Last van pluizig haar? Houdt jouw stijltang het niet meer bij? Dan wil je dit écht even lezen.

Pluizig haar tijdens en na het wassen voorkomen

Je kunt pluizig haar voorkomen door niet te heet te douchen. (Te) heet water kan je haar namelijk juist laten pluizen. Probeer uitdrogende ingredienten in shampoo en andere haarverzorgingsproducten zo veel mogelijk te vermijden. Vooral de harde alcohol varianten kunnen je haar behoorlijk uitdrogen waardoor het sneller pluizig wordt. Kies bewust voor hydraterende producten. Verzorg je haar na elke wasbeurt met een conditioner en gebruik zo nu en dan een haarmasker. Voor de bikkels onder ons; spoel je haar na het wassen uit met koud water. Hierdoor worden de haarschubben gesloten en heb je minder kans op pluizig haar. Dep je haar na het douchen voorzichtig droog met een microvezel handdoek in plaats van met een ‘gewone’ handdoek. Als je je haar niet persé hoeft te föhnen, laat het dan lekker aan de lucht drogen. En ‘moet’ je echt met je föhn aan de slag, zet je föhn dan liever niet op een te warme stand. Kies je haarborstel met zorg uit. Soms voorkom je met het borstelen met een houten borstel in plaats van een kunststof borstel ook dat je haar gaat pluizen. Je haar kán verder gaan pluizen doordat er vocht in de lucht hangt. Dat vocht, daar kun je natuurlijk niets aan veranderen. Zelfs een paraplu niet. Wél kan het handig zijn om je haar op dit soort dagen niet los te dragen maar in een knot of een staart.

Producten om pluizig haar te verzorgen

Een anti-frizz serum legt een soort beschermend laagje over je haar en voorkomt dat je haar vocht uit de lucht op kan nemen. Want vocht uit de lucht maakt je haar dus pluizig. Serums bevatten vaak siliconen. Hoewel siliconen op de lange termijn niets doen om de conditie van je haar te verbeteren, werken ze wel diréct om pluis te verminderen. Spray eens wat haarlak op een kam en borstel daarmee je haar. Een gouden tip die ik járen geleden van een kapster kreeg en nog steeds met regelmaat toepas.

HEB JIJ WEL EENS LAST VAN PLUIZIG HAAR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Stuk voor stuk goede tips. Mag ik er eentje aan toevoegen? Fohn van boven naar beneden. Dat zegt mijn kapster altijd. Ik pas het maar braaf toe. En het helpt wel! Al krijg ik hiermee niet al het pluis weg.

  2. Fijne tips! Die van de haarlak op een haarborstel kende ik nog niet en ga ik straks meteen proberen als ik thuis ben, ik heb namelijk vandaag zo’n dag!

  3. Leuke tips! Ik probeer mijn haar soms net zo te föhnen als de kapper doet, en de tip van hairspray op een borstel kende ik nog niet. Ga ik eens proberen!

  4. Goeie tips! Vooral de laatste ga ik zeker eens proberen, die kende ik nog niet. Dat je haar van te heet water kan gaan pluizen wist ik niet. En ik houd juist zo van lekker warm douchen. Wanneer mijn haar pluist wil haarolie nog wel eens helpen. Dat moet je wel met mate gebruiken want gebruik je teveel dan wordt het snel alweer te vettig.

  5. Ik heb hier enorm veel last van! Ik heb al jouw tips wel eens gebruikt, en meestal nog veel tegelijkertijd ook maar niks helpt. Ik heb nu een heel goede creme gevonden, duur maar daar heb ik echt wat aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.