Laat ik vooropstellen dat ik geen voedingsdeskundige, energieke sportvrouw, Doutzen Kroes, diëtiste of dokter ben. Wel ben ik 20 kilo afgevallen, maar of Oenobiol Silhouette boost me daarbij geholpen heeft?

Balans

Wél ben ik vorig jaar twintig kilo afgevallen en kan ik dus aardig wat persoonlijke dingen vertellen over het verliezen van overtollige kilo’s. Door mijn zenuwpijn heb ik jaren lang medicijnen geslikt waaronder anti-depressiva (Lyrica in mijn geval). Hierdoor ben ik dus twintig kilo aangekomen in de afgelopen jaren. Vorig jaar ben ik geopereerd en sindsdien pijnvrij en in deze periode ben ik die overtollige kilo’s dan ook kwijtgeraakt. Diëten die claimen ‘dat hiérmee de kilo’s er af vliegen’, zijn écht volstrekte onzin wat mij betreft. Het énige wat jij namelijk rond zult zien vliegen tijdens een dieet is zweet. Afvallen gaat om een heleboel dingen, maar vooral om een balans tussen (minder) eten en (meer) bewegen. In theorie is het simpel. Je zult afvallen als je meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt. Maar nogmaals; eten en bewegen moet in balans zijn. Er wordt wel beweerd dat afvallen voor 30% te maken heeft met bewegen en voor 70% met je voeding. Dat zou dus betekenen dat je als een bezetene kunt gaan sporten, maar als je daarnaast niet óók op je voeding let, je op de lange termijn geen wenselijke resultaten zult behalen.

Streng regime

Ik zal er niet omheen l*llen. Ik heb een zeer, zéér streng regime gevolgd. Afvallen is zweet en tranen. Ik ben in de periode mei 2016 tot en met september 2016 20 kilo afgevallen. Dit betekent dus dat ik elke week 1 kilo ben kwijtgeraakt. Volgens sommige voorschriften is dat te veel (en te snel). Ik heb dit echter niet zo ervaren. Ik heb gesport. Héél veel gesport. Wij hebben een crosstrainer op zolder waar ik vijf tot zes keer per week (geen uitzonderingen) op heb gestaan. Ik begon met twintig minuten (conditie opbouwen) en in de laatste maanden heb ik steeds 45 minuten in de ochtend gesport. Op dagen dat ik niet hoefde te werken heb ik dagelijks vijf kilometer gewandeld. Dat is een klein uur lopen en dat deed ik dus drie tot vier keer per week. Ook in de avond na het eten hebben we veel gewandeld. In de eerste drie maanden heb ik niets gesnoept. Niets, niets, niéts. Ik vond het ‘makkelijker’ om niet te snoepen dan af en toe een beetje. Want als die reep chocolade eenmaal is aangebroken, leg hem dán maar eens weg. In de ochtend heb ik ontbeten met magere yoghurt en fruit. In de middag at ik twee crackers met komkommer en / of tomaat. Later op de middag at ik fruit of een yoghurtje met cruesli (Van MyMuesli, een variant waar geen éxtra suiker aan is toegevoegd). In de avond at ik bijvoorbeeld kip met groenten, maar ook wel gewoon pasta, maar dan zoveel mogelijk vers bereid. Ik heb kant en klare mixjes voor bijvoorbeeld pasta zoveel mogelijk laten staan, aangezien daar heel veel zout in zit natuurlijk. Wel heb ik elke week gewoon een keer patat gegeten. Want niémand komt aan mijn patat-dag. Maar in plaats van een broodje hamburger nam ik dan bijvoorbeeld een kroketje erbij. Scheelt aardig in de calorieën natuurlijk. Frisdranken heb ik vollédig geskipt. Ik heb alleen water, thee en heel af en toe een verse jus d’orange gedronken. Koffie en alcohol drink ik sowieso nooit. In fact, ik drink nog steeds helemaal geen frisdranken. Dat mis ik (gelukkig) ook helemaal niet.

Hoe ging het daarna?

