Een ‘lijstje’ halverwege het jaar. Want waarom ook niet?

Aan het eind van ieder jaar maak ik een lijstje van de tien meest gelezen artikelen van dat betreffende jaar. Mensen houden nu eenmaal van lijstjes, en ik zelf dus ook. Het leek me echter zo halverwege dit jaar ook eens leuk om een lijstje te maken van de 10 meest gelezen artikelen sinds het begin van ByChristiana, dat was overigens in 2013.

10. Lianne Tio in Rotterdam

Toen ik nog niet zo lang blogde, bezocht ik regelmatig bijzondere beautywinkels voor een tour. Eén daarvan was Lianne Tio in Rotterdam en dat was direct ook de allerleukste winkel die ik ooit voor mijn blog gefotografeerd heb. Lianne Tio was helemaal gespecialiseerd in niche-merken parfums. Inmiddels heeft de winkel een complete make-over gekregen en heet Lianne Tio Luxury. Het assortiment is uitgebreid met juwelen, accessoires en tassen. Het allerleukste van dit verhaal is dat ik nog stééds met ze samenwerk!

9. Review Filorga UV-bronzer

Ik ben natuurlijk ooit begonnen als beautyblogger. Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat ik de laatste tijd veel minder (tot geen…) productreviews meer plaats, en dat heeft alles te maken met het feit dat ik het simpelweg een stuk minder interessant en leuk vind om producten te reviewen. Ik heb volledig vrede met dit besluit. Tijden veranderen, en vooral; mensen en interesses veranderen. Ik schrijf nog steeds graag over beauty, maar dan in de vorm van de zogenaamde S.O.S. artikelen. Toch worden reviews nog steeds erg goed gelezen en deze review van de Filorga UV-bronzer zonnebrandproducten is één van de best gelezen reviews ooit hier op mijn blog. Ik was trouwens lyrisch over deze producten.

8. Appelfiguur? Dan kun je déze kleding het beste dragen!

Samen met mij lopen er héél wat appeltjes rond en deze tips vonden jullie allemaal erg leuk om te lezen. Appels hebben een buikje, maar daar tegenover staat dat ze vaak slanke en lange benen hebben. En wat draag je dan? A-lijn modellen, getailleerde jurkjes en jurkjes met een riem of ceintuur in de taille doen het meestal goed. Strakke kleding kun je beter vermijden, net als bijvoorbeeld heel korte tops.

7. Fabels over huidverzorging

Ik werk al jaren in de cosmetica-branche en op de werkvloer hoor ik gewoon een héleboel onzin. Ja, van klanten dus! Het leuke daaraan is dat dit mij altijd super veel inspiratie geeft om over te schrijven. In dit artikel leg ik onder andere nog een keer uit dat je je huid niet met alléén water kunt reinigen, dat natuurlijke huidverzorging echt niet altijd ‘beter’ is en dat dure producten ook écht niet altijd beter zijn.

6. Review Jo Malone Peony & blush suede

Leuk, nog een review in de top 10. Nog steeds is Peony & blush suede één van mijn favoriete geuren ooit. Ik ben inmiddels denk ik ook al mijn derde kaars bezig.

5. Haaruitval na narcose

23 Augustus 2016 was een belangrijke dag waarop mijn leven helemaal opnieuw begon. Zij het dus, met een stuk minder haar. Ik werd die dag namelijk na zes jaar geopereerd aan de beschadigde zenuw in mijn gezicht en was ik, na een revalidatie periode waarin mijn gebroken kaak weer moest helen, eindelijk pijnvrij. Na de operatie echter, had ik enorme last van haaruitval. Ik was nooit eerder onder narcose gegaan, maar ontdekte in die periode dat haaruitval na narcose blijkbaar heel erg vaak voorkomt. Samen met mij zijn ontzettend veel mensen (nog steeds dagelijks) op zoek naar informatie rondom het onderwerp.

4. Zenuwpijn en het leed dat Lyrica heet

In de zes jaar voor mijn operatie heb ik van alles geprobeerd tegen de zenuwpijn, van een TENS-apparaat tot acupunctuur, maar vooral veel verschillende pijnmedicatie. Een daarvan was Lyrica, en de tijd dat ik dat slikte, staat denk ik wel in mijn geheugen gegrift als één van de meeste zwar(t)e periodes ooit. Lyrica doet zeker wat met je pijn, maar vooral heel veel met je psyche. Ik ben met Lyrica gestopt zelfs nog voordat er überhaupt sprake was van een operatie.

3. Afzakkende BH-bandjes. Zo los je het op!

Een héél wat luchtiger onderwerp in mijn top 3 best gelezen artikelen ooit. Want oh, die afzakkende BH-bandjes maakten míj niet alleen helemaal gek, maar een heleboel van jullie ook. In dit artikel geef ik dus het verlossende woord!

2. Review Oenobiol Silhouette boost

Gewicht verliezen is een hot topic en alhoewel de blogwereld nu wel helemaal in de ban is door de ‘body-positivity’ vermoed ik toch dat het altijd wel een ding zal blijven. Afvallen is voor niemand makkelijk en ook ik heb geleerd dat het de kunst is om een goede balans te vinden tussen bewegen en eten. Als je wilt afvallen, is het zaak dat je namelijk meer calorieën verbrand dan dat er binnenkomen. Een beetje extra hulp daarbij is natuurlijk meer dan welkom. Eind 2017 deelde ik mijn ervaring met de Oenobiol Silhouette boost. Een pil die je zou helpen omdat geclaimd wordt dat je hiermee 400 extra calorieen per dag verbrand. Benieuwd of ik verschil merkte?

1. S.O.S. Roaccutane

Roaccu-wat? Roaccutane dus. Mijn postje over mijn ervaringen met het gebruik van Roaccutane blijft het best gelezen artikel ooit. Roaccutane wordt door een huisarts of dermatoloog voorgeschreven bij heftige acne, maar het medicijn is nogal omstreden, omdat het behoorlijk heftige bijwerkingen heeft. Ik heb echter jaren lang rond gelopen met een behoorlijk onzuivere huid en heftige ontstekingen en Roaccutane heeft mijn huid een hoop goed gedaan, alhoewel mijn huid er wel heel erg door veranderd is.

Wat mijn blog betreft, heb ik nooit een bepaalde niche gehad. Wel heb ik me natuurlijk altijd iéts meer met ‘luxe’ bezig gehouden dan met budget. Ik schrijf over onderwerpen die mij bezig houden en waarvan ik het leuk vind om over te schrijven, waar ik wat over heb en weet te vertellen. Na zes jaar vind ik het bloggen nog stééds leuk, hoewel de blogwereld natuurlijk (helaas) wel erg veranderd is. Evengoed ben ik nog steeds happy met het feit dat ik mijn blog naar mijzelf genoemd heb, omdat ik op die manier ook niet vast zit aan een bepaald onderwerp. Tof is natuurlijk dat deze top 10 wel gevuld is met écht verschillende onderwerpen.

OVER WELKE ONDERWERPEN LEES JIJ HET LIEFST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Wat leuk om te zien wat het best gelezen is en begrijpelijk gezien de onderwerpen. Ik had ook wel een van je huwelijk verwacht… Tens, acupunctuur, ik ken het . Ook geprobeerd. En Lyrica. Ik was daar vrij snel mee gestopt, voelde mij echt een zombie. En werd gewoon depri ervan.
    Wat leuk staat jou haar los, ik ken je alleen met staart of knot. Vaker doen!

  2. Wat leuk, dit overzichtje! Het is alleen al voor jezelf leuk om zo’n overzicht te hebben, maar ook voor ons als lezers. Een heel diverse top 10 inderdaad! Mooi om te zien dat er zowel heel persoonlijke artikelen als reviews tussen staan. Wel heel heftig dat het medicijn zo’n impact op je heeft gehad. Gelukkig ben je uiteindelijk door de operatie alsnog van de heftige pijn verlost.

  3. Altijd leuk om te zien zo’n overzicht, ook in juli! 🙂

  4. Zo interessant om te zien welke artikels het populairst zijn!

  5. Sonja says:

    Oh ik vond juist die Oenobiol echt niet werken… en nooit over geschreven. Hahahaha en bij jou was het een hit!

  6. Wat leuk om jou meest gelezen artikelen op een rij te zien. Heb ze allemaal gelezen! Het valt me inderdaad op dat je minder over beauty schrijft, maar je hebt helemaal gelijk. Gewoon doen waar je zin in hebt anders is de lol er snel vanaf. Waar je ook over schrijft ik blijf je artikelen met plezier lezen. Vind je outfit artikelen ook altijd erg leuk om te lezen, vind de foto’s prachtig! Jouw beauty reviews lees ik ook graag omdat je er inhoudelijk ook het een en ander vanaf weet en er vanwege die kennis en ervaring een andere kijk op hebt, dat vind ik interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.