Over Sketch, de foto waarvoor we de meeste pogingen gedaan hebben, mijn meest exorbitante aankoop en mijn meest dierbare foto.

Mijn meest gedragen nagellak dit jaar was Really red van Essie. Ik draag bijna altijd rode nagellak, en dit is echt zo’n klassieke roodtint die overal mooi bij past.

Mijn meest gedragen lipstick dit jaar was Minimalism van NYX.

Het meest memorable moment was natuurlijk de dag dat we Sketch gingen ophalen. Het was toevallig de dag na Andre’s verjaardag. Ik kon me de hele dag nergens op concentreren en ik zat alleen maar op de klok te kijken tot het tijd was om te gaan. Dat moment dat ik haar voor het eerst vast had, zal ik echt nooit vergeten. Ze kroop direct tegen me aan en begon allemaal likjes te geven. Het was direct goed.

Het meest trots dit jaar was ik op…Sketch! Sketch die buiten een plasje doet. Sketch die binnen een plasje doet. Sketch die haar bakje helemaal leeg eet. Sketch die gaapt. Sketch die heel lief in haar mandje gaat liggen slapen. Sketch die met haar voorpootjes op mijn schoot aangeeft dat ze op schoot wil zitten. Sketch die voor de zoveelste keer een handschoen uit mijn tas steelt. Sketch die iets anders van me steelt, variërend van sokken en onderbroeken en van shawls tot douchesponzen. Sketch die heel hard naar een hond blaft die vijf keer zo groot is als zij, zo groot dat ze er praktisch onderdoor kan lopen dus, en dan heel snel achter mijn benen gaat staan als die hond dan ook daadwerkelijk naar haar toe komt lopen. Sketch die met haar knuffeltje in haar bek (die ongeveer even groot is als zijzelf) het trapje naast de bank opklautert. Sketch die in een laantje met dertig bomen en tien lantaarnpalen aan elke lantaarnpaal en aan elke boom wil ruiken. Sketch die…zal ik nog even doorgaan. Nee echt, ik had niet gedacht dat mijn hart zó groot was, tot ik Sketch voor het eerst in mijn armen had.

De foto die de meeste hartjes ontving op Instagram was deze, genomen in het Hilton hotel in Rotterdam.

Mijn meest gebruikte emoticon dit jaar was uiteraard, uiteráárd het hondje! Ook het huilend-van-het-lachen-poppetje heb ik heel wat gestuurd en mogen ontvangen. Toch blij dat de mensen om mij heen mijn humor zo nu en dan kunnen waarderen.

Mijn lievelings’aankoop’ van dit jaar? Tja, Sketch natuurlijk! Alhoewel het eigenlijk een beetje raar is om Sketch een aankoop te noemen. Oké, ik kies iets anders; ik ben dan het meest blij met…onze nieuwe keuken en badkamer en het Flamingo behang in ons toilet. Sorry hoor, ik kan eigenlijk helemaal niet kiezen.

De meest exorbitante aankoop? Pfff, dat is een moeilijke, want we hebben natuurlijk heel wat verbouwd het afgelopen jaar. Ik denk dan toch dat de SMEG keukenapparatuur en koelkast het meest exorbitant was.

Het meest teleurstellende dit jaar? Komt ‘ie; Walking dead. Seizoen 7, de eerste aflevering. Man, man, man, wat een ellende. Op het moment dat Rick Grimes op de bovenkant van die camper ligt, zijn we allebei afgehaakt. Ik kon het gewoon simpelweg niet verdragen. Echt shócking, deze aflevering. Ik vond de eerdere seizoenen echter zó spannend dat ik heel graag verder wilde kijken. Ik heb dus het hele internet afgespeurd naar reviews en al snel werd duidelijk dat het vooral die allereerste aflevering van dit seizoen was, die zo schokkend en extreem gewelddadig was. De rest van die aflevering hebben we dus gewoon overgeslagen en inderdaad, vanaf de tweede aflevering wordt het weer vrij ‘normaal’. Dat wil natuurlijk zeggen; voor Walking dead begrippen. Ik ben trouwens heel benieuwd; zijn er meer van jullie afgehaakt bij deze aflevering?