In augustus 2016 kreeg ik een zenuwoperatie in mijn gezicht. Hiervoor is mijn kaak gebroken en mocht ik dus zes weken lang niet kauwen. Ik mocht alleen vloeibaar voedsel. Veel mensen die dit horen, denken dus dat ik juist in die zes weken zo veel afgevallen ben, maar de waarheid is dat het meeste er al voor de operatie af was. Tijdens de revalidatie kon ik natuurlijk niet sporten. Ik wist van tevoren dat ik dit (behoorlijk extreme) regime natuurlijk ook niet kon volhouden. Maar ik moést en zou die kilo’s die aan waren gekomen in mijn ziek-periode eraf krijgen en ik kan oprecht zeggen dat dat echt iets in mijn leven is geweest waar ik onwijs trots op ben. En laat ik zeggen dat ik niet snel trots op mezelf ben. Lang verhaal kort. Na mijn operatie en herstel ben ik wel weer een paar kilo aangekomen, maar echt heel erg was dit niet. In fact, volgens mij was dit ook onvermijdelijk. Je moet je voorstellen dat je, wanneer je zes weken lang niet mag kauwen, niet heel veel calorieën binnenkrijgt. Op dit moment schommel ik met mijn 1.74 meter rond de 62 kilo en daar ben ik tevreden mee. Het is een (althans voor mij) gezond en normaal gewicht. Ik ben met mijn appel-figuur gewoon niet super dun en ik zal dat ook nooit worden. Toen ik echter de mogelijkheid kreeg om deze Oenobiol Silhouette boost te proberen, was ik daar wel super benieuwd naar.

OENOBIOL Silhouette boost

(Onder andere verkrijgbaar bij Etos | 90 capsules, kuur voor 3 maanden, voor € 39,99)

Oenobiol komt uit Frankrijk en het merk heeft voedingsupplementen die je naast je normale voeding slikt. Het zijn dus geen voedselvervangers. Ze bieden een ondersteunende rol bij bijvoorbeeld, in dit geval, gewicht verliezen. Oenobiol heeft ook supplementen voor je huid en je haar. Tijdens mijn afval regime ben ik eigenlijk nooit in de verleiding gekomen om maaltijd-vervangers / shakes / dieetpillen te nemen. Ik vind deze supplementen dan ook eigenlijk niet echt dieetpillen. Het merk belooft namelijk dat je met deze capsules tot 400 calorieën op een dag extra verbrandt en wel door de toevoeging van het zeewier wakame. Wakame verhoogt namelijk het energie-verbruik van het lichaam. Persoonlijk vind ik de claim prima klinken. Kijk voor de grap eens even rond bij de drogisterij in het dieet-schap. Er zijn genoeg merken die bijvoorbeeld het honger-gevoel beloven te onderdrukken. Nogmaals; ik ben geen diëtist, maar een honger gevoel onderdrukken lijkt mij gewoon niet gezond. Hoe je het ook wend of keert. Je lichaam heeft simpelweg voedsel nódig om normaal te kunnen blijven functioneren. Extra calorieën verbranden is goed, want ik zei het net al; afvallen gaat allemaal om meer calorieën verbranden dan tot je nemen. De samenstelling van Oenobiol Silhouette boost ziet er als volgt uit: Wakame-extract (bruinwier – Undaria pinnatifida) – granaatappelpittenolie (Punica granatum), gelatine, geleermiddelen (glycerol, sorbitol), kleurstoffen (titaandioxide, ijzeroxide, karmijn), natuurlijk aroma.

Hoe gebruik je de Oenobiol Silhouette boost?

Oenobiol Silhouette boost zijn gladde, rode capsules. Ik vind ze persoonlijk prima slikbaar. De bedoeling is dat je er drie per dag slikt. Puntje vind ik wel dat je ze een half uur voor de maaltijd moet slikken. Ik zal je eerlijk zeggen dat dat er nogal eens bij inschiet en dan slik ik ze dus (vlak) voor het eten. In de ochtend is het echt onpraktisch, want op dagen dat ik sport is even naar de WC gaan (tja, moet ook gebeuren) en eten het eerste wat ik doe als ik wakker wordt. Tussen wakker worden en naar de WC gaan en eten zit bij mij dus gewoon niet dertig minuten. Ik zorg dat ik altijd een potje in mijn tas heb, zodat ik ze op mijn werk ook kan slikken voor de lunch en wanneer ik onderweg naar huis ben. Ik verkeer namelijk in de bevoorrechte positie dat mijn vriend vrijwel altijd eerder thuis is en dus heeft gekookt wanneer ik thuis kom. Ik slik dus in de avond een capsule wanneer ik onderweg ben. In een potje zitten negentig capsules. Je moet hier dus één maand mee kunnen doen. Oenobiol adviseert echter (en dat is marketing-technisch gezien wel slim…) om de capsules minimaal vier maanden te nemen. Je zou dan dus minimaal vier verpakkingen aan moeten schaffen.

Mijn ervaring met Oenobiol Silhouette boost?

