Stylen met foto’s in je interieur kan op allerlei manieren, en natuurlijk ook als je niet echt van foto’s van jezelf in huis houdt.

Stylen met foto’s in je interieur met een verzameling lijsten

Door te stylen met foto’s in je interieur wordt je interieur al gauw heel persoonlijk. Foto’s laten immers zien wie er in jouw huis woont. Niet iedereen houdt van foto’s van zichzelf in een interieur, of van foto’s van mensen in het algemeen. Maar je kunt natuurlijk ook stylen met foto’s van reizen die je gemaakt hebt, plekken die je gezien hebt, of gewoon in het algemeen met foto’s die je zelf gemaakt hebt. Er zijn allerlei leuke manieren om te stylen met foto’s in je interieur, wie weet doe je hierbij wat inspiratie op. Eén van mijn favoriete manieren om te stylen met foto’s in een interieur is om een verzameling lijstjes bij elkaar te zetten. Dat kan natuurlijk overal. In een open kast, op een dressoir, een bijzettafeltje of op de vensterbank bijvoorbeeld. Om het geheel een beetje ‘spannend’ te maken, kun je kiezen voor afwisseling. In het materiaal van de lijstjes bijvoorbeeld, maar ook met de afmetingen en vorm ervan. Hou je toch meer van een wat strakker geheel, dan kun je kiezen voor lijsten in één kleur. Het is wel slim om te werken met lijsten van verschillende hoogtes, omdat je anders de foto’s achterin nauwelijks ziet en dat is natuurlijk zonde. Op zoek naar fotolijsten? Ikea heeft een enorm assortiment fotolijsten. Wat ik altijd handig vind is dat zij heel veel verschillende afmetingen van een bepaald type lijst hebben. Zeker als je basic en betaalbare lijsten zoekt, kun je hier vast en zeker slagen. Zelf kom ik altijd heel graag bij Zara home voor lijsten. Een andere leuke plek waar je heel veel keus hebt in lijsten is natuurlijk de kringloopwinkel. Bij ons hebben ze in ieder geval lades vol.

Maak een gallerywall

Ook een gallerywall is een enorm leuke manier om te stylen met foto’s in je interieur. Hier kun je eigenlijk weer dezelfde ideetjes toepassen als bij de verzameling fotolijsten die je gewoon neerzet. Zelf probeer ik altijd te werken met een kleurenpalet. Op deze manier kun je afwisselen met de vormen, afmetingen, materialen en kleuren van je lijstjes, maar door te werken met bijvoorbeeld maximaal drie kleuren krijg je toch een geheel. Je kunt ook kiezen voor een gallerywall met een thema. Denk hierbij aan een muurtje met bijvoorbeeld alleen maar vakantie-foto’s, alleen maar foto’s van personen, of ga voor een gallery wall met een botanisch, zwart/wit of strand-thema. Ik heb nog twee handige tips voor het maken van een gallerywall. Leg, voordat je gaat boren of spijkertjes in de muur gaat slaan, de gallerywall eerst uit op de vloer. Dan kun je eindeloos schuiven totdat je helemaal tevreden bent over de compositie. Houdt hierbij rekening met eventuele aanwezige stopcontacten, lichtschakelaars of andere dingen die op de muur zitten. Vind je het nog steeds lastig om te gaan boren? Zet je gallerywall dan eerst uit met afplaktape op de wand. Dit haal je er daarna super makkelijk weer af zonder je muur te beschadigen. Houdt altijd rekening met de plek van het ophanghaakje van de fotolijsten. Bij sommige lijsten zit dat haakje namelijk bovenaan, maar soms zit hij een stuk lager!

Stylen met foto’s onder een stolp

Foto’s hoeven natuurlijk niet perse in een fotolijstje. Er bestaan ook houdertjes waar je een foto in kunt zetten, maar stylen met foto’s onder een stolp is ook tof. Het enige waar je even op moet letten wanneer je een foto onder een stolp gaat zetten, is dat hij niet te klein is. Dan valt hij namelijk gewoon om! Qua hoogte moet hij natuurlijk perfect passen omdat het glas anders niet op de stolp past, maar qua breedte mag hij best iets breder zijn dan de doorsnede van de stolp. Hierdoor blijft hij namelijk vanzelf perfect staan!

Je foto’s in een album

Vroeger was het heel normaal om na een vakantie je rolletje weg te brengen en vervolgens je foto’s in een album te plakken. Nu we zoveel foto’s met onze telefoon maken, gebeurt dat eigenlijk nauwelijks meer, en eigenlijk is dat best zonde. Je kunt tegenwoordig overal albums laten maken en zo’n album stel je heel eenvoudig samen via internet. Dat album geef je vervolgens dan natuurlijk een mooie plek in je huis. Hier heb ik bijvoorbeeld ons trouwalbum op een boekenstandaard staan. Een ander idee is om een boek open op een boekenstandaard te leggen. Op die manier kun je ook afwisselen met de pagina’s waarop je het album open hebt liggen.

Stylen met foto’s op canvas, aluminium, glas of hout

Tot slot zijn er naast het standaard fotopapier natuurlijk nog veel meer materialen waarop je je foto’s af kunt laten drukken. Zelf hebben wij diverse foto’s op canvas, ik vind dat zelf heel erg passend in ons interieur. Heb je een wat landelijker interieur, dan zijn foto’s op hout bijvoorbeeld erg leuk. In een strak of modern interieur passen foto’s op acrylglas laat je foto afdrukken via fotoopaluminium.

HOU JIJ VAN FOTO’S IN JE INTERIEUR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Slimme tip, van dat ophanghaakje! Het is alweer 6 jaar geleden dat ik voor het laatst een fotoboek maakte en heel veel foto’s in huis heb ik ook niet, hoewel ik het wel tof vind.

 2. In mijn ouderlijk huis hebben we hier en daar wel foto’s, maar weinig van onszelf. Ik sta hier en daar wel te pronken in mijn prille jeugdjaren 😉 Verder hangen er hier wel enkele canvassen van mijn hand met een foto die ik nam van een orchidee en onze lieve (ondertussen overleden) tamme valkparkiet. Ooh en in de keuken hangen puzzels die mijn ouders destijds maakten. Ik denk wel, als ik ooit het huis uit ga en mijn eigen stekje heb ik met foto’s en interieur ga spelen. En misschien wel meer dan 1 keer 😉

  1. Christiana says:

   Ga er maar van uit dat je dat gaat doen! En dan zul je ook ondervinden dat je huis eigenlijk nooit echt af is;-)

 3. Vroeger stonden er meer foto’s in de huiskamer, ik vrees dat ze vervangen zijn door mijn schilderijen.. soms maakte ik ook collages van foto’s in een lijst, stond ook heel leuk!

  1. Christiana says:

   Jouw eigen schilderijen lijken me net zo leuk als foto’s, dat maakt jullie interieur natuurlijk ook heel persoonlijk.

 4. Ik heb een aantal foto’s in lijstjes staan maar dat is het dan ook wel. Ik wil er wel meer mee gaan doen want het is een mooie en leuke aanvulling op je interieur vind ik.

 5. Ja ik houd daar zeker van, maar ik heb er niet veel staan eigenlijk. Ik ben zelf heel kritisch op mezelf en foto’s van mijn vriend en mij van een half jaar geleden vind ik zelf al niet fantastisch meer. Hopelijk kan ik dat wel een keer loslaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.