marktjes en in de kringloop rond te kijken, je vind soms echt de mooiste spullen. En spullen verplaatsen, daar hou ik ook van 🙂

 5. Ja kringlopen en rommelmarkten!! Ik woon nu op kamers als student, maar ik ben zeker van plan om tweedehands pareltjes te scoren als ik een plekje voor mezelf heb!

 6. Goeie tips! Ik heb fotolijstjes bij Ikea besteld om een gallerywall te maken, hopelijk worden ze volgende week bezorgd. Jouw gallerywalls zijn zo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.