Ik heb hier een heel lange blogpost van gemaakt omdat ik het volgende wilde zeggen. Het is natuurlijk nogal lastig om te meten hoeveel calorieën je op een dag nu eigenlijk exact verbrandt. Toen ik dus met deze Silhouette boost begon, heb ik besloten om hetzelfde regime aan te houden als vorig jaar, zeer veel sporten en zeer goed op mijn eten letten. Wat ik je kan zeggen is dat ik eigenlijk geen verschil gemerkt heb. Ik heb steeds elke maandag op de weegschaal gestaan en (met af en toe een kleine uitzondering) ging er elke week een kilo af. Maar dat was vorig jaar precies zo, en toen gebruikte ik géén Oenobiol silhouette boost. Het enige wat ik er eigenlijk over kan zeggen is dat het slikken van de capsules misschien een mentale ondersteuning biedt. Wanneer je wilt (of zelfs moet) afvallen moet je namelijk echt een andere mindset creëren. Je moet als het ware ‘fun’ uit andere dingen halen dan uit het eten van iets lekkers, hoe ‘zielig’ dat misschien ook klinkt. Wat ik wil zeggen is; door het nemen van de supplementen ben je wellicht wel nog bewuster bezig met jouw eigen proces, maar aan de andere kant kan ik me ook weer heel goed voorstellen dat ze voor ‘alleen een mindset’ natuurlijk vrij kostbaar zijn. Mag je Oenobiol combineren met andere supplementen? Geadviseerd wordt om Silhouette boost niét te combineren met Oenobiol Paris Capteur 3-in-1. Je mag ze wél combineren met de ‘Verminder tussendoortjes’ pastilles. Ook mag je ze combineren met supplementen uit de ándere segmenten van Oenobiol. Ik slik bijvoorbeeld tegelijkertijd de supplementen voor sterker haar. Ik heb totaal geen bijwerkingen gehad. Soms hoor je wel eens van nare maag / darm problemen bij het slikken van dit soort supplementen, maar nee, ik heb het slikken van Oenobiol totaal niet als vervelend / ongemakkelijk / pijnlijk of wat dan ook ervaren. Dit is mijn eigen verhaal. Dit is de manier waarop ik afgevallen ben en natuurlijk ook de manier waarop ik Oenobiol heb ervaren. Houdt er alsjeblieft rekening mee dat ieder mens anders is. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, en als nog meer (of bijvoorbeeld fanatieker) bewegen of nog veel strenger diëten beter bij jou past, dan is er niemand die daar wat van kan zeggen. Afvallen gaat alleen als je er voor duizend procent achter staat én als je het op een manier doet die je goed kunt volhouden. Iemand kan tegen je zeggen dat je moet afvallen, maar jíj en alléén jij moet het doen. Doe het dus in de eerste plaats voor jezelf.

HEB JIJ ERVARING MET OENOBIOL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

16 Comments

 1. Willemse says:

  100% met je eens!
  Als deze pillen wel zouden werken zou het trouwens enorm ongezond zijn, wat een bizar idee dat je nml met een pilletje 400 kal. zou verliezen, wat een troep zo het dan moeten zijn toch?
  Afvallen is idd heel simpel GEZONDER EN BEWUSTER eten en meer bewegen.
  Het is hard werken, je krijgt het niet cadeau en z’on wonder pilletje klinkt dan natuurlijk fantastisch, maar serieus wie wil nou een goedje slikken die je lichaam zoveel energie kost dat je 400 kal. verliest, dat klinkt best heftig.

 2. Jammer dat je niet echt verschil merkt, maar het zou ook wel te mooi om waar te zijn natuurlijk, als het zo makkelijk was. Respect voor jouw doorzettingsvermogen en strakke regime, topper!

 3. Wat een goed en helder verhaal! Ik heb de kuur ook geprobeerd en bij mij werkte het ook niet. Omdat ik helaas wel last van mijn maag kreeg ben ik snel er mee gestopt. Ook had ik het idee dat ik (nog) slechter in slaap kon vallen. Alsof het ook een energie boost gaf.
  Ik heb toen ik het slikte niks anders gedaan dan wat ik normaal doe, dus niet gaan sporten of minder calorieën tot mij nemen, omdat ik wilde weten of het ook hielp als je gewoon hetzelfde eet en beweegt.
  Best een eye opener voor mij en ik vermoedde het al… Sinds ik veel pijnstillers slik ben ik ook enorm aangekomen, en afvallen gaat gewoon heel moeilijk.
  Ik heb echt respect hoe je alles gedaan heb. Wat een doorzettingsvermogen!
  Pillen die je een halfuur moet slikken voor het eten, ik vergeet het ook altijd met supplementen, met bijvoorbeeld een antibiotica kuur lukt het vaak beter 😉
  Een heel eerlijk en onderbouwd verhaal, ik kan daar alleen maar respect voor hebben. Daarom vind ik jou als blogger waardevol (en een leuk mens ook natuurlijk) en zo weten jouw lezers tenminste of het wel of niet de moeite waard is om een x bedrag neer te leggen voor een product. Keep up the good work!

