Wij vliegen binnenkort op vakantoe en willen parkeren op Schiphol. Met Parkago kun je heel makkelijk de prijzen van het parkeren vergelijken.

Toch maar niet meer zo ver met die auto

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik kan niet bepaald zeggen dat wij echt globetrotters zijn, maar na Parijs hebben wij de citytrip vibes te pakken en staat er op de planning: Londen. Heel lang gingen wij dus met onze auto op vakantie. Naar Parijs en Disneyland. Dat was trouwens ook nog eens onze eerste vakantie samen. En op zich is dat allemaal heel goed gegaan. En dan bedoel ik met ‘op zich’ dus de reis daarnaartoe. Want de auto dus. André heeft een snelle auto en vind autorijden gelukkig helemaal niet zo vervelend. Maar we hebben toch daarna besloten om niet meer héél ver met die auto te gaan. Want A) ik heb geen rijbewijs, B) ik ben een waardeloze bijrijder, want C) ik kan niet kaartlezen en D) ik val meestal na tien minuten in slaap en E) ik let totaal niet op in de auto. Maar dan dus ook echt totáál niet. Er kan een atoombom recht voor mijn neus ontploffen en dan kan ik het nog niet zien. Want ben altijd druk met allerlei andere dingen. (Of ik lig dus te slapen). Dat fabeltje dat vrouwen driehonderd dingen tegelijkertijd kunnen doen? Ha, my ass. Het was eigenlijk een beetje hetzelfde als toen wij samen ‘Cast away’ zaten te kijken. Tom Hanks die neerstort en dan helemaal alleen op een onbewoond eiland belandt. Nou ja, uiteindelijk krijgt hij natuurlijk wel Wilson als gezelschap. (Tranen met tuiten gehuild heb ik trouwens, toen Wilson in die storm wegwaaide!) In een willekeurige scène knipt Tom Hanks zijn spijkerbroek af om er, heel Robinson Crusou-achtig, een vlot van te bouwen of zoiets. Maar die scène heb ik dus gemist want toen was ik bezig met Whatsapp. Dus ik kijk op een bepaald moment op en zeg, heel schaapachtig, tegen André; ‘Hé, waar is zijn broek gebleven?’ Want ja, een man zonder broek, dát valt me dan dus wél weer op natuurlijk. Dat soort taferelen vinden dus ook plaats bij ons in de auto.

Niet met de auto en niet met de boot, maar met het vliegtuig

Lang verhaal kort. Ik let niet op op momenten dat dat wel zou moeten. Misschien is het daarom ook maar goed dat ik geen rijbewijs heb. Wij gaan dus niet meer met de auto op vakantie. En oh, we gaan ook niet met de boot. Terwijl me dat wel enorm leuk en romantisch lijkt. Maar ja, Andre is zeeziek. Hier heb ik geen direct bewijs van overigens, want in die zeven jaren samen dus nog nooit samen op een boot gezeten. Volgens mij is hij gewoon getraumatiseerd door dat hele Titanic verhaal en die arme, árme Leo die dus doodvroor in de zee, wat natuurlijk ook ontzettend tragisch was. Wij gaan met het vliegtuig op vakantie. En uiteraard boeken wij dan een vlucht die in het holst van de nacht vertrekt waardoor wij niet met de trein naar het vliegveld kunnen. Wij rijden dus naar Schiphol en daar moeten we dan ook de auto parkeren. De prijzen van parkeren op Schiphol vergelijken kan hartstikke makkelijk via Parkago. Want geld uitgeven aan parkeren is net zo verschrikkelijk als geld uitgeven aan een tandartsrekening, of de loodgieter. Of iets in die orde. En wat wil ik sowieso gaan doen in Londen? Naar Harrods natuurlijk, en daar een exorbitant dure tas kopen. Wellicht van dat verschil wat we overhouden aan het vergelijken van die parkeerplekken. Maar misschien heb ik dáár dan toch niet genoeg voor.

HOE GA JIJ HET LIEFST OP VAKANTIE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Ik vind het een super lieve foto van jullie 2-en! Leuk dat jullie naar Londen gaan. Ik denk aan Parijs, maar dan aan EuroDisney, die kleine meid wil zo graag dus wat doe je dan.. gaan!Wordt waarschijnlijk rond haar verjaardag in mei pas hoor. Parkeren op Schiphol doen wij niet meer, wij laten ons er heerlijk heen en weer terug naar huis rijden door Tinker. Kan ik je ook aanraden en is absoluut niet duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.