It was just like a movie.

trouwshoot in Parc Broekhuizen

And then…there was light

Na de ceremonie en de high tea met onze gasten vertrokken wij met z’n tweetjes naar Parc Broekhuizen, een prachtig en statig landgoed gelegen in de Utrechtse heuvelrug. Toen wij het gemeentehuis uitgingen, was het al behoorlijk aan het regenen en tijdens de high tea heeft het eigenlijk bijna non-stop geregend. Toch hadden wij blijkbaar een engeltje op onze schouder zitten, want naarmate we aan het eind van de middag dichter bij onze romantische bestemming kwamen, werd de regen steeds minder tot het uiteindelijk zelfs helemaal stopte met regenen én ook begon de lucht steeds meer op te klaren. De zon brak op bepaalde momenten zelfs helemaal door. Vlak na onze aankomst kwam ook onze fotografe aan. We hadden van tevoren een afspraak met haar gemaakt dat zij onze ceremonie zou fotograferen, en dus de loveshoot hier. Dit was eigenlijk vooral een financiële overweging, want de hele dag een professionele fotografe inhuren kost natuurlijk een hoop geld. Bovendien, zo kon iedereen lekker van de high tea genieten en ach; wie staat er nu echt charmant al etend op een foto? Nee hoor, we hebben geen seconde spijt gehad van deze keus. Parc Broekhuizen lieverdjes, het was zó mooi. Enkele maanden daarvoor hadden we al een kijkje genomen en toen was ik al zo ontzettend onder de indruk. Ik kon toen natuurlijk al niet wachten om hier eenmaal als bruid te komen en inderdaad; als newlyweds was het nog eens extra speciaal. Het is niet alleen het landhuis zelf, maar ook de omgeving. Het is een heel bosrijke omgeving, en zo stil en sereen. Iemand op Instagram schreef dat dit net een plaatje uit een Jane Austen film was en toen ik dat las vond ik eigenlijk dat ze daar helemaal gelijk in had.

trouwshoot in Parc Broekhuizen

trouwshoot in Parc Broekhuizen

Eén van mijn favorieten

Ik weet niet precies wat het is met de foto hier boven, maar het is één van de foto’s die mij het meeste ‘raakt’. Het is duidelijk geen in-scène-gezette foto, maar er zit natuurlijk wel iets achter. Ik moet zeggen dat mijn jurk en de sluier steeds vrij ‘goed’ vielen, dus daar had ik niet al te veel omkijken naar. Omdat het echter flink had geregend die dag moesten we de jurk en de sluier tijdens het wandelen wel zo veel mogelijk optillen, zodat ze niet al te vies zouden raken. Ik tilde zelf steeds mijn jurk omhoog en André mijn sluier. Hier heeft hij de sluier dus net goed en wel vast en ik sta blijkbaar op het punt mijn jurk op te tillen. Maar de foto is op zó’n perfect moment geschoten en ook zo verschrikkelijk mooi. Dat lange , donkere pad dat voor ons ligt en waarvan niemand weet wat we daar precies op gaan tegenkomen, de jurk die tegen dat zwarte asfalt afsteekt, en André dus die mijn sluier zo voorzichtig vast heeft. We lijken wel helemaal alleen op de wereld. Ja, dit is echt één van mijn favoriete foto’s. Ik had van tevoren eigenlijk helemaal niet zo bewust nagedacht over de shoot. Ik hoopte natuurlijk op mooie foto’s, maar dat zo’n shoot ook zo vreselijk léuk zou zijn, had ik dus nooit gedacht! In de maanden voor onze bruiloft had ik het portfolio van onze fotografe natuurlijk eindeloos uitgeplozen. Ik had natuurlijk al gezien dat ze heel veel foto’s in de natuur maakte en ze had vrij veel van dit soort plaatjes, waarin bloemen, takken of blaadjes onscherp op de voorgrond staan. Zelf fotografeer ik producten natuurlijk ook heel graag op zo’n manier. Ik vind het heel mooi. Tijdens het schieten van deze foto’s hebben we ook heel erg moeten lachen. Ze ging namelijk steeds half verscholen achter laaghangende takken staan om dit effect te krijgen, en André vroeg of ze misschien voor de Story of Privé werkte, want het had een heel hoog paparazzi-effect. Achter vrijwel elke foto zit natuurlijk een leuk verhaaltje, en de zwart wit foto hieronder is er dus ook weer zo één. Hier liepen we vanuit het bos weer langzaamaan in de richting van Parc Broekhuizen en van het één op het andere moment brak de zon ineens door de wolken. Erica kwam diréct met haar camera in actie om dié zonnestraal te vangen. Dit zijn typische foto’s waar ik eindeloos dankbaar voor ben. Ik was de dagen ervoor zo bedroefd vanwege die verschrikkelijk slechte weersvoorspellingen en dat we dan tóch uiteindelijk zo veel geluk hadden met het weer, dat is natuurlijk wel iets om te koesteren.

trouwshoot in Leersum

trouwshoot in Parc Broekhuizen

trouwshoot in Parc Broekhuizen

bruiloft in Parc Broekhuizen

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

  1. Wauwie! Wat een prachtige foto’s!

  2. Wauw! Echt prachtige foto’s, daarnaast een leuke jurk heb je uitgekozen 🙂

  3. Allemaal prachtige foto’s! Die met de zon tussen jullie in vind ik ook heel magisch, maar inderdaad, met dat donkere pad vind ik zo een foto die je op een tentoonstelling zou kunnen tegenkomen! Ik ben niet actief gelovig, maar die foto heeft ook iets sereens, iets “devoots”. Een engel, een lange weg, alsof je opstijgt, en André houdt je in balans. hij staat letterlijk en figuurlijk achter je. Het donkere van dat pad en de lichtheid van je sluier, een mooi contrast!

  4. Wat een sprookje <3 En hoe kunnen "wij" nou kiezen welke foto het mooiste is? Alle foto's zijn prachtig!

  5. Wat een prachtige foto’s, heel mooi werk van de fotografe!

  6. Jullie hebben volgens mij het mooiste fotoalbum van Nederland! Een dikke 10 voor jullie fotografe!

  7. Beeldschoon!! Jullie fotografe is echt fantastisch, de foto van een afstand zou inderdaad door Paparazzi gemaakt kunnen zijn hihi. Ik vind alle foto’s mooi, speciaal en kunnen zo ingelijst worden of in een chique trouwmagazine, maar als ik echt moet kiezen vind ik de foto met de zonnestraal het allermooist. Locatie is trouwens ook super mooi, inderdaad net als in de film…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.