De Caudalie Vinosource grapewater moisturizer bevat geen siliconen en is verrijkt met onder andere druivenwater, hyaluronzuur en aloë vera.

Beware

Caudalie Vinosource grapewater moisturizer

(Verkrijgbaar via Notino | 50 ml. voor € 21,40)

De Caudalie Vinosource grapewater moisturizer is verrijkt met prebiotisch biologisch druivenwater en biologische aloë vera die samen een natuurlijke hydraterende patch vormen die de huidbarrière verstevigt, aldus Caudalie. Een sterke en gezonde huidbarrière is belangrijk om de huid gezond en mooi te houden. De barrière kan uit balans raken, onder andere door het gebruik van producten die eigenlijk niet geschikt zijn voor jouw huid(type), maar ook door stress, hormonale veranderingen en medicijnen. Vocht is één van de meest belangrijke dingen die je jouw huid op zo’n moment kunt geven. Vocht is namelijk essentieel voor een gezonde huidbarrière. De textuur van de moisturizer houdt het midden tussen een crème en een gel, maar hij is meer gelachtig dan crème-achtig. Hij laat zich prettig verdelen en ik vind het product opvallend zuinig in gebruik, dat is dus een pluspunt. De geur is aangenaam, fris en luchtig. Helaas ben ik er niet alleen maar positief over. Ik merk namelijk dat de Caudalie Vinosource grapewater moisturizer niet een heel fijne basis voor foundation vormt. Mijn make-up gaat namelijk hier en daar rullen. Voor rullende foundation kunnen allerlei oorzaken zijn. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak als texturen te dik zijn, wanneer je meerdere lagen skincare over elkaar heen aanbrengt of wanneer je te veel van een product aanbrengt. Nu kan in dit geval niet liggen aan de textuur, want deze is dus absoluut niet dik. Wat ik verder ook merk is dat mijn huid in de avond toch wat onaangenaam aanvoelt, alsof de formule gewoon niet hydraterend genoeg is voor mijn huid.

Caudalie Vinosource grapewater moisturizer INCI

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT WATER, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, OCTYLDODECYL MYRISTATE, SQUALANE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, CARBOMER, CELLULOSE GUM, CAPRYLYL GLYCOL, VITIS VINIFERA (GRAPE) JUICE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYDROXIDE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM PHYTATE, SODIUM CARBOXYMETHYL BETA-GLUCAN, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM (FRAGRANCE).(288/048)

De samenstelling

Ik ben het inmiddels al gewend met de producten van Caudalie, maar ook deze Caudalie Vinosource grapewater moisturizer heeft een mooie samenstelling. De formule bestaat voor 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Er zijn dan ook geen siliconen aan de crème toegevoegd. Na water zijn glycerine en druivenwater de hoofdbestanddelen. Glycerine is een hydraterend bestanddeel dat helpt om de vochtbalans op peil te houden. Squalene lijkt op ons huideigen talg en helpt ook om de natuurlijke vochtbalans van de huid te herstellen. Hyaluronzuur is net zoals glycerine heel goed in het vasthouden van vocht en ik zie het ingrediënt dan ook altijd graag terug in producten voor mijn vochtarme huid. Aloë vera kalmeert de huid en is eigenlijk een prima ingrediënt voor elk type huid. Al met al is het dus een heel mooi formule, maar toch ben ik niet uitgesproken enthousiast. Ik ga de verpakking wel leegmaken, maar ik gebruik de crème nu voornamelijk als nachtverzorging, omdat ik hem in combinatie met make-up dus niet ideaal vind.

WELKE DAGCRÈME GEBRUIK JIJ MOMENTEEL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Momenteel gebruik ik de Ultra Facial Cream van Kiehl’s en die bevalt me erg goed. Maar goed ook want het is een pot van 175 ml, dus ik ben nog wel even onderweg 😊. Jammer dat deze moisturizer je tegenvalt. Ik zou ‘em zelf ook niet aanschaffen omdat ie helaas (en al is het maar een beetje) parfum bevat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.