Het meest teleurstellende moment 2.0 van dit jaar had ik afgelopen zomer. Ik ben tijdens de zomer zo’n vijf weken (I shit you not) bezig geweest met het updaten van oude blogposts die online stonden. Dat was hard nodig, want veel blogposts waren totaal niet SEO-proof maar hadden bovendien ook doodlopende links. Mijn streven was om na al het update-werk een nieuw thema voor mijn blog te kiezen. Dus dat deed ik. Tot zover prima. Toen ik het nieuwe thema echter ongeveer anderhalve maand had, werd ik op een goede dag wakker en bleken al mijn verticale thumbnails opeens vierkant te zijn! Nu vond (en vind ik dat nog steeds!) een groot drama. Al mijn foto’s worden met heel veel zorg gemaakt en altijd kies ik als start foto een verticale foto. Na een update werden alle thumbnails opeens vierkant, waardoor er dus letterlijk een stuk van de bovenkant als een stuk van de onderkant van de foto wordt gehaald. Zo lelijk! Ik heb natuurlijk contact gehad met de helpdesk hierover en ik kan deze thumbnails wel aanpassen naar een verticale foto, maar dan worden ze ongeveer vijf keer zo groot. Ik heb meerdere mensen om advies gevraagd, maar iedereen vind ze dan veel te groot en dus afbreuk doen aan het lees- en scrollplezier op mijn blog. Nu ben ik nog steeds zoekende naar een nieuw thema, maar ik kan geen nieuw thema vinden waar ik een foto als header kan plaatsen, wat ik nu dus wel heb, en wat ik erg mooi vind. Wellicht ga ik er volgende week rond kerst weer eens voor zitten.

Het meest luxe product wat ik dit jaar gebruik hebt, is het heerlijke Hydra beauty gezichtsmasker van Chanel.

Mijn meest gedragen kledingstuk dit jaar is deze jurk van Anna van Toor.

De meest dierbare foto van dit jaar is onderstaande. Hij is gemaakt toen fotografe Erica en ik bezig waren met de shoot van een aantal kerstcadeaus van The Body shop. Dat was in november en op een bitter koude dag. Sketch kan over het algemeen heel goed tegen kou, maar niet als ze te lang stil staat. Als ze het op een bepaald moment echt koud krijgt, gaat ze rillen en dat stopt Andre haar vaak in zijn jas. En dan krijg je dus dit soort plaatjes.

De meest leuke ontdekking was zonder twijfel het Palm suites hotel in Rome. Een prachtig ***** hotel vlakbij het Colosseum. Normaal gaan we niet naar zulke luxe hotels, maar dit was de week waarin we één jaar getrouwd waren en om die reden mochten we van onszelf een beetje extra uitpakken!

De meest waardeloze beautyproducten die ik dit jaar gebruikt hebt zijn de haarproducten van Lookx. Dit jaar heb ik voor het eerst extensions in mijn haar laten zetten en toen werd me deze speciale haarverzorging zonder fruitzuren aangeraden. Fruitzuren in shampoo kunnen er namelijk voor zorgen dat je extensions los laten. Echter, de geur van deze lijn was gewoon ronduit vies. Echt zo een heel goedkope lucht. Bah! Uiteindelijk ben ik er mee gestopt en ben ik op goed geluk weer teruggestapt naar mijn eigen vertrouwde shampoo van Kiehl’s, waaraan dus wel fruitzuren zijn toegevoegd. En ik ben nog geen enkele extension verloren.

Het meest gedraaide nummer van het afgelopen jaar is Unstoppable van Sia. Ook Photograph van Ed Sheeran heb ik grijs gedraaid.

De foto met het leukste verhaal erachter is deze bovenstaande, gemaakt op de Dam in Amsterdam. Hoe leuk zou het zijn om een foto te hebben met rondvliegende duiven, zei ik tegen Erica. (En dan natuurlijk maar hopen dat er niet eentje op je hoofd poept!) Maar goed, die duiven bleven gewoon op de grond en vonden mij totaal niet interessant natuurlijk. Eén van de toeristen kreeg door dat we foto’s aan het maken waren, of althans, een poging daartoe deden, en gooiden een handvol voer rond mijn voeten. Nou, toén kwamen de duifjes wel! Ze kwamen in grote getale op me af en dat kietelde enorm aan mijn voeten. Ik moest er zó hard lachen! Het was trouwens sowieso een beestenboel, die shoot op de dam. Kijk hier maar eens.

Het meest verrassende moment was toen Sketch op een bepaald moment doorkreeg wanneer ik thuis zou komen. Als ik aan het werk ben, kom ik namelijk altijd rond zeven uur thuis. Op een bepaald moment kreeg ze dat door, waarschijnlijk door het feit dat Andre rond die tijd staat te koken, en vanaf dat moment gaat ze altijd op haar achterpootjes voor het raam staan, met haar voorpootjes tegen het raam aan. Dan staat ze letterlijk op me te wachten. Niet te doen natuurlijk.

De grootste klus die wij dit jaar in huis gedaan hebben is…oei, heb je even? We hebben zo ongeveer het halve huis verbouwd, maar de klus die het langst geduurd heeft was de badkamer.

Mijn favoriete serie op Netflix die ik het afgelopen jaar gekeken heb is Gotham. Ik was al enorm fan van de Batman films waarin Christian Bale de hoofdrol speelt, en deze serie speelt zich af tijdens zijn jeugd. Je volgt de periode voor hij Batman wordt en ontdekt waarom en hoe hij Batman wordt. As we speak zijn we bezig met het laatste seizoen en ik heb echt van elke aflevering genoten.

Mijn favoriete budget beauty-ontdekking was de Etos eigen merk mascara, en dan om precies te zien, de ‘Remember me always’ mascara, in de roze verpakking.

De meest leuke blogervaring van het afgelopen jaar? Eigenlijk waren alle shoots die ik samen met Roxanne en Erica deed erg leuk, maar vooral de dag shooten in Rotterdam samen met Lianne Tio luxury was echt een hele inspirerende ervaring.

In dit lijstje voeg ik ook altijd mijn favoriete productfoto van het afgelopen jaar toe. Nu heb ik dit jaar zelf eigenlijk geen foto’s voor de blog gemaakt, dus ik kies een favoriet die Erica van mij gemaakt heeft. Dit is natuurlijk ook de foto die ik ook als header gebruik. Mijn zus zei laatst dat ze die foto zo mooi en echt vond, omdat ‘alle rimpels gewoon zichtbaar zijn’. Haha, nou ja!

De foto waarvoor we de meeste pogingen gedaan hebben, was deze onderstaande. Ik had iets in mijn hoofd met de tas en een bepaalde ‘pose’. Nu is de foto uiteindelijk precies zo geworden als ik wilde, maar dat ging niet zomaar even één, twee, drie. Of mijn benen stonden in een soort spagaat, of het tasje vloog bijna het beeld uit, of ik keek heel glazig. Nou ja, ga zo nog maar even door. Uiteindelijk ben ik gewoon stil gaan staan en heb ik het tasje laten ‘bungelen’.

WAT WAS VOOR JOU DE MEEST BIJZONDERE GEBEURTENIS VAN HET AFGELOPEN JAAR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Wat leuk om al deze “meesten” te lezen! Ja, Sketch speelt natuurlijk een hoofdrol. Ik had niet anders verwacht natuurlijk. Ik zie hem al helemaal staan bij het raam, zo, zo lief.
  Gedoe met de technische kant van een blog…ik weet er alles van. Bij updates dat dingen gewoon verdwijnen, foto’s die wij met zo een “foto verklein app” klein hebben gemaakt die er niet meer uitzien, verschrikkelijk frustrerend. Kijk maar niet naar oude blogposts, de foto’s zien er niet meer uit, zijn allemaal wazig geworden. En dagen (en nachten) lopen uitzoeken hoe ik dat weer goed kon krijgen.
  En dat lukt dus niet. Ik zou alles handmatig moeten omzetten in kleine foto’s en binnenkort plaats ik een post over beautybybabs in cijfers en als je dan ziet hoeveel artikelen ik heb staan…Het zijn er zoveel om die allemaal aan te passen. (zeker nu ik het geen 5 minuten uit hou om op mijn stoel te zitten)
  Wij zijn toen afgehaakt bij het seizoen dat ze opgepakt waren en dat de “boef” een keuze ging maken wie hij ging vermoorden… Bedoel je toevallig die aflevering die daarna kwam? Want wij hebben niet gezien wie de pineut was… Ik denk dat je die aflevering bedoeld?
  En ik denk dat je die foto met jou en Sketch (waar hij zo een grappig bekkie trekt) en die van jullie drie binnenkort ingelijst gaan worden, die zijn echt geweldig!

  1. Christiana says:

   Ja, wat een gedoe soms ‘achter de schermen van de blog’. Ik baal echt gewoon enorm van het feit dat die thumbnails nu vierkant zijn in plaats van rechthoekig, maar de rest van het thema wat ik nu heb (dus dat ik een foto als header kan plaatsen, de layout en de opmaak) vind ik zo mooi. Het is inderdaad ontzettend veel werk om oude artikelen te updaten. Ik kreeg dit idee tijdens onze vakantie in Rome en ik ben er dus vijf weken mee zoet geweest. Direct begonnen toen we thuis kwamen.;-) Ik moet zeggen dat ik wel enorm blij was (en ben!) met het resultaat, alhoewel het dus een enorme klus was. Ik kan me in jouw geval voorstellen dat het helemaal niet te doen is, als het pijn doet om (lang) te zitten. Ik denk inderdaad dat wij het over dezelfde aflevering van Walking dead hebben. Wat een gruwel! Haha, wat een moppie is ze he, die Sketch;-)

 2. Superlief om je stukje over Sketch te lezen, de liefde straalt er van af! Mijn hoogtepunt dit jaar was toch wel dat ik éindelijk eens ben afgestudeerd haha.

  1. Christiana says:

   Ah, wat knap, geweldig zeg!! Gefeliciteerd Tamara;-)

 3. Een heel leuk overzicht om te lezen en dan ook
  vooral over Sketch, wat een cutie. En de foto op de Dam vind ik geweldig!

  1. Christiana says:

   Haha, stiekem vind ik álle foto’s waar Sketch op staat natuurlijk helemaal lief en geweldig;-)

 4. Wat een ontzettend leuk artikel! En nu lees ik dus het antwoord op mijn vraag welke rode nagellak jouw favoriet is. Het is er een van essie die ik dus nog niet kende 😊. Ik heb ‘em als echte liefhebber natuurlijk meteen opgezocht. Vind ‘em super mooi! Haha ja, deel 1 van seizoen 7 van The Walking Dead herinner ik me nog heel goed. Ik ben niet iemand die snel wegloopt tijdens enge films/series, maar bij het kijken van deze afdeling deed ik dat dus wel. Ik vond het echt walgelijk en extreem heftig. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze afgeknapt waren na het zien van deze aflevering. Voor ik het helemaal vergeet te zeggen: Hele fijne dagen voor jullie 🎄!!

  1. Christiana says:

   Wat leuk dat je de kleur direct hebt opgezocht;-) Ja, ik vind de kwaliteit van Essie heel goed, ze lakken ook fijn en ze zijn natuurlijk leuk geprijsd. Wij vonden die aflevering dus ook zeer extreem. Ik heb die scene echt nachtenlang nog in mijn hoofd gehad, bah. Eigenlijk hadden we eerder moeten stoppen, maar ja, toen waren we al te laat;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.