Een kleine badkamer inrichten kan best een uitdaging zijn. Ik deel 6 tips voor wanneer je gaat verbouwen, maar die je óók kunt toepassen zonder eerst uitgebreid te hoeven klussen.

Welke tegels kies je voor je kleine badkamer?

Een kleine badkamer kan lastig in te delen en in te richten zijn. Het kan een optie zijn om wat ruimte van een andere kamer in huis af te snoepen bij een grootschalige verbouwing van je huis, maar in veel gevallen zul je het moeten doen met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ik ga je een aantal ideeën en praktische tips geven voor een kleine badkamer. Dit zijn tips je zowel tijdens een verbouwing kunt toepassen, als tips waar je zeker wat aan hebt als er van een verbouwing helemaal geen sprake is. Een kleine badkamer inrichten begint natuurlijk met het maken van de keus voor de tegels voor zowel de vloer als de wanden. Je doet er met een kleine ruimte goed aan om te kiezen voor een wat grotere tegel, en die truc kun je natuurlijk zowel toepassen op de vloer als op de wand. In mijn badkamer heb ik gekozen voor tegels van 60 bij 60 cm. Dit soort grote tegels geeft rust en vergroten je badkamer optisch gezien ook iets.

Welke meubels kies je voor je kleine badkamer?

Bezig met verbouwen en wil je goedkope badkamermeubels kopen? Denk eerst goed na over wat de mogelijkheden zijn. In de meeste gevallen heb je in een kleine badkamer een meubel onder je wastafel. Zorg ervoor dat je meubel de vaak beperkte ruimte zoveel mogelijk benut, zeker als je toch je hele badkamer eerst helemaal strip zijn er genoeg slimme oplossing te vinden voor badkamermeubels die vrijwel volledig ruimte-vullend zijn. Aan de andere kant kan een zwevend meubel je kleine badkamer wel optisch groter laten lijken. Tot slot; bedenk van tevoren welke spullen je in je badkamermeubel wilt gaan opbergen. Komt er alleen cosmetica in te staan, of misschien ook schoonmaakmiddelen? Dan moeten die er wel in passen. Wat de spiegel in je kleine badkamer betreft, een spiegel is niet alleen hartstikke praktisch in je badkamer, je kan je kleine badkamer hiermee ook optisch groter laten lijken. Kies in dit geval voor een zo groot mogelijke spiegel en liefst met zo min mogelijk details langs de randen. Ook een inloopdouche kan een slimme oplossing zijn voor een kleine badkamer. Met een inloopdouche hoef je namelijk geen rekening te houden met een deur van de douchecabine die open moet kunnen. Als je kiest voor een glazen en volledig transparante douchewand, versterkt ook dat het gevoel van ruimte weer. En zo’n transparante wand hoeft zeker niet saai te zijn. Ik ben zelf bijvoorbeeld gegaan voor een transparante wand met een zwart frame.

Waar laat je al je spullen in je kleine badkamer?

Het is sowieso slim om in een kleine badkamer voor dichte meubels te gaan. Je zult zien dat wanneer je niet al te veel spulletjes in het zicht hebt liggen, je badkamer veel rustiger en dus ruimtelijker oogt. Bedenk ook welke spullen je echt nodig hebt in je badkamer. Ik kan me zo voorstellen dat veel mensen een voorraad cosmetica hebben, zoals extra tandpasta en douchegel. Maar die voorraad hoeft in feite niet persé in je badkamer te liggen. Dat zelfde geldt ook voor handdoeken. Ik heb twee haakjes in de badkamer die ik gebruik voor de handdoeken die ik die dag gebruik. De rest van de handdoeken heb ik opgeborgen in de kledingkast. Kijk ook eens kritisch naar de andere spullen in je badkamer. Moeten je wasmanden en flessen wasmiddel en schoonmaakmiddel hier persé staan? Ik heb er zelf voor gekozen om het schoonmaakmiddel wat ik dagelijks gebruik, een glasreiniger voor de spiegel en het wastafelmeubel, over te gieten in een plantenspuit zodat deze in de la past. De andere schoonmaakmiddelen pak ik er gewoon altijd vanuit de keuken bij als ik de badkamer uitgebreid schoonmaak. Tijdens het inrichten van een kleine badkamer is het tot slot slim om gebruik te maken van deuren en wanden. Wellicht heb je plek voor wandplankjes of haken aan de deur? Aan die haken kun je bijvoorbeeld ook mandjes hangen waar je spullen in bewaart. En heb je al eens nagedacht over een inbouwnis? Zo’n inbouwnis kun je natuurlijk laten maken in je inloopdouche of douchecabine, maar kan ook enorm leuk zijn in de buurt van je wastafel.

HOE ZIET JOUW BADKAMER ERUIT? BEN JE TEVREDEN MET DE RUIMTE DIE JE IN JE BADKAMER HEBT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

9 Comments

 1. Wat een fijne tips!

 2. Ilona says:

  De ruimte is ok en met de opbergruimte ben ik ook tevreden maar helaas zijn de (Hemnes) badkamermeubels zwart, ik zou liever wit hebben en is er een bad wat wij nooit gebruiken 🙂 maar ja weghalen is nu even geen optie want dan moet de gehele badkamer verbouwd worden. Wij hebben wel een cabine met een glazen deur met dat schoonmaken brrr.. Tips welkom 🙂

  1. Christiana says:

   Haha, wij zijn juist de afgelopen twee jaar bezig met alles wat wit was, zwart te maken;-) Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Na het douchen maak ik onze glazen douchewand altijd droog (of in ieder geval zo droog mogelijk) met zo’n ramentrekkertje. Eens in de week maak ik hem goed schoon met heet water en spiritus. Daar gaat het glas ook mooi van glanzen. In de hoekjes, vooral onderin, zit soms wat kalkaanslag en dat maak ik schoon met azijn.

 3. Jullie nisje ziet er zo mooi uit! Ook ik heb een kleine badkamer. Als in: een inloopdouche (dat klinkt trouwens luxer dan het in mijn geval is, haha) en een wasbak met kastje en spiegel. Toch heb ik op zich alles wat ik wil. Ik merk inderdaad dat dichte kastjes en een grote spiegel al helpen om de ruimte groter te laten lijken. Zelf ben ik heel blij dat ik in mijn kastje alsnog heel veel spullen kwijt kan. Daardoor oogt het nooit echt rommelig en kan ik toch van alles kwijt.

  1. Christiana says:

   Wij hebben ook gekozen voor een dichte kast met veel opbergruimte, en daar ben ik heel blij mee. In ons vorige huis hadden wij een open kastje in de badkamer, maar je hebt nu eenmaal niet alleen maar spulletjes in je badkamer die er mooi uitzien; -) Ik was blij toen we van dat ding af waren haha!

 4. Goede en praktische tips!

 5. Handige tips! Wij hebben ipv tegels voor platen gekozen, speciaal voor vochtige ruimten. Zo lijkt de badkamer optisch ook groter.

 6. Wij zijn van een onwijs grote badkamer naar een wat kleinere variant gegaan, waar we ons vooral gericht hebben op opbergruimte. Dat scheelt zoveel losse ’troepjes’ en oogt ook ruimtelijker.

  1. Christiana says:

   Een slimme keus;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.