Dit Mádara Hyaluron intense peel serum bevat melkzuur en hyaluronzuur. Hoe gebruik je zo’n peeling nu eigenlijk?

Je skincare routine

Om je huid gezond en mooi te houden zijn er eigenlijk drie dingen die je dagelijks zou moeten doen, ongeacht je leeftijd, huidtype en levensstijl; reinigen, hydrateren en beschermen. Reinigen doe je het liefst met een cleanser die je daarna met water afspoelt. Gebruik je make-up, dan gebruik je voor het reinigen van je huid nog een product dat speciaal ontwikkeld is om make-up te verwijderen. Make-up verwijderen en reinigen zijn namelijk twee verschillende stappen. Je huid hydrateren of voeden doe je met een moisturizer. Elke huid is gebaat bij hydraterende ingredienten zoals glycerine en hyaluronzuur. Is je huid wat droger, dan heeft je huid echter nog meer baat bij voedende ingredienten zoals sheaboter. Je huid beschermen doe je met een product met SPF. Je kunt je skincare routine zowel in de ochtend als in de avond zo uitgebreid maken als je maar wilt. Een fijne extra toevoeging is om je huid één tot twee keer in de week te exfoliëren. Exfoliëren is iets anders dan scrubben. Je scrubt of exfolieert om dode huidcelletjes te verwijderen. Deze dode celletjes kunnen je huid er dof uit laten zien en ruw aan laten voelen. Scrubben is een mechanische vorm van het verwijderen van dode huidcellen, de ‘deeltjes’ (dit kan bijvoorbeeld suiker zijn, maar ook zout of verpulverde of gemalen noten) die aan scrubs worden toegevoegd ‘schuren’ de dode huidcellen als het ware van je huid af. Bij exfoliëren maak je gebruik van fruitzuren, die de dode huidcellen als het ware van je huid losweken. Over het algemeen is een exfoliant of peeling dan ook wat zachter voor je huid.

Mádara Hyaluron intense peel serum

(Onder andere verkrijgbaar via Douglas | 30 ml. voor € 32,99)

Dit Mádara Hyaluron intense peel serum belooft ‘dofheid, ruwheid, hyperpigmentatie en fijne lijntjes aan te pakken voor een gladdere, helderdere, egalere en vollere huid, en dat allemaal dankzij de krachtige combinatie van AHA en hyaluronzuur’. Het gaat om een ietwat stevige geltextuur die zich heel prettig laat verdelen en heel zacht aanvoelt op de huid. In het begin dacht ik dat de textuur wat plakkerig leek, maar uiteindelijk trekt het product snel in. Ik vind de geur wat lastig om te omschrijven, de geur van radijs wordt omschreven als scherp, fris en peperachtig. Nu ruikt deze peeling allesbehalve peperachtig, maar wellicht kun je wel zegen dat hij ietwat scherp ruikt, maar absoluut niet heel opdringerig. Hoe gebruik je het Mádara Hyaluron intense peel serum? Het is bedoeling dat je het serum in de avond na het reinigen aanbrengt. Belangrijk is dat je het niet afspoelt. Het serum gaat namelijk ’s nachts voor je werken. Na het serum kun je, indien gewenst, je nachtverzorging aanbrengen zoals je gewend bent. Zelf kies ik altijd voor een intensief hydraterende crème met hyaluronzuur voor de nacht. Heb je een wat droge huid, dan is een wat vettere formule wel prettig. In de ochtend reinig je je huid weer zoals je gewend bent. Je kunt het serum één of twee keer per week gebruiken. Heb je een behoorlijk gevoelige huid, dan zou ik adviseren om het eens per week te gebruiken. Melkzuur is een zogenaamde ‘AHA’ (alpha hydroxy acid) en dit kan je huid gevoeliger maken voor zon. Het is dus raadzaam om in de ochtend na het gebruik van het Mádara Hyaluron intense peel serum een product met SPF te gebruiken.

Mádara Hyaluron intense peel serum INCI

Aqua, Lactic Acid, Pentylene Glycol, Potassium Hydroxide, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Maltodextrin, Citric acid

De formule

Melkzuur vind je op de INCI-lijst terug als Lactic acid. De concentratie ervan is 10%. Dit is een behoorlijke concentratie, het kan dus zijn dat je huid hier even aan moet wennen, zeker wanneer je niet eerder of heel zelden peelings hebt gebruikt. Melkzuur werkt onder andere goed bij pigmentvlekjes, rimpels en fijne lijntjes. Ook versterkt het de huidbarrière. Hyaluronzuur vind je op de ingrediëntenlijst terug als sodium hyaluronate. Het is een intensief hydraterend ingrediënt en een zeer mooie toevoeging in een peeling. Radijsextracten vind je terug als Raphanus Sativus (Radish) Root Extract. Deze extracten zijn zeer rijk aan anti-oxydanten die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vroegtijdige huidveroudering. De formule is vrij van parfum. Zelf gebruik ik het serum eens per week, en in de ochtend merk ik dan altijd dat mijn huid er frisser uitziet en heel zacht aanvoelt. Een aanrader wanneer je een peeling zoekt met een zo groen mogelijke formule.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

1 Comment

  1. Dit lijkt me een heel fijn serum en wat een fijn klein INCI lijstje! Ik vind Mádara sowieso ook een interessant merk. Enige minpuntje aan de ingrediënten vind ik de toevoeging van water en dat ook nog als hoogst geconcentreerd. Zouden ze daar niet een ander fijn ingrediënt voor kunnen bedenken. Dat zou het voor mij nog interessanter hebben gemaakt 😊.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.