Rullende foundation of rullende gezichtscrème is enorm irritant. Met deze tips heb jij vanaf nu nooit meer last van rullende foundation.

Gebruik een primer om rullende foundation te voorkomen

Een primer breng je aan na je dagcrème en is dus geen dagcrème op zich. Een primer vormt een perfecte basis voor make-up. Sinds ik een primer gebruik, heb ik geen last meer van rullende make-up. Het is wel heel belangrijk dat je een primer gebruikt die goed bij jouw huid past. Aan veel primers zijn siliconen toegevoegd. Er zijn ook dames bij wie siliconen juist zorgen voor rullende make-up. Maar twijfel je? Vraag gewoon eerst even een sample. Om rullen tegen te gaan kan het verder helpen om foundation niet aan te brengen met je vingers, maar met bijvoorbeeld een foundationkwast of een beautyblender. Ook is het belangrijk om niet té veel foundation te gebruiken.

Gebruik niet te veel producten over elkaar heen

Essence, serum, gezichtscrème, primer, zonnebrandcrème…soms is het voor je huid gewoon té veel. Hoewel ik gek ben op essences en serums en ze ook veel gebruik, werken bepaalde producten gewoon totaal niet goed in combinatie met foundation. Bovendien ervaar ik dit soms ook met bepaalde gezichtscrèmes. Kun je nu echt geen serum vinden die goed werkt in combinatie met make-up, bewaar het gebruik van je serum dan voor ‘s nachts. Gebruik verder ook niet téveel van hetzelfde product. Een royale laag gezichtscrème klinkt misschien heerlijk, maar té veel gezichtscrème kan averechts werken en je make-up kan er dus van gaan rullen.

Kies gezichtsverzorging die bij je huid past en laat het goed intrekken

Je kunt je voorstellen dat het voor make-up belangrijk is om een goede basis te hebben. Een vette huid heeft natuurlijk andere behoeften dan een droge huid. Gebruik je bijvoorbeeld (te) vettige texturen die niet goed aansluiten bij de behoeften van je huid, kan ook dit te veel zijn en je make-up doen rullen. Om rullen van je foundation tegen te gaan is het belangrijk om gezichtscrème (en eventueel primer) even goed in te laten trekken voordat je je foundation aanbrengt.

HEB JIJ WEL EENS LAST VAN RULLENDE FOUNDATION?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Ik heb er soms ook last van. Dan haal ik mijn make-up eraf en dan pak ik een andere basis. Een primer kan inderdaad het verschil maken, zo ook een te vette crème. Fijne tips!

  2. Ja, wel eens gehad, dan ging het met name om een creme waar een silicoon in zit dan krijg ik altijd rulletjes. Mijn huid wil silicone niet opnemen op de een of andere manier dus tsja, die skip ik dan ook met name 🙂

  3. Sonja Van de Sande says:

    Foundation krijgt bij mij nooit de kans om te rullen! Mijn huid is net een vers gestuukte muur, slurpt alles op! Dus ik heb eerder te weinig dan te veel gesmeerd!
    Wat ik ook nog wil zeggen, probeer alles van 1 merk en 1 lijn te gebruiken, het is vaak mooi op elkaar afgestemd!

  4. Ik had als toch wel een beetje make-up noob nog nooit van deze term gehoord, maar wist meteen wat je hiermee bedoelde. Bij mij komt het volgens mij vooral doordat sommige producten gewoon niet zo goed samen gaan of omdat ik inderdaad iets te royaal heb gesmeerd.

  5. Dit is toch echt wel herkenbaar haha! Ik “moet” soms in de ochtenden alles zo snel doen dan ik niet de tijd heb om mijn crème goed in te laten trekken (verhaaltje ben je al klaar in de badkamer?) maar de primers van smashbox vind ik ook echt superfijn! Handig artikel meis!! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.