  1. Christiana says:

   Wat een super lief en mooi compliment Babs! Wauw, dankjewel. Omdat ik zelf natuurlijk ‘ervaring’ heb met het onderwerp afvallen wilde ik er ook écht een open en zeer duidelijk en eerlijk verhaal van maken. Afvallen is namelijk al zwaar genoeg zonder ‘valse beloftes’. Ik kan me inderdaad nog goed herinneren dat ik op jouw blog eens gelezen had dat je pijn in je maag kreeg van dit soort supplementen, dus eigenlijk moet ik jou ook bedanken dat je die info gedeeld hebt. Omdat ik namelijk zelf geen problemen op dit punt heb ervaren, was het waarschijnlijk niet eens in me opgekomen om hier iets over te schrijven als ik jouw verhaal niet gelezen had. Zo helpen we elkaar allemaal.

   1. Graag gedaan, en dat werkt inderdaad vice versa. Ik vind het altijd fijn om elkaars ervaringen te lezen en ik “leer” er iedere dag weer van.
    Ik ben eigenlijk reuze benieuwd wie echt resultaat heeft geboekt (zonder te hongeren of iets dergelijks, hihi)
    Ik ga lekker genieten van de kleine, maar bijzondere hapjes met de feestdagen en hoop dat ik ook een keer mijn 10 kilo eraf krijg. Dan zit ik gewoon beter in mijn vel, weet ik. 🙂
    Liefs Babs

 4. Ik vind het zoo knap dat je in een korte periode zo veel bent afgevallen! Daar is echt heel veel discipline voor nodig. En you did it!!

 5. Wat enorm goed van je dat je zoveel op eigen kracht bent afgevallen, chapeau! Echt heel knap. Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018

 6. Haha wat een grappige naam! Ik dacht eerst dat er oliebol stond..😂

  Tof artikel!

  Liefs
  x

 7. Inderdaad een heel verhaal, waar ik even de tijd voor moest vinden 😊 maar wel in een ruk heb uitgelezen. Ik heb inderdaad ook heel veel respect voor jouw doorzettingsvermogen. Zo’n regime vergt behoorlijk wat doorzettingsvermogen en ook een bepaalde mindset anders lukt het je niet om het vol te houden. Ik heb nu zo’n 9 jaar geleden ook zo’n strak regime gevolgd. Dat was het eerste boek van Sonja Bakker en dat was uit mijn hoofd een week of 8 en daarna ben ik er dus gewoon mee doorgegaan. In totaal viel ik zo’n 16 kilo af. Ik raakte hier ook 1 kilo per week mee kwijt en waar ik naar verloop van tijd enorm last van kreeg was haaruitval. Echt extreem (voor de zwangerschap dus nog dus dat had er niks mee te maken). Ik werd er helemaal gek van! Dat is kennelijk een gevoelig punt bij mij. Wellicht dat deze voedingsupplementen dat hadden kunnen voorkomen. Maar om je de waarheid te zeggen: ik ga dat never nooit meer doen en het dus ook niet uitproberen. Hoe gaat het voor jou met het op peil houden van je gewicht? Houd je dat nu stabiel? Ps. Jeetje wat een verhaal is het geworden… oops, sorry 😚.

  1. Christiana says:

   Jeetje, ja, haaruitval is iets verschrikkelijks:-( Ik had het eigenlijk nog nooit gehoord tijdens het afvallen. Wat betreft het op peil houden van mijn gewicht; ja, eigenlijk gaat dat prima. Ik volg nu natuurlijk niet meer dat extreme regime, maar dat hoéft ook niet, want ik ben nu op mijn gewenste gewicht. Afvallen en op gewicht blijven heeft inderdaad op de lange termijn echt te maken met een andere mindset, en als die goed is, blijft het volgens mij ook goed;-)

   1. gerdien kleinburink says:

    Hay Christiana,

    Na een tv reclame ober de pillen die jij getest hebt kwam ik op je blog en las daar tot mijn verrassing dat je een operatie na zenuwpijn in je gezicht hebt ondergaan en nu pijn vrij bent! Zelf slik ik al 8 jaar lyrica en amirtiptyline omdat ik zenuwpijn in mijn linker bovenkaak heb. Ben in behandeling bij dr. Rohof verbonden aan de DC Almere.
    Zou je mij meer over jouw aangezichtspijn (specifiek of a-specifiek, behandelaar, diagnose en behandeling) willen mailen?

 8. Ik heb ms dus sporten is voor mij eigenlijk geen optie.
  Ik beweeg wel want ik doe het huishouden en heb een hond waar ik een paar keer per dag mee wandel maar dan is mijn energie ook echt op.

  Ik ben twee jaar geleden 11 kilo afgevallen door zo goed als geen koolhydraten te eten maar dit heb ik niet volgehouden.

  Kon geen sla meer zien en het eten werd zo eentonig.

  Ik weeg nu 66 kilo en ben 1.57 en wil minstens 5 kilo afvallen (zit dan op een gezond bmi)

  Ik geloof niet in pillen maar heb wel veel goeds gehoord/gelezen over maaltijdvervangers (shakes) dus ik wil eens proberen of dit lukt (is veel variatie in)

  Ik neem vaak ook s’ochtends griekse yoghurt met muesli van atkins of met fruit en dat bevalt me wel dus dat zal ik ook wel meerdere keren per week blijven eten.

  Koolhydraten proberen te beperken en dan kijken of het lukt en of het vol te houden is ?

  Iemand ervaring met deze manier van eten/afvallen ( zonder te sporten ) ?

 9. Hallo. Allereerst een compliment voor jou. Wat super goed gedaan zeg. Dat noem ik nog eens doorzettingsvermogen. Ik was ook na het stoppen met roken 24 kilo gegroeid en wilde dit er graag af krijgen. Dus hup daar kwam het dr. Frank dieet (koolhydraatarm ) . En ja hoor 12.5 kilo eraf in 10 weken. (Langer mocht dit niet). Super trots natuurlijk . Begon hierna gewoon gezond te eten om op gewicht te blijven . Dus niets uit pakjes of zakjes, volkoren produkten , geen frisdrank etc. En ja hoor na 4 weken was er al weer 3.5 kilo bij. Hierna heb ik even aangemodderd tot ik het cambridge dieet tegenkwam via een collega. En die was er heel goed van afgevallen . Ik dacht bij mezelf dit is het. Dus in de ochtend een shake in de middag een cambridgereep en in de avond afgepaste groenten vlees en aardappels of pasta of rijst. (1000 kcal).Nou hier viel ik nog meer van af was op het laatst 21 kilo kwijt. Wauw. Super trots en op naar mijn zomervakantie in bikini. Yes. Lekker 4 weken genieten van de zon. Wel een beetje opgelet wat ik at en dronk. Thuis gekomen ff op de weegschaal . Huh. 6 kilo gegroeid. Nee dat kon toch niet.?? Jawel dus. Nou ik was klaar met diëten. Ik eet nu alles , met 6 maaltijden op een dag. Ik let wel op dat ik iets onder mijn behoefte eet maar mag hierdoor wel alles eten wat ik lekker vind. Ik sport 3x in de week (kracht) en doe 2x in de week een half uur cardio ( boksen). En ik val af maar nu alleen vet en geen spieren zoals bij die diëten. Dus mijn tip …a.u.b houd het bij gewoon en gezond eten.

 10. Dankjewel voor deze uitgebreide review. (Er staat overigens in je bericht dat je met 1 pot 3 maanden kunt doen, maar wanneer je 3 maal per dag een pil moet nemen doe je maar 1 maand met zo’n pot 😉)
  Zelf ben ik een paar jaar geleden ook veel gaan bewegen en op mijn eten gaan letten en ben toen bijna 10 kilo afgevallen. Terwijl ik nu nog steeds hetzelfde doe, ben ik ineens weer 3.5 kilo aangekomen! Echt balen want ik weet niet waar dat aan ligt. Ik zat erover te denken om toch dit middel eens te proberen, maar na jouw artikel twijfel ik daar toch weer over. Misschien toch maar beter nieuwe oefeningen gaan proberen voor de afwisseling. Dankjewel!

  1. Christiana says:

   Bedankt Jolanda voor je oplettendheid. Wat een slordige fout van mij, ik heb het direct aangepast;-)

 11. Hai, ik heb dit product gebruikt en toeval of niet maar ben er 3,5 kilo mee afgevallen. Liep al een poos bij de diëtiste. Mijn leefstijl was al goed aangepast en ik heb er niks anders voor gedaan dan die Oenobiol boost te slikken. Mijn diëtiste stond er niet achter maar ik wilde het toch proberen. Ik viel er mee af terwijl ik daar voor steeds bleef steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.