Het Vianek micellair water is heel budgetproof en bestaat grotendeels uit natuurlijke ingredienten. Maar is het ook daadwerkelijk een fijn product?

Wat is micellair water?

Voor het verwijderen van make-up kun je verschillende producten gebruiken, zoals een reinigende olie, een melk of een micellair water. Zelf geef ik altijd de voorkeur aan een micellair water, omdat het een snelle en makkelijke manier is om make-up te verwijderen en ik bij dit product altijd ook echt het idee heb dat make-up daadwerkelijk zorgvuldig verwijderd wordt. Op de één of andere manier heb ik dat idee met een reininigsmelk dus niet. Micellair water ziet er dan wellicht uit als ‘gewoon’ water, maar dat ís het natuurlijk niet. Je kunt je make-up dan ook niet verwijderen, danwel je huid reinigen, met gewoon water uit de kraan. Talg en make-up lossen namelijk niet op in water. Om daadwerkelijk te réinigen, heb je dus iets anders nodig. Aan micellair water zijn dan ook zogenaamde surfactants toegevoegd. Surfactants zijn er in verschillende varianten, de ene reinigt grondiger dan de ander. Je hebt dus milde en agressieve(re) surfactants. Een surfactant is opgedeeld uit twee delen; een hydrofiele kop en een lipofiele staart. De kop houdt van water en de lipofiele staart is dol op vet. Wat ‘gewoon’ water dus niet lukt, krijgt een micellair water wél voor elkaar; de moleculen van micellair water helpen vet en make-up te combineren met water, waardoor het dus wél oplost. De lipofiele staart die zich aangetrokken voelt tot water hecht zich namelijk aan het vuil en de make-up op de huid en de hydrofiele kop steekt naar buiten. Hierdoor ontstaat er een bolletje, die je wegveegt met het wattenschijfje. Make-up verwijderen met micellair water gaat super makkelijk en snel. In principe hoef je een micellair water na gebruik niet meer af te spoelen met water. Zelf denk ik daar een beetje anders over, omdat ik het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid echt als twee verschillende stappen zie, waar ik dan ook standaard twee verschillende producten voor gebruik.

Vianek Micellair water

(Verkrijgbaar bij Notino | 200 ml. voor € 6,60)

Juist omdat ik dagelijks een micellair water gebruik, gaan de flacons er bij mij in rap tempo doorheen. Ik vind het dan ook altijd leuk om nieuwe merken uit te proberen. Momenteel heb ik dan ook het Vianek Micellair water in gebruik. Vianek is een heel budgetvriendelijk Pools huidverzorgingsmerk dat grotendeels bestaat uit natuurlijke ingredienten. Het Vianek Micellair water zit verpakt in een heel gebruiksvriendelijke flacon met een vaste klikdop. Onder die klikdop is een kleine doseeropening zichtbaar waarmee je makkelijk kunt doseren. Micellair water gebruik je altijd in combinatie met een wattenschijfje. Net zoals andere micellaire watertjes ziet ook deze variant van Vianek er in feite net uit als water. Wat echter wel opvalt bij deze variant, is de geur. Het Vianek micellair water heeft namelijk een behoorlijk aanwezige, zoetfruitige geur. Hoe verwijdert hij make-up? Redelijk goed, is mijn ervaring. Ik merk dat het micellair water iets meer moeite heeft met het verwijderen van oog make-up, dan met make-up van de rest van het gezicht. Op mijn huid draag ik altijd foundation, concealer en blusher. Op mijn ogen draag ik alleen mascara. Al met al draag ik dus geen ‘zware’ make-up. Ik zou dit micellair water zeker aanraden, wanneer je op zoek bent naar een budgetvriendelijke en zo natuurlijk mogelijke formule wanneer je lichte tot ‘normale’ make-up draagt. Geef je de voorkeur aan wat zwaardere make-up looks, en zeker op de ogen, dan zou ik dit micellair water van Vianek laten staan.

review vianek micellair water

Vianek Micellair water INCI

Aqua, Decyl Glucoside, Glycerin, Robinia Pseudoacacia Flower Extract, Panthenol, Urea, Hydrolyzed Oats, Sodium Lactate, Sodium Hyaluronate, Benzyl Alcohol, Parfum, Phytic Acid, Dehydroacetic Acid

De formule

Decylglucoside is een oppervlakteactieve suiker op basis van kokosolie en glucose. Glycerine en hyaluronzuur hebben beiden een hydraterende werking. Ik vind dit altijd mooie toevoegingen aan reinigende producten. Aan de formule zijn extracten van zoethoutwortel toegevoegd, deze vind je op de INCI-lijst terug als Robinia Pseudoacacia Flower Extract. De meningen hierover zijn verdeeld. De extracten zouden werken als een anti-oxydant, maar kunnen bij een gevoelige huid irritatie opwekken. Zelf heb ik dit niet ervaren. Panthenol is een vitamine B en heeft een vochtbindend, ontstekingsremmend en herstellend effect op de huid. Maak je geen zorgen over de aanwezigheid van Benzyl alchol in het Vianek micellair water. Benzyl alcohol is een mild conserveermiddel dat van nature afkomstig is van planten. Het remt de groei van bacteriën en schimmels waardoor je product langer goed blijft. Parfum staat laag op de ingrediëntenlijst, wat betekent dat de concentratie ervan niet hoog is.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.