’s Nachts een gezichtsmasker gebruiken kan in principe zo vaak als je wilt, je kunt alleen niet élk gezichtsmasker als nachtmasker gebruiken.

Wat is een nachtmasker?

Terwijl je slaapt is je huid hard aan het werk. ’s Nachts is het natuurlijke herstelproces van je huid namelijk op zijn hoogtepunt. Werkzame stoffen uit crèmes maar dus ook uit nachtmaskers kunnen ’s nachts heel goed door je huid worden opgenomen. Wat een nachtmasker in feite doet, is het creëren van een beschermende laag op het huidoppervlak, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en de actieve ingrediënten de tijd krijgen om dieper in de huid te dringen. Wat namelijk echt het grote voordeel van nachtmaskers is, is dat ze letterlijk de hele nacht de tijd hebben om effectief te zijn. Normaal gesproken spoel je een gezichtsmasker natuurlijk na zo’n twintig minuten af, maar nu kan het masker dus heel de nacht voor je werken. Terwijl je slaapt verliest je huid meer vocht. ’s Nachts een gezichtsmasker gebruiken zorgt er echter voor dat je huid het vocht beter vasthoudt in de huidlagen, en hierdoor kunnen werkzame stoffen nog beter hun werk doen.

’s Nachts een gezichtsmasker gebruiken, hoe werkt dat?

Een nachtmasker wordt ook wel een overnight mask genoemd. Je gebruikt zo’n masker in plaats van een nachtcrème. Je hoeft dus niet ook nog een nachtcrème aan te brengen wanneer je een nachtmasker gebruikt. Een nachtmasker is zó ontwikkeld dat hij de hele nacht op je huid kan blijven zitten. Je gaat er dus echt mee slapen en hij hoeft niet eerst afgespoeld te worden. Je brengt een nachtmasker aan op dezelfde manier zoals je ook een nachtcrème zou aanbrengen. Het is altijd belangrijk om je huid eerst goed te reinigen voordat je een crème of een (nacht)masker aanbrengt, ook wanneer je geen make-up draagt. De werkzame stoffen in je crème of masker kunnen zich namelijk niet door een laag make-up en / of talg heen werken. ’s Nachts een gezichtsmasker gebruiken kan in principe zo vaak als je wilt. Zelf geef ik eigenlijk altijd de voorkeur aan nachtmaskers in plaats van nachtcrèmes, omdat ik het idee heb dat ze gewoon echt meer voor mijn huid doen.

Welke maskers zijn geschikt als nachtmaskers?

Veel merken hebben speciale overnight masks in de collectie. Het spreekt voor zich dat je die sowieso als nachtmasker kunt gebruiken. Maar in feite kun je heel veel maskers als overnight mask gebruiken, zeker de voedende en hydraterende varianten. Mijn favorieten van dit moment zijn het Caudalie Vinosource hydra mask en het Sisley velvet sleeping mask. Het masker van Caudalie is in feite officieel geen overnight mask, maar werkt dus wel perfect als nachtmasker. Ook het L’Occitane Aqua Réotier masker is een aanrader, zeker voor een vochtarme huid. De maskers die je alleen écht niet in de nacht moet gebruiken zijn kleimaskers of de maskers die hard worden. Wat ik verder altijd adviseer is om niet direct na het aanbrengen van je gezichtsmasker te gaan slapen. Een masker heeft vaak een vollere en / of meer vettige textuur dan een standaard (nacht)crème en heeft dus wat langer de tijd nodig om in te trekken. Het is niet heel prettig om met een net ingesmeerd gezicht op je schone kussensloop te gaan liggen. Waar je even rekening mee moet houden is dat je kussensloop evengoed wat sneller ‘vies’ wordt als je regelmatig met een nachtmasker op slaapt, maar het is hoe dan ook geen overbodige luxe om je kussensloop zeer regelmatig te verschonen.

GEBRUIK JIJ WEL EENS EEN NACHTMASKER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Ik gebruik vaak een hydraterende sheet mask voor het slapen gaan! Ik word de volgende ochtend dan wakker met een super zachte huid, echt top!

  2. Jouw artikel is gelijk een reminder 😊. Heb een nachtmasker gehad van Beauty Kitchen (jammer trouwens dat je niet zoveel meer hoort van dit merk) en vond die eigenlijk wel heel fijn. Maar dan komen er zoveel andere dingen op je pad om uit te proberen en te testen dat je het weer vergeet 😂. Ga er binnenkort voor kijken want mijn nachtcrème is inmiddels op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.