Annick Goutal Une Forêt d’Or is geen nieuwe geur van het merk, maar speciaal voor kerst heeft hij nu wel een prachtige limited edition verpakking gekregen.

Annick Goutal

Ik maakte voor het eerst kennis met het merk Annick Goutal bij Lianne Tio in Rotterdam. Op dat moment was zij het enige verkooppunt van dit niche merk in Nederland. Het inspirerende verhaal van Annick Goutal begint in 1981. Twee jaar daarvoor startte Annick haar carrière als parfumeur en nog geen twee jaar later bracht zij haar eerste parfum uit: L’Eau d’Hadrie, een geur die inmiddels iconisch is voor het merk. 1981 Was ook direct het jaar waarin de allereerste Annick Goutal boutique aan de Rue de Bellechasse in Parijs geopend werd. Sinsds 1999 zet dochter Camilla haar moeders werk voort, en nog steeds is Annick Goutal een bekende naam in de niche parfumerie-wereld. Annick Goutal heeft niet alleen parfums in de collectie, maar daarnaast ook lichaams- en gezichtsverzorging en prachtige producten voor in huis.

Annick Goutal Une Forêt d’Or geurkaars

Annick Goutal Une Forêt d’Or geurkaars

Dat gevoel wanneer je een lange wandeling in het winterbos gemaakt hebt, moe maar voldaan met blozende wangen weer thuis komt. Een knapperend haardvuur, de geur van dennennaalden, sappige mandarijnen…dat is een beetje het gevoel dat Annick Goutal met Une Forêt d’Or heeft willen creëren. Wat mij betreft is dat goed gelukt, want de kaars ruikt inderdaad naar winter en dan om specifiek te zijn naar het frisse en groene van je kerstboom, maar dan wel met een subtiel sappig en zoet randje. De geur bevat dan ook citrusvructen en Siberische dennennaalden. De geur is aanwezig en je ruikt de Annick Goutal Une Forêt d’Or geurkaars ook goed tijdens het branden, maar hij is niet overdreven aanwezig. Speciaal voor kerst is de geurkaars verpakt in een limited edition verpakking. In plaats van de klassieke smaragdgroene verpakking heeft de kaars voor de gelegenheid nu een indigo gekleurd glas gekregen wat is versierd met goudkleurige hulstblaadjes. De kaars is verder gemaakt van plantaardige was en heeft ongeveer vijfenveertig branduren.

WAT IS JOUW FAVORIETE GEUR VOOR KERST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.