Als (beauty)blogger hoef ik zelf eigenlijk nooit meer cosmetica te kopen. Toch zijn er een aantal onmisbare beautyproducten die ik steeds opnieuw koop.

Wattenschijfjes en wattenstaafjes zijn onmisbare beautyproducten

Als zijnde werkzaam in de beautybranche en al jaren lang (beauty)blogger verkeer in de bevoorrechte positie dat ik in feite vrijwel nooit meer zelf cosmetica hoef te kopen. Dat betekent natuurlijk niet dat ik echt nooit meer iets koop en op Black friday 2022 zal ik dan ook zeker rondkijken of ik het één en ander voordelig(er) kan inslaan. Er zijn namelijk van die onmisbare beautyproducten die ik echt altijd in huis wil hebben. Wattenschijfjes en wattenstaafjes zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik vind het reinigen van mijn huid altijd heel belangrijk en dat doe ik dagelijks dan ook heel trouw. Als ik make-up draag, gebruik ik hiervoor een micellair water in combinatie met wattenschijfjes. Wattenschijfjes vind ik zelf op de één of andere manier toch hygiënischer dan washandjes of wasbare wattenschijfjes, zeker omdat ik met mijn gevoelige huid behoorlijk gevoelig ben voor bacteriële infecties. Wattenschijfjes heb ik dan ook echt altijd op voorraad. Ook wattenstaafjes zijn onmisbaar. Ik gebruik ze sowieso altijd om creme uit een potje te halen. Dit met je vingers doen vind ik gewoon ronduit onhygienisch en met een spatel ben je uiteindelijk ook niet echt beter uit, tenzij je die spatel elke keer na gebruik zou desinfecteren, en dat vind ik dan weer te veel gedoe. Ook vind ik wattenstaafjes ideaal om kleine vlekjes make-up mee weg te werken en voor mij werkt het erg goed in combinatie met concealer om kleine oneffenheden op mijn huid te corrigeren. Hiervoor kun je natuurlijk ook een make-up kwast gebruiken, maar een wattenstaafje vind ik dan net even schoner en makkelijker.

Make-up remover en cleansers

Ik zei het al, mijn huid reinigen vind ik heel belangrijk en make-up removers en cleansers horen dan ook echt bij mijn onmisbare beautyproducten. Je kunt nog zo’n fantástische (en dure!) crème gebruiken, maar wanneer je niet eerst je huid goed reinigt, kunnen die werkzame stoffen in de crème hun werk in feite niet optimaal doen. Er zijn twee dingen die vooral belangrijk zijn bij het reinigen. Zo is je huid reinigen niet hetzelfde als make-up verwijderen. Voor deze twee stappen gebruik ik dan ook altijd twee aparte producten. Voor het verwijderen van make-up gebruik ik een micellair water. Ik heb door de jaren heen vele merken en varianten geprobeerd, maar het micellair water van Garnier is en blijft mijn favoriet. Ik bestelde vorige maand per ongeluk micellaire melk van Garnier en dat vond ik dan weer echt een waardeloos product. Ik heb trouwens heel lang een apart product gebruikt voor het verwijderen van oog make-up, maar ik ontdekte dat je make-up van de ogen ook prima kunt verwijderen met een micellair water. Ik denk wel dat het een beetje afhankelijk is van hoeveel en welke oog make-up je gebruikt. Met heel zware en / of waterproof oog make-up red je het wellicht niet met alleen een micellair water. Na het verwijderen van make-up met micellair water in combinatie met wattenschijfjes reinig ik mijn huid met een cleanser. Mijn favoriet van de afgelopen tijd is de reinigende mousse van Caudalie. Deze bestel ik bij Notino steeds opnieuw. Verder is het belangrijk om je huid elke dag te reinigen, ook wanneer je geen make-up hebt gedragen die dag en eigenlijk dus ook wanneer je zelfs helemaal nooit make-up draagt.

Nagellakremover

Wanneer bepaalde onmisbare beautyproducten op een bepaald moment toch op zijn, heb je nog wel eens alternatieven. Je handen wassen kan bijvoorbeeld prima met douchegel en om je benen te scheren heb je echt niet persé een scheergel nodig, dat kun je namelijk ook prima doen met een olie of zelfs met een conditioner. Niet voor alle beautyproducten is er echter een prima alternatief. Niets lelijkers dan afgebladderde nagellak en om dat te verwijderen, heb je toch echt een nagellakremover nodig. Nagellakremover hoort wat mij betreft dan ook echt thuis in het lijstje met onmisbare beautyproducten, tenzij je natuurlijk echt nooit nagellak draagt.

Foundation

Met make-up producten ben ik heel trouw. Ik heb die enorm hoeveelheden make-up die vrouwen soms hebben liggen, eigenlijk nooit heel erg goed begrepen, zeker wanneer het gaat om basics zoals foundation en concealer. Dat je in de zomer een andere tint pakt dan in de winter en wanneer je uitgaat wellicht een wat meer dekkende foundation wilt, daar kan ik in komen, maar ik zie het nut er niet van in om tien verschillende foundations in de la te hebben liggen. Aan de andere kant is foundation voor mij wel echt een onmisbaar beautyproduct. Als ik bij wijze van spreken de rest van mijn leven nog maar één make-up product zou mogen gebruiken, dan zou ik absoluut voor een foundation gaan. De tijd dat ik echt niet zonder make-up de deur uit ging of zelfs durfde, is inmiddels wel voorbij, maar ik voel me wel echt fijner met een make-up-je op en foundation is daarvan voor mij de basis. Ik ben altijd heel trouw aan merken en ik koop liever een wat luxere foundation waarvan ik eerst een sample vraag en op die manier dus zeker weet dat hij perfect bij mijn huid past, dan bij de drogist op de gok iets kopen en steeds miskopen doen. Tijdens Black friday ga ik dan ook zeker mijn favoriete foundation en trouwens ook mijn favoriete concealer weer kopen.

Ook handcrèmes zijn voor mij onmisbare beautyproducten

Bodylotion gebruik ik zeker niet dagelijks, handcrèmes echter, daarvan jaag ik er jaarlijks heel wat tubes van doorheen. Mijn handen voelen namelijk gauw droog aan en dat vind ik enorm onprettig. Ik ben al jaren trouw aan de sheaboter handcrème van L’Occitane, maar andere merken die ook heel fijne en echt voedende handcrèmes hebben zijn bijvoorbeeld Nuxe en Guerlain. Ik kies dus meestal voor vrij vettige formules en die gebruik ik dan in de avond voor het slapen gaan. Op zo’n moment maakt het ook niet uit dat je handen na gebruik wat langer vettig blijven.

WAT ZIJN JOUW ONMISBARE BEAUTYPRODUCTEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.