Meer groen in huis met bloemen en planten. Praktische ideeën en tips voor iedere woonstijl. 

Meer groen in huis met bloemen

Hoe groot of klein je budget of je huis ook is, bloemen kun je op ontzettend veel verschillende manieren in je huis brengen. Een eenvoudige manier is een bos met alleen maar dezelfde bloemen, zoals tulpen, hortensia’s of rozen. Ook mooi; dezelfde bloemen, maar dan in verschillende kleuren.

meer groen in huis

Boeket bloemen (zelf samenstellen)

Bij een supermarkt kun je kant en klare boeketten kopen, maar echt heel ‘spannend’ zijn die natuurlijk niet. Veel leuker is het om zelf een boeket samen te stellen. Dat doe je bijvoorbeeld in een bloemenwinkel of in het tuincentrum. Het leuke is dat je het boeket helemaal kunt aanpassen aan je wensen en natuurlijk aan je budget. Door als basis bijvoorbeeld eucalyptus of iets anders ‘groens’ te kiezen en voor de kleur enkele bloemetjes toe te voegen, heb je een prachtige vaas vol voor weinig geld.

meer groen in huis

Een losse bloem of enkele bloemetjes in een klein vaasje

Een enkele bloem in een klein vaasje is ook mooi. Een verzameling vaasjes, liefst van verschillende hoogtes, met daarin enkele bloemetjes kan ook. Dit is trouwens ook perfect toe te passen wanneer je een boeket hebt waarvan niet alle bloemen er meer mooi uitzien en die eigenlijk weg moeten. Er zijn altijd nog twee of drie bloemetjes die nog een paar dagen meekunnen en het is ontzettend leuk om die over kleine vaasjes te verdelen. Op onderstaande foto’s zie je hoe leuk een enkele bloem of enkele bloemetjes in een klein vaasje er uit zien. Op beide foto’s zie je trouwens hetzelfde vaasje.

Droogbloemen

Droogbloemen zie je erg veel nu. Je kunt ze kant en klaar kopen, maar zelf drogen kan natuurlijk ook. Na het drogen kun je ze eventueel insprayen met haarlak, waardoor ze nog langer mooi blijven. Het voordeel van droogbloemen is dat ze geen water nodig hebben en dat ze altijd mooi blijven. Bloemen die je zelf heel makkelijk kan drogen zijn hortensia’s, rozen en craspedia. Ook takken zoals eucalyptus kun je drogen.

Cactussen

Cactussen zijn ideaal als je vind dat je niet echt groene vingers hebt. Cactussen zijn vaak erg sterk, en hebben weinig onderhoud nodig. Heel af en toe willen ze graag een klein beetje water, en afhankelijk van welke cactus je hebt, wat speciale potgrond. Cactussen zijn ook erg leuk om te groeperen, zeker als je cactussen van verschillende hoogtes kiest. Maar zoals je hieronder kunt zien, voelt een enkele cactus zich ook prima thuis tussen andere planten.

Hangende planten

Met hangende planten creëer je echt dat jungle gevoel. Ook zijn ze ideaal als je niet zoveel ruimte (op de grond) hebt. Voor hangende planten hoef je zeker niet perse altijd in het plafond te boren. Zulke planten doen het ook super goed bovenop een kast of op een plank. Eén van de meest bekende en super snel groeiende hangplanten is natuurlijk het Chinees lantaarntje die je hieronder aan de rechterkant ziet.

meer groen in huis

HEB JIJ VEEL GROEN IN HUIS? GEEF JE DE VOORKEUR AAN BLOEMEN OF PLANTEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

15 Comments

 1. Qua planten eigenlijk vooral de wat grotere en cactussen en vetplanten. Bloemen zijn ook erg mooi; ik vind die boeketten van Bloomon altijd erg mooi maar helaas erg prijzig. Als volgende week hopelijk (bijna) alles af is voorlopig wil ik wat meer planten kopen en zelf eens proberen zo’n Bloomon geheel samen te stellen. Heb nu wel wat nep staan van Ikea

  1. Christiana says:

   Ben ik met je eens. Ik vind de bloemen van Bloomon ook erg duur. Ik heb er wel eens een boeket besteld, gewoon omdat ik het eens wilde proberen. Zul je net zien dat ik toevallig een bos kreeg met precies allemaal bloemen erin die ik echt niet mooi vond en die ook niet echt in ons huis pasten. Nu zoek ik dus gewoon zelf mijn bloemetjes uit, maar ook niet elke week hoor. Zeker nu ik steeds meer droogbloemen en planten in huis heb, vind ik dat vaak al leuk genoeg.

 2. Ik hou erg van planten en heb een Monstera, een pannekoekplant en een sanseveria. Maar ik hou ook erg van droogbloemen. Die probeer ik zelf te drogen van boeketten die ik heb gekocht.

  1. Christiana says:

   Ik heb ook ook op diverse plekken in huis een Monstera staan, voornamelijk ook omdat je die zo goed kan stekken. Als een monstera voor een bepaalde pot te groot wordt, stek ik hem in een andere pot en dan heb je natuurlijk opeens twee planten! Ik vind het altijd een heel ‘gezellige’ plant;-)

 3. Wat een mooi huisje ik hou ook echt van planten en bloemen in huis.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Robin!

 4. Mooi en sfeervol huis heb je! Ik hou ook erg van planten en heb er in elke kamer wel een paar staan. Bloemen hou ik ook van, maar vergeet ze vaak te kopen.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Giovanna! Hier ook in elke kamer wel wat plantjes;-)

 5. Ik heb best wel veel plantjes in huis, maar een mooie bos bloemen maakt mij nog het meest vrolijk! Ik hou van lieve kleurtjes en ik kan daarom helemaal blij worden van een vaas vol met mooie bloemen die op de eettafel staat.

 6. Wat een fijne tips. Ik ben helaas alleen ontzettend slecht in planten verzorgen, gelukkig kan mijn vriendin dat dan wel weer heel goed. Maar voor nu woon ik nog thuis, waar wel veel planten te vinden zijn.

  1. Christiana says:

   Het is ook niet altijd eenvoudig hoor, het is ook heel erg afhankelijk van welke planten je hebt. De een heeft gewoon wat meer (specifieke) aandacht nodig dan de ander. Onlangs is er mij ook nog een erwtenplantje dood gegaan. Daar was niets meer mee te beginnen, zo’n plantje zou ik dan ook niet gauw opnieuw kopen, hoewel ik die er wel altijd heel leuk uit vind zien.

 7. Hangende planten zijn inderdaad leuk! En een goede tip om droogbloemen in te spuiten met haarlak. Ik heb nog een paar bussen haarlak staan, dus dan kan ik mooi losgaan. 🙂

 8. Bloemen en planten geven zoveel sfeer aan je interieur. Ik houd er ook van en haal elke week wel verse bloemen in huis. Wij hebben niet heel veel ruimte voor planten vind ik zelf. De plekjes waar ze leuk/handig kunnen staan zijn hier wat dat beperkt.

 9. Ik kocht afgelopen week nog een palm bij AH en toen moest ik eigenlijk aan jou denken haha. Je schreef een tijdje terug over meer planten in huis en dat is me echt gelukt! Het geeft echt sfeer en ik begin het ook gewoon oprecht leuk te vinden haha.

  1. Christiana says:

   Wat super leuk om te lezen! Ik heb dat zelf ook zo ervaren. Je gelooft het misschien niet, maar zo’n vijf jaar geleden had ik geen enkele plant in huis. Nergens! Nu ben ik echt een ‘crazy plant lady’ en staan ze overal, tot op het toilet aan toe. Kijk dus uit, want het is een soort ‘verslaving’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.