Je haren minder vaak wassen heeft allerlei voordelen en de belangrijkste is eigenlijk dat het dus echt beter is voor je haar.

Beware

Je haren minder vaak wassen is beter voor je haar

Je haren minder vaak wassen heeft veel voordelen, ook voordelen waar je wellicht niets eens direct aan denkt. Zo is het minder vaak wassen van je haar gewoon ook echt beter voor je haar. Sommige shampoos kunnen je haren namelijk beschadigen en het laagje vet kapot maken dat ervoor zorgt dat je haar mooi glanst en beschermd blijft. Wanneer je je haar minder vaak wast, zul je het ook minder vaak föhnen. In feite zijn al deze behandelingen ook allemaal niet zo goed voor je haar. Je haren minder vaak wassen betekent dus ook dat je het in ieder geval ook minder vaak zal föhnen en dat is dan ook weer goed voor je haar.

Je haren minder vaak wassen betekent geld en tijd besparen

Je haren minder vaak wassen betekent dat je minder shampoo, conditioner en stylingproducten nodig hebt. Uiteindelijk zal het je dus geld gaan schelen en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je veel minder tijd onder de douche nodig hebt, wat je uiteindelijk ook geld zal schelen. Daarnaast heb je meer tijd (over) in de ochtend. Onder de douche ben ik altijd het langst bezig met het wassen van mijn haar en op dagen dat ik ervoor kies om mijn haar te föhnen en de stijltang te gebruiken, ben ik daar dus ook altijd langer mee bezig dan met mijn make-up. Door minder vaak je haar te wassen heb je dus tijd over voor andere dingen in de ochtend!

Je haar zal minder snel vet worden

Het klinkt misschien gek, maar in de meeste gevallen wordt je haar juist sneller vet wanneer je het vaak wast, en al helemaal wanneer je shampoos of andere producten gebruikt die eigenlijk te agressief voor je haar zijn. Net als je huid maakt ook je hoofdhuid talg aan. Wanneer je kiest voor agressieve (sterk ontvettende) shampoos, zal de talgproductie uiteindelijk juist sneller gaan, omdat je hoofdhuid het verlies van talg wil compenseren. Talg heeft namelijk een beschermende werking en de aanmaak van talg is dus gewoon een natuurlijke en normale reactie van je lichaam. Dit werkt trouwens vaak ook zo met agressieve producten voor je huid. Acne producten en / of producten voor een vette huid werken soms sterk uitdrogend en als reactie daarop gaat je huid juist nog meer talg aanmaken en wordt dus uiteindelijk alleen maar vetter. Helaas is niet zo makkelijk om van de ene op de andere dag minder vaak je haren te wassen. Ik zal hierover binnenkort mijn ervaringen delen.

HOE VAAK WAS JIJ JE HAAR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Ik was mijn haar te vaak en wil dit ook minder gaan doen en gebruik maken van een droogshampoo tussen de wasbeurten in.

  2. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik waste het ooit elke dag, daarna om de dag en nu probeer ik 2 tot 3 keer in de week.

  3. Ik probeer het gemiddeld twee keer in de week te wassen. Vroeger was dat dagelijks of uiterlijk om de dag, maar gelukkig heb ik het weten uit te rekken. Al heeft dat wel veel geduld gekost. 😉

  4. Ik was mijn haar zo een 2-3 keer per week, vroeger vaker. Vaak heb ik dan geen zin om het föhnen, daar gaat soms veel tijd in zitten. Vind het prima zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.