Ook op zoek naar een regenjas voor je pomeriaan? Ik kocht voor mijn pomeriaan Sketch deze regenjas van Wolters.

Regenjas voor je pomeriaan

Hoe schattig al die truitjes en jasjes voor honden ook zijn, ik wilde Sketch niet dagelijks hullen in kleding. Ze heeft het ook niet nodig, want gelukkig heeft ze het niet snel koud. Ook een beetje regen deert haar niet. Sketch is het allerliefst buiten, dat vind ze zo fijn! Als het echter echt flink regent en ik doe de deur open om met haar te wandelen, dan is het soms wel duidelijk dat ze daar echt helemaal niks voor voelt. Dan blijft ze zitten waar ze zit en pak ik haar uiteindelijk maar op om haar onder de paraplu te houden tot het moment dat we bij een grasveld zijn. Ze heeft een heel fluffy vacht en haar buikje zit natuurlijk heel laag bij de grond, dus tijdens een flinke regenbui raakt ze vrij snel echt helemaal doorweekt. Zeker als ze dan ook nog eens door het gras banjert. Ik vond het op een bepaald moment dus echt tijd voor een regenjas voor haar.

wolters regenjas voor je pomeriaan

Wolters regenjas voor Sketch

Ik had in de eerste plaats een enorm schattig regenjasje voor haar gekocht van Perro Collection. Een wat duurder merk, maar van een onwijs mooie kwaliteit. Dit jasje had vier mouwtjes en deze bleek direct bij het aantrekken echt veel te groot voor haar te zijn. De mouwtjes kwamen tot over haar pootjes, en ook al sloeg je ze om, dan nog gleden ze tijdens het lopen naar beneden en daar viel Sketch dan letterlijk van om. Dit was het niet. Ik ging dus op zoek naar een regenjas zonder mouwtjes. Toen ik eenmaal dit jasje al had, kwam Perro Collection trouwens met mouwloze regenjasjes. Voor de regenjas bracht ik een bezoek aan dé hondenboetiek in Den Haag; René van der Westen. Hier ben ik ook met Sketch geweest toen ik haar net had. Ik kocht toen een instapharnasje en riem van Susan Lanci voor haar. Je wordt hier altijd heel goed geholpen en ze hebben ook echt pastafels voor hondjes. Uiteindelijk in mijn keus gevallen op deze Wolters regenjas. Het model heet Easy rain en de kleur is zwart en kastanje. Het regenjasje is heel makkelijk aan te trekken en, heel belangrijk, kan gedragen worden in combinatie met het harnasje. Sketch loopt namelijk altijd aan de riem buiten. Wat ik doe is haar het harnasje aantrekken en de riem daar aan vast maken. Vervolgens steek ik de lus van de riem eerst door de opening aan de bovenkant van de regenjas. Dan pas sla ik de regenjas om haar heen. De regenjas sluit met klittenband. Aan de voorkant moeten haar pootjes erdoor gestoken worden en aan de achterkant is het jasje dus echt een dekje. Ze kan dus gewoon een poep en een plas doen met de regenjas aan. Haar kraag en haar staart worden in de regen nog steeds nat, maar de rest blijft lekker droog. De jasjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Sketch is 20 cm. hoog, weegt momenteel 2100 gram en draagt een jasje met ruglengte maat 30.

HEEFT JOUW HOND EEN REGENJAS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Ahh het staat zo schattig! Voor onze hond heb ik één shirtje meer niet, maar zo’n regenjasje is eigenlijk wel een heel goed idee x

  1. Christiana says:

   Toen wij naar de winkel gingen, heb ik ook echt heel specifiek gevraagd om een regenjasje zodat haar vacht niet helemaal doorweekt raakt. Als we nu na een regenbui weer binnenkomen is alleen haar staart en haar kraag nat, en die deppen we dan droog met een doek;-)

 2. ah hahah het staat echt enorm cute en wat een mooie kleuren combinatie!

 3. Wat schattig!! Oh ik smelt helemaal! Ik vind het op één of andere manier ook altijd wel wat zielig als kleine hondjes het koud hebben. Gelukkig heeft Sketch nu een heerlijk jasje.

  1. Christiana says:

   Ah ja, het is gelukkig sinds we haar hebben nooit echt heel koud geweest. Af en toe zat er wel eens een koud dagje tussen, maar we hebben natuurlijk wel aardig wat regen gehad. Ik zal nooit vergeten toen we haar net twee weken of zoiets hadden (en ze dus ook nog kleiner was), dat ik op een gegeven moment een foto van Andre kreeg, die haar dus in zijn jas had gestopt. Toen waren ze samen buiten en begon het heel plotseling enorm te regenen. Ze was helemaal doorweekt en zat echt te rillen, ah, zo zielig.

 4. Ahhh wat enorm schattig ♥! Tja, een hond in Nederland kan niet zonder een regenjasje. Deze staat haar echt cute! Kan ze net als haar bazinnetje stylish naar buiten 😊. Fijn dat je speciaalzaken hebt waar je ook kunt passen. Had ik echt geen idee van.

  1. Christiana says:

   Ik wist dat dus ook niet! Toen Sketch nog niet bij ons was, waren we ons natuurlijk aan het voorbereiden en wilden we dus al een harnasje voor haar kopen. Maar eenmaal in de winkel bleken er zoveel verschillende maten te zijn! Ik raakte helemaal overweldigd en toen werd ons echt geadviseerd om haar mee te brengen. Uiteindelijk heb ik deze winkel in Den Haag online ontdekt. Ze hebben hier sowieso een heel groot assortiment, maar ze zijn ook heel geduldig zodat je echt met de juiste maat naar huis gaat.

 5. Aaaah ik vond Sketch al té schattig, maar met dit regenjasje is ze helemaal om op te vreten😍!

 6. “Daar viel Sketch letterlijk van om” hahaha! Ik moest direct denken aan dat geitenras die een of andere vreemde gewoonte hebben (ook wel zielig, mits ze er zelf geen last van hebben) dat ze om de haverklap omvallen. Het staat Sketch schattig en als ze er verder geen last van heeft is het prima natuurlijk. Onze Greyhound moest eigenlijk ook een jasje aan want hun huid en vacht is heel dun maar eigenlijk hebben wij dat nooit gedaan. Wel geprobeerd met een trui die wij geknipt hadden maar ze vond het vreselijk allemaal, dus maar niet gedaan. En ze was ook zo weer droog, even een handdoek langs haar halen en klaar. Zij had heel kort haar.
  Nou, Sketch loopt er weer stylish bij en haar vachtje blijft droog, zeker aan de onderkant, ik kan mij voorstellen dat die ook heel blubberig kan worden.

 7. Wat slim! Ik heb het ook wel eens opgegooid maar mijn vader vind het zielig, haha. Alhoewel onze hond altijd heel zielig kijkt als het hard regent. Maar goed, het regende de afgelopen weken ook wel bijna elke dag, was ik ook wel klaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.