Trouwplannen? Dan wil je er straks natuurlijk op je mooist uitzien.

Experimenteer niet als je er op je mooist uit wilt zien op jullie bruiloft

Op jullie grote dag wil je er natuurlijk op je áller-, áller-, állermooist uitzien. Nu zie je er vaak natuurlijk al heel erg mooi uit als je helemaal straalt van geluk, maar je bruiloft is natuurlijk wel je bruiloft en dan wil je het graag zo perfect mogelijk. Ik had natuurlijk ook nogal wat ‘zorgen’ van tevoren. Ik geef je mijn tips hoe ik het allemaal aanpakte! Andere haarkleur? Een nieuw merk gezichtsverzorging? Een superdure high-tech behandeling bij je schoonheidsspecialiste? Voor de eerste keer een zelfbruiner aanbrengen? Hartstikke leuk hoor, maar doe dat liever niet vlák voor de grote dag. Stel je eens voor dat de haarkleur verkeerd uitpakt of dat je niet goed reageert op je nieuwe gezichtsverzorging! Zodra ik bekend maakte dat Andre mij ten huwelijks gevraagd had, kreeg ik van alle kanten ‘aanbiedingen’ om allerlei skincare merken uit te proberen zodat ‘ik er stralend uit zou zijn op de grote dag’, maar dat heb ik allemaal beleefd afgeslagen. Je kunt maar beter blijven gebruiken wat je hebt, als die producten voor jou altijd al gewerkt hebben!

Extra vitamines

Ik ben zelf heel gevoelig voor zowel een koortslip (virus infectie) als een krentenbaard (bacteriële infectie). Ik was best wel gespannen dat ik hier last van zou hebben, want beiden kun je natuurlijk nauwelijks camoufleren met make-up. Een puistje kun je natuurlijk nog wel wegwerken, maar dit zijn toch dingen die wat heftiger zijn en waar make-up nauwelijks tegen op kan. Hier heb ik dus maatregelen voor genomen. Er zijn natuurlijk al bepaalde dingen die je kan doen om een koortslip te voorkomen, zoals het vermijden van vieze glazen in openbare gelegenheden (om een rietje vragen dus, dat is echt niet gek hoor!), geen lipstick testers in winkels gebruiken en je weerstand op peil houden, maar wat ook goed werkt is het slikken van L-lysine. Dit kun je gewoon krijgen bij de drogist. Lysine in een zogenaamd aminozuur. Arginine is een aminozuur dat de groei van het herpes virus in je lichaam stimuleert. Wat L-lysine doet is het rémmen van de groei van arginine. Door ervoor te zorgen dat er voldoende L-lysine in je lichaam aanwezig is, voorkom je dus dat virusdeeltjes die verantwoordelijk zijn voor een koortslip zich gaan vermenigvuldigen. Om een krentenbaard te voorkomen ben ik ongeveer 1,5 maand voor ons trouwen beginnen met het slikken van Doxycicline. Dit is alleen op dokters-recept verkrijgbaar. Ik heb dit jaren geleden ook een bepaalde periode geslikt voordat ik een Roaccutane kuur tegen mijn best wel heftige acne deed. Je moet begrijpen dat Doxycycline antibiotica is en dat je hier dus absoluut niet (te) licht over moet denken. Mijn huisarts kent mij natuurlijk inmiddels al jaren en weet ook hoe lastig mijn huid kan zijn. In goed overleg heb ik deze medicijnen als preventie voorgeschreven gekregen, maar ik kan me goed voorstellen dat niet alle artsen dit zomaar zullen voorschrijven. Uiteindelijk zag mijn huid er (gelukkig) helemaal gaaf uit, op beide dagen trouwens.

Blijf dicht bij jezelf

Natuurlijk is het leuk om ‘uit te pakken’ op jullie dag, maar ik denk wel dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Draag je bijvoorbeeld in het dagelijks leven niet of weinig make-up, dan voel je je wellicht helemaal niet fijn als je op jullie bruiloft heel veel make-up krijgt aangebracht. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je jurk, je sieraden en je kapsel. Staar je niet blind op zogenaamde trends op het gebied van trouwjurken, kies iets wat je mooi vind, wat bij jou (en je figuur) past en vooral iets waar je je fijn en mooi in voelt. Online kun je alvast heel veel inspiratie opdoen wat betreft je look, je jurk, maar natuurlijk ook bijvoorbeeld qua accessoires, bijvoorbeeld de mooie bruidssieraden van Honeymoonshop.nl. Uiteindelijk zul je je jurk en sieraden toch natuurlijk allemaal moeten gaan passen en is het ook belangrijk dat het totaalplaatje klopt. Ga je (opvallende) sieraden of zoals ik een sluier dragen, dan moet je dat van tevoren wel aan je kapster vertellen zodat ze daar rekening mee kan houden met je kapsel.

Boek een proefsessie voor je haar en make-up

Wij hadden al vrij snel iemand gevonden voor haar en make-up. Ik heb gekozen om de proefsessie voor haar en make-up vrij vroeg te doen. Denk van tevoren goed na over wat je wilt en tijdens de proefsessie kun je dan samen met de visagiste kijken of dit allemaal haalbaar is. Bovendien is het super belangrijk dat je een klik met zo iemand hebt. Ik had dat gelukkig meteen. In fact, ik was zo tevreden over haar dat zij nu ook steeds mijn haar en make-up verzorgt voor de fashionshoots die ik sinds begin van dit jaar doe! Roxanne luisterde bijvoorbeeld super goed naar wat ik wilde en naar wat ik niet wilde en verder is ze gewoon super goed in wat ze doet. Verder nog een super belangrijke tip; als je op een ochtend de proefsessie hebt, laat zowel het haar als de make-up de hele dag zitten! Zo kun je namelijk kijken of het kapsel goed houdt. Ik heb dit zelf ook gedaan en ik merkte dat op de dag van het proefkapsel de pluk aan de voorkant wat te dun was waardoor deze in de loop van de dag wat slierterig werd. Op onze bruiloft in Nederland zelf heeft mijn visagiste die pluk dus gewoon ‘dikker’ gemaakt en toen was het perfect!

HEB JIJ TROUWPLANNEN? HOE BEREID JIJ JE VOOR OP JE BRUILOFT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

6 Comments

  1. Ik heb gelukkig nooit last van rare reacties op crèmes maar toch, als ik iets bijzonders in het vooruitzicht heb, dan blijf ik ook bij mijn skincare die ik langer gebruik. Het zal je maar gebeuren dat je, zeker op je trouwdag, plots kampt met allerlei huidproblemen, ik moet er ook niet aan denken.
    Goede tips, die de bruidjes in spe zeker ter harte moeten nemen!

  2. Wat een leuk artikel. Komt voor mij als geroepen! In december ben ik ten huwelijk gevraagd en we zijn nu langzaam aan een beetje aan het kijken hoe we onze trouwdag willen gaan indelen. Je zag er prachtig uit, wat een geweldige jurk!

  3. Wat een tof artikel zeg, ah ik doe lekker mijn eigen make-up op de dag dat scheelt alweer! Verder vind ik het lastig om zulke dingen uit handen te geven vooral omdat ik al zoveel bruidjes zelf heb opgemaakt! je zag er zo mooi uit..

  4. Wat een leuk en interessant artikel om te lezen! Ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je natuurlijk voor je bruiloft extra moet opletten dat je bijvoorbeeld geen koortslip of grote puisten krijgt op je huid. Slim dat je daarvoor wat voorbereidingen hebt getroffen! Verder denk ik zeker dat het belangrijk is om trouw te blijven aan jezelf. Ik ken ook iemand die geheel make-uploos is getrouwd. Dat zou ik zelf niet doen, maar bij haar vond ik het wel goed passen. Zij draagt namelijk eigenlijk helemaal nooit make-up. In ieder geval mooi om te horen dat ze ook op haar bruiloft in die zin zo trouw aan zichzelf is gebleven!

  5. Wat een gafe jurk in ben getrouwd zal spontaan aan mijn man vragen of ik deze jurk ook mag hahahaha

  6. Ohhh wat een prachtige foto’s weer! Op dit moment hebben mijn partner en ik geen trouwplannen, al hoop ik stiekem wel dat dé vraag ooit nog gaat komen x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.