Een nieuwe favoriet voor in de woonkamer; de Voluspa geurkaars Roses bergamot.

Geurkaarsen

Ik ben altijd graag met ons interieur bezig, en een fijne geur in huis vind ik dan ook heel belangrijk. Een fijne geur in huis kun je op allerlei verschillende manieren creëren. Met geurstokjes bijvoorbeeld, of een interieurspray, of zoals in dit geval, met geurkaarsen. Elk geurend product heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ik vind het effect van een interieurspray bijvoorbeeld niet altijd heel groots, maar bij een kaars moet je altijd in de buurt zijn. Die kun je natuurlijk beter niet ergens onbeheerd laten branden. Dat is dan ook de reden dat ik juist in de woonkamer vrijwel altijd geurkaarsen heb staan. Momenteel brand ik de Voluspa geurkaars in de geur Roses bergamot.

Voluspa geurkaars Roses bergamot review

Voluspa geurkaarsen

Achter het merk Voluspa zit een Amerikaans echtpaar. Het merk werd gelanceerd in 1999. De kaarsen van Voluspa worden op een duurzame en ecologische manier en helemaal zonder schadelijke stoffen geproduceerd. Ook bijzonder aan de Voluspa geurkaarsen is dat er gebruikt wordt gemaakt van kokoswas. De Voluspa geurkaars verschilt hierin van vele andere kaarsen doordat hij tijdens het branden dus nooit rookt. Ook de verpakking is natuurlijk prachtig. Verschillende producten van het merk hebben een verschillende look. Deze kaars heeft een klassiek 3D kubus patroon gekregen en dan in de kleur van het specifieke geuringrediënt, in dit geval dus de bergamot.

Voluspa geurkaars Roses bergamot

En dan natuurlijk de geur, want dat is uiteindelijk waar het om draait bij een geurkaars. Ik ben er gek op! De Voluspa geurkaars Roses bergamot ruikt fris en een tikje groen, maar tegelijkertijd is de geur ook echt rozig en zelfs een tikje romantisch. Bergamot is over het algemeen een sprankelende, groene geur, maar lang niet zo zurig als bijvoorbeeld citroen. Dat sprankelende van de bergamot ruik je dan ook erg goed. De roos maakt de geur wat bloemiger. Maar vooral de combinatie van de twee geuren is zo lekker. Roses bergamot ruikt niet overwegend rozig, maar ook niet overwegend groen. De geur heeft eigenlijk het beste van allebei. Natuurlijk is de prijs van Voluspa wat hoger dan een standaard geurkaars. Wat ik echter altijd zo kan waarderen bij de geurkaarsen uit het hogere segment, is dat de geuren heel puur en dus echt heel uniek zijn. Een aanrader!

HEB JIJ AL EENS KENNIS GEMAAKT MET DE GEURKAARSEN VAN VOLUSPA?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

12 Comments

 1. Dit lijkt me een heerlijke geurkaars. Ik ben dol op geurkaarsen maar momenteel gebruik ik de Lampe Berger brander heel vaak.

 2. Hij is alleen al prachtig om te zien! ♥

 3. Wat is de kaars alleen al schitterend om te zien! De geur klinkt ook nog eens heerlijk. Ik vind dit soort kaarsen altijd zo mooi om te hebben staan. Alhoewel ik het wel altijd haast zonde vind om ze op te branden 😉

  1. Christiana says:

   Het leuke van kaarsen in mooie verpakkingen is altijd dat je de verpakkingen daarna ook nog kunt gebruiken! Voor pennen, of make-up kwasten of wattenstaafjes bijvoorbeeld;-)

 4. Dit merk ken ik nog niet, maar het is al een plaatje! Thanks voor de tip x

 5. Kende het merk al, wij kregen voor het nieuwe huis zo’n kaars in de geur crisp champagne. Wilde de kaars eerst niet opbranden maar omdat we nu alleen maar thuis zijn brand ik de kaars iedere dag 1 1/2 uur. Ben erg gevoelig voor (lekkere) geuren. Jammer dat goede geurkaarsen zo prijzig zijn. Zo ruiken de geurkaarsen van Ikea wel lekker in de verpakking maar merk je er niets van als je deze brand. Fijne week 🙂

  1. Christiana says:

   Ben ik met je eens! Ik ervaar ook dat je goedkope(re) kaarsen vaak nauwelijks ruikt, dan heb je er natuurlijk ook vrij weinig aan;-)

 6. Ik ken het merk nog niet, maar ik vind geurkaarsen in zijn algemeenheid heel lekker. Ik heb er nu verschillende van Kruidvat, Primark en Bolsius.

 7. Bij kaarsen vind ik het altijd best belangrijk dat er natuurlijke geurstoffen in zitten en deze zou perfect zijn. Die goedkope geurkaarsen ruiken vaak zo chemisch en ik krijg er steevast hoofdpijn van.
  Ik heb geen vast merk qua geurkaarsen, eigenlijk kom ik nooit verder dan Rituals. 😉

  1. Christiana says:

   Maar Rituals heeft ook echt heel lekkere geuren! Ze hebben een tijdje geleden de look van hun producten ook wat chiquer gemaakt, en daardoor staan ze ook heel mooi in huis.

 8. Hij ziet er alleen al prachtig uit! Wil ook ook 😍! Ik kende dit merk nog niet, maar qua vormgeving en geuromschrijving lijkt het me ook een kaars waar ik blij van zou worden. Ik ben gek op geurkaarsen trouwens. Ik heb nu alleen maar Yankee Candle, maar misschien wordt binnenkort tijd voor eens wat nieuws 😊.

  1. Christiana says:

   Ja, YankeeCandle ken ik natuurlijk ook;-) Ik vind het leuk dat hun collectie zo groot is en ze hebben inderdaad onwijs veel lekkere geuren. Ik vind de look van YankeeCandle alleen zelf wat minder mooi, haha;-) #luxeproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.