Ook dit jaar staan er natuurlijk weer wat kleine interieur-projectjes op de planning.

Behang in de eetkamer

Toen wij ons huis vijf jaar geleden kochten, verfden wij direct in de eerste week een wand in onze eetkamer roze. Dat was trouwens de eerste en direct ook de laatste keer dat ik een wand geverfd had, want de kleur pakte totaal verkeerd uit en dat vond ik echt verschrikkelijk. Ik zocht iets oudroze, maar het was té hard en té fel (gewoon heel lelijk) en dat wandje hebben we dan ook snel daarna behangen. Dat behang heeft er zo’n twee en een half jaar opgezeten, totdat wij een lekkage in de keuken hadden en zowel de vloer als de muur beschadigd raakten. Sindsdien is het wandje wit en héél ongezellig. Ik heb dus een nieuw behangetje besteld en dat is deze bovenstaande van BN wallcovering geworden.

Plankjes in de keuken

Vorig jaar hebben wij een marmer blad in onze keuken laten plaatsen, waar ik enorm blij mee ben. Wij hebben een heel eenvoudige keuken van Ikea met hoogglans deuren, maar door het blad leek het eigenlijk net alsof we een heel nieuwe keuken kregen. Nu wil ik nog graag twee wandplanken laten monteren en ik zit aan zwart met goudkleurige steunen te denken. Niet eens zozeer omdat we ruimte tekort komen, want we hebben echt opbergruimte genoeg, maar meer om leuk servies op te zetten. Zoals jullie wel weten ‘spaar’ ik het blauwe Riverdale servies (wat ook weer énig staat bij het blauwe behang natuurlijk), en elke keer koop ik er wat bij. Bij Sissy Boy heb ik trouwens ook nog diverse keukenspulletjes gezien die ik erg leuk vind.

‘Iets’ in de woonkamer

Toen wij ons huis kochten, zat er een gaskachel in de woonkamer. Op zich niet eens heel lelijk, maar in feite hadden we hem nooit aanstaan. Die hebben wij dus vorig jaar weg laten halen. We zitten nu alleen wel met een behoorlijk leeg stuk links naast het tv-meubel. Zelf zit ik aan een sierschouw te denken, zonder de open haard zeg maar, helaas ben ik tot nog toe alleen écht onbetaalbare varianten tegengekomen. Het zou ook maar zo kunnen dat het uiteindelijk een side-table of iets dergelijks wordt.

Een dakraamgordijn voor op kantoor

Op weg naar boven wil ik héél graag onze trap laten doen, maar financieel gezien zit dat er gewoon even niet in dit jaar. Want toen ik moest kiezen tussen een nieuwe trap of een jurk (dé jurk dus!), tja, toen was de keus natuurlijk snel gemaakt. Op kantoor heb ik echter nog wel een dingetje dat ik moet regelen dit jaar, en dat is nieuwe bekleding voor mijn dakraam, bijvoorbeeld van dakraamgordijn.nl. Mijn bureau staat momenteel onder het (schuin aflopende dak)raam, hartstikke leuk, maar niet altijd even praktisch op zonnige dagen. Met zo’n gordijn kan ik de lichtinval wat beter regelen en dat werkt net even prettiger.

Nieuwe lamp

En om even in mijn kantoor te blijven; ik moet daar ook een nieuwe hanglamp, want op dit moment heb ik er….géén! En eigenlijk is dat allemaal André’s schuld. (#laathemhetmaarniethoren). Het zat namelijk zo; ik kon vorig jaar maar geen keus maken voor een hanglamp, dus ik heb er in korte tijd twee gehad. Tel daar al mijn moodswings in de andere ruimtes in huis op en uiteindelijk brak er een dag aan dat André verder nog weigerde om ooit nog een nieuwe lamp op te hangen. En nee, zelf ben ik A-technisch, dus zelf een lamp ophangen zit er gewoon echt niet in. Nu is het zo dat André wat praktische zaken in de ladenkast hier bij mij op kantoor bewaart (zoals de lader van zijn telefoon) en nu zelf ook op een punt gekomen is dat hij het een tíkkeltje vervelend begint te vinden dat hij elke keer in de avond in het donker het lichtknopje van mijn losse bureaulamp moet zoeken. Ik ben dus al naarstig op zoek naar een nieuwe hanglamp. Hèhè, en zo krijg ik toch weer mijn zin, die arme schat van me.

HEB JIJ GROTE OF KLEINE PLANNEN VOOR JE INTERIEUR DIT JAAR?

© ByChristiana tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

  1. Mijn zoon slaapt op de zolder en ik wil het liefst daar ook zo een verduisterend gordijn ophangen, maar van hem hoeft het niet. Ik vind het knap dat hij gewoon kan slapen als al het licht gewoon binnenkomt..
    Ik ben ook A-technisch, maar ik denk dat “mannen”dat ook wel fijn vinden dat wij bij dat soort dingen hun hulp nodig hebben. Jeroen zegt wel eens: “Dat doe ik wel, dat is héél moeilijk om te doen” hahaha. En ik zeg gee nee natuurlijk 🙂
    Maar feit blijft, mannen kunnen dat gewoon beter.
    Grote plannen hebben wij niet, wel kleine. Er moet nog een vloer gelegd worden in een slaapkamer (wij hebben nog hout over van het vorige project) en verder is het prima in dit huis zoals het is.

  2. Kleine klusjes die voor heel veel resultaat kunnen zorgen! Een marmeren blad op mijn keuken zou ik ook heel graag willen en plankjes moeten wij ook nog toevoegen, voor de sfeer! Elk half jaar pakken we weer wat nieuwe dingen aan en zo wordt het huisje steeds meer ‘ons’ ipv een soort van mancave, die het was haha!

  3. Ik heb net een nieuwe kast gekocht, mocht wel eens na 20 jaar haha maar kon maar steeds niets leuks vinden maar nu is het gelukt. Ik zal er een blogpost aan wijden als hij staat. Ik hoop dat hij er over 2 weken is.

  4. Dit soort kleine projectjes zijn denk ik het leukste. Met weinig inspanning breng je toch een aantal mooie en betaalbare veranderingen aan. Beter dan je hele huis op je kop zetten door de gehele vloer te vervangen zoals wij vorig jaar deden ;-). Dat zou ik niet snel nog een keer doen. Geef mij dit jaar ook maar een paar kleine projectjes ;-). Het behang vind ik trouwens heel mooi! Lijkt me ook erg leuk om af en toe te varieren met behang, maar dat gaat hier zo moeilijk aangezien alle wanden zijn gespagtelputzt… een ander kleurtje geven kan natuurlijk wel